Witajcie
Dzisiaj po południu miałam chwilę dla siebie czyli ja i mój ogród

Wcześniej goście, zakupy i takie tam..czasu na forum coraz mniej, więc tym bardziej mi miło, że mimo moich zaległości w Waszych ogrodach wciąż mnie odwiedzacie
Margo, latarenki są do kupienia w necie, dam Ci znać na pw. Będzie mi miło, jeśli w Twoim ogrodzie znajdzie się coś "mojego"
LaViol, nie broń się przed tą chorobą kochana, oby tylko takie "schorzenia" nas dotykały
Kasiu, wydaje mi się, że to jednak jakieś liściane żarłoki, pryskałam już dwukrotnie, zobaczymy czy pomoże. Powojników kwitnie codziennie więcej, nie nadążam z fotorelacjami

Zachwycają mnie też obsypane kwiatami krzewuszki...

Ewa, wino lubię pod każdą postacią

W Motalcino, we Włoszech zajadałam się nawet lodami o smaku Brunello
A
Vino w ogrodzie pokazuje kolejne kwiaty..
Krysiu, na końcu ścieżki jest altana, przy której posadziłam róże, a pergola stoi przy tarasie i przed wejściem do domu. Jeśli mówisz o tej pokazywanej ostatnio, to obsadzona jest powojnikami:
Rooguchi, Girenas, President, Dr Ruppel, Princess Diana i Shin-shigyoku
Rooguchi
Dorotko, dziękuję za pomoc w identyfikacji i miłe słowa

Sama jestem zaskoczona tempem wzrostu roślin przy ścieżce - lawendy pięknie przezimowały i lada dzień zakwitną, a róże od kochanej Ewy/Gloriadei rosną jak na drożdżach

White Kent mają już pączki, a sadzone były w kwietniu

Jednak największe wrażenie robi na mnie Rosarium Uetersen, sadzona w tym samym czasie

Ma ok. 6-7 pędów i mnóstwo pąków na każdym

Całkiem nieźle radzi sobie też miniaturka z dyskontu
Moniczko, maj to piękny miesiąc..na początku miesiąca kwitły jeszcze tulipany, czosnki szaleją cały czas, lada dzień zakwitną róże i ostróżki..jest tyle kwiatów, że aż trudno wybrać faworytki
Bozuniu, dziękuję

Jak pięknie określiłaś pergolę - harfa

to zwykłe żyłki, ale dla
Rooguchi ten pomysł zdaje egzamin
Agness, miło mi, że Ci się u mnie podoba, bardzo dziękuję za ciepłe słowa

Clemki szaleją, ładnie przezimowały, a wiosną doszło sporo odmian, chyba nigdy mi się nie znudzą..
Asao i Dr Ruppel