Ogródek KaRo cz.7
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Koniec 2011 i 2012 rok u KaRo cz.7
W straty wierze na słowo ,bo w tym pięknym buszu nic nie widać . Zdrowie widzę już powróciło . 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Naprawdę współczuję strat?
Żarnowca ? zupełnie dzikiego ? ostatnio widziałem podczas spaceru w lesie? Całkiem sporo go było.
A co do zaczynania ogrodu ? zważywszy na to, że zamierzam jednak to, co tylko możliwe, hodować z nasion (w kupno sadzonek zabawię się wyłącznie tam, gdzie albo nasiona są niedostępne ? jak w wypadku odmianowych powojników ? albo tam, gdzie trzeba by czekać kilkanaście lat, by roślina zakwitła ? jak w wypadku glicynii), to w tym roku naprawdę niewiele zrobię. :-P
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Żarnowca ? zupełnie dzikiego ? ostatnio widziałem podczas spaceru w lesie? Całkiem sporo go było.

A co do zaczynania ogrodu ? zważywszy na to, że zamierzam jednak to, co tylko możliwe, hodować z nasion (w kupno sadzonek zabawię się wyłącznie tam, gdzie albo nasiona są niedostępne ? jak w wypadku odmianowych powojników ? albo tam, gdzie trzeba by czekać kilkanaście lat, by roślina zakwitła ? jak w wypadku glicynii), to w tym roku naprawdę niewiele zrobię. :-P
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie Krysiu twój ogród powienien nosić nazwę- Tajemniczy ogród
Oglądając mam takie wrażenie dziwne ciut przerażające,a zarazem budzące podziw.
Oglądając mam takie wrażenie dziwne ciut przerażające,a zarazem budzące podziw.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Ej, taki żarnowiec i mnie się kiedyś widział...niestety, u mnie nie miał szans nawet podczas lżejszej zimy - po prostu nie podniósł się po niej 
Tawuła po prostu królewska, a najbardziej urzekają mnie te różne mniejsze i większe formy życia, które sobie żyją w symbiozie z kamieniami ;-) Raz na dole, raz na górze

Tawuła po prostu królewska, a najbardziej urzekają mnie te różne mniejsze i większe formy życia, które sobie żyją w symbiozie z kamieniami ;-) Raz na dole, raz na górze

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
No i przekwitła tawuła van Houte'a jaka szkoda było uroczo a teraz pora ja ciąć,czego nie znoszę
Rozkwitły azalie ,kolkwicja,krzewuszki,irysy i nawet perukowiec zaszczyci mnie wielką chmura peruczek na co wskazuje olbrzymia ilość pędów kwiatowych.
To jest to co lubię w moim ogrodzie....

Rozkwitły azalie ,kolkwicja,krzewuszki,irysy i nawet perukowiec zaszczyci mnie wielką chmura peruczek na co wskazuje olbrzymia ilość pędów kwiatowych.
To jest to co lubię w moim ogrodzie....

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ale śliczne te białe iryski
Krysiu, dzięki Tobie nabyłam jakiś czas temu kolkwicję. Była maciupeńka i musiałam czekać 3 sezony, żeby zaczęła wyglądać jak krzew. W tym roku jest już piękna, cała obsypana pąkami (dosłownie, w każdym niemal miejscu), ale przyszła Zośka i zmroziła wszystkie pączusie
Pocieszam się tym, że może za rok zakwitnie tak obficie jak chciała teraz, a póki co znowu pooglądam ją u Ciebie.

Krysiu, dzięki Tobie nabyłam jakiś czas temu kolkwicję. Była maciupeńka i musiałam czekać 3 sezony, żeby zaczęła wyglądać jak krzew. W tym roku jest już piękna, cała obsypana pąkami (dosłownie, w każdym niemal miejscu), ale przyszła Zośka i zmroziła wszystkie pączusie

- Locutus
- Kontakt:
Naprawdę cudny masz ten ogród.
Śnieżnobiały irysek oraz powojniczek ? przesympatyczne.
Pozdrawiam!
LOKI
Śnieżnobiały irysek oraz powojniczek ? przesympatyczne.
Pozdrawiam!
LOKI
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
'Moniko,LOKI
I nic się nie uratowało ? Żaden kwiatek nie rozkwitł na kolkwicji Moniko ?:(
Smutna sprawa ale wyjątkowo podle było tej wiosny ....
Te krzewy na szczęście u mnie nie oberwały.
Dziś już pięknie kwitną też pęcherznice.

I nic się nie uratowało ? Żaden kwiatek nie rozkwitł na kolkwicji Moniko ?:(
Smutna sprawa ale wyjątkowo podle było tej wiosny ....
Te krzewy na szczęście u mnie nie oberwały.
Dziś już pięknie kwitną też pęcherznice.

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
KRYSIU, tawułY van Houte'a też żałuję , bo i u mnie już się osypała... Mojego POTWORNEGO POTWORA podobnie jak Ty muszę przyciąć i to mocno, bo jest tak wielki,że dusi sąsiednie krzewy.
Przepięknie kwitną Ci PĘCHERZNICE ( o ile pamiętam , tak samo było w ubiegłym roku ? Czy ich nie przycinasz ?)
Przepięknie kwitną Ci PĘCHERZNICE ( o ile pamiętam , tak samo było w ubiegłym roku ? Czy ich nie przycinasz ?)
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Ewelino,pęcherznice nie były cięte w ubiegłym roku ani dwa lata temu i dzięki temu mam taki widok

ale już się zęby ( piły )ostrzą na nie....
Już nie mogą się niektórzy doczekać by wprawić ją w ruch... bo przewieszające się ich pędy,blokują wjazd do garażu.
Kres tawuł nadszedł,będą cięte już w tym tygodniu - a ja będę płakać chyba z tego powodu.

Rozkwitły już u mnie dalie

ale już się zęby ( piły )ostrzą na nie....

Już nie mogą się niektórzy doczekać by wprawić ją w ruch... bo przewieszające się ich pędy,blokują wjazd do garażu.
Kres tawuł nadszedł,będą cięte już w tym tygodniu - a ja będę płakać chyba z tego powodu.

Rozkwitły już u mnie dalie

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Czyli ,żeby się doczekać pięknie kwitnących PĘCHERZNIC w tym sezonie im " odpuszczę" ( bo dotąd cięłam je każdej wiosny ...)KaRo pisze:Ewelino,pęcherznice nie były cięte w ubiegłym roku ani dwa lata temu i dzięki temu mam taki widok:D
A widok naprawdę robi wrażenie, mimo,że pojedynczy kwiat nie jest specjalnie efektowny.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Kolejne odsłony Twojego ogrodu jak zwykle cudowne. Bardzo lubię takie tajemnicze ogrody.
A dalie... no cóż u mnie ostatnio podmarzły i kwiatów szybko nie będzie.
A dalie... no cóż u mnie ostatnio podmarzły i kwiatów szybko nie będzie.
- Locutus
- Kontakt:
Straszna szkoda tych przycinanych roślin? Już nie będzie tak dziko i tajemniczo? Ja bym nie ciął.
Dalie bardzo fajne ? u mnie też powoli zaczynają już kwitnąć te, które przechowałem przez zimę.
Pozdrawiam!
LOKI
Dalie bardzo fajne ? u mnie też powoli zaczynają już kwitnąć te, które przechowałem przez zimę.
Pozdrawiam!
LOKI
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysiu pęcherznice zjawiskowe, bardzo mi się podobają i mimo, ze ciasno u mnie to zdecydowałam się na 2, Luteus i Diabolo, jeszcze maluchy, nie zakwitną, ale cierpliwie poczekam
Jedyny problem, ze upodobały je sobie śliczne zielone żuczki, które strasznie objadają liście....tak samo i na różach....mimo, ze staram sie jak najmniej chemii używać, to nie ma rady i będę musiała popryskać.....w ogóle w tym roku jest jakaś plaga robactwa....zielone liszki, żuczki, ogrom mszycy.....niektóre roślinki zaczynają wyglądać jak sito....na orlikach nie pozostał ani jeden listek 

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
To chyba najpiękniejsza pora roku ,świeża zieleń i tyle roślin cieszy oko swoimi kwiatami . Przy cięciu nie płacz -pomyśl jak będzie pięknie w następnym roku .Ślicznie u CIEBIE .