Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasiu nie wiem czemu ,ale dawno u Ciebie nie byłam ;:180 Ale jak zwykle ładnie i kwitnięcia piękne u mnie zupełna klapa w tym roku, trzeba będzie wszystko od nowa bo mało przetrwało a i jeszcze nie wiem czemu dalej pada to co było zreanimowane,ale będę cieszyć się tym co Ty masz ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hej hej....jak tam?
weekend już za pasem, zresztą już jest to od jutra pewnie nic tylko ogródek i ;:3
jej już Rooguchi kwitnie? bomba! ;:oj
muszę jakoś pokombinować bo odwiedzić to ja Cię muszę.....teraz mam troszkę dni wolnych to jakoś pomyślę ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiek ależ masz cudnie, takie klimaty bardzo mi się podobają, ścieżka wijąca się i te latarenki. ;:167 Podobnie jak Gosia zmałpowała bym te latarenki ale do takiego rozp.... la jak w moim ogrodzie to za nic nie pasują. Może jak już trochę to ogarnę i zarosną te piaskowe 'ścieżki' to postaram się o takie. :uszy
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

A ja wszystkich zdjęć nie widzę :roll:
ale te, co widzę są piękne ;:180
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kasiu, z przyjemnością pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie :)
Masz wiele atrakcyjnych clematisów. cieszę się, że i moje zaczynają kwitnąć.
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu po pewnej przerwie. To niesamowite jaka jest różnica w rozwoju roślin w porównaniu do moich stron. Cudowne klematisy już mocno zaawansowane w kwitnieniu. Moje przemarznięte dopiero odbijają i nie ma pewności czy zakwitną.
Śliczna robinia.
Generalnie trudno mi się oderwac od zdjęc. Szkoda że nie wszystkie są dostępne ale i tak dawka energii fantastyczna.
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj po południu miałam chwilę dla siebie czyli ja i mój ogród ;:167 Wcześniej goście, zakupy i takie tam..czasu na forum coraz mniej, więc tym bardziej mi miło, że mimo moich zaległości w Waszych ogrodach wciąż mnie odwiedzacie ;:131

Margo, latarenki są do kupienia w necie, dam Ci znać na pw. Będzie mi miło, jeśli w Twoim ogrodzie znajdzie się coś "mojego" ;:196
LaViol, nie broń się przed tą chorobą kochana, oby tylko takie "schorzenia" nas dotykały :wink:
Kasiu, wydaje mi się, że to jednak jakieś liściane żarłoki, pryskałam już dwukrotnie, zobaczymy czy pomoże. Powojników kwitnie codziennie więcej, nie nadążam z fotorelacjami ;:173 Zachwycają mnie też obsypane kwiatami krzewuszki...

ObrazekObrazek

Ewa, wino lubię pod każdą postacią ;:136 W Motalcino, we Włoszech zajadałam się nawet lodami o smaku Brunello :;230
A Vino w ogrodzie pokazuje kolejne kwiaty..

Obrazek

Krysiu, na końcu ścieżki jest altana, przy której posadziłam róże, a pergola stoi przy tarasie i przed wejściem do domu. Jeśli mówisz o tej pokazywanej ostatnio, to obsadzona jest powojnikami: Rooguchi, Girenas, President, Dr Ruppel, Princess Diana i Shin-shigyoku

Rooguchi

Obrazek

Obrazek

Dorotko, dziękuję za pomoc w identyfikacji i miłe słowa ;:196 Sama jestem zaskoczona tempem wzrostu roślin przy ścieżce - lawendy pięknie przezimowały i lada dzień zakwitną, a róże od kochanej Ewy/Gloriadei rosną jak na drożdżach ;:oj White Kent mają już pączki, a sadzone były w kwietniu :tan Jednak największe wrażenie robi na mnie Rosarium Uetersen, sadzona w tym samym czasie ;:180 Ma ok. 6-7 pędów i mnóstwo pąków na każdym :shock:

ObrazekObrazek

Całkiem nieźle radzi sobie też miniaturka z dyskontu

Obrazek

Moniczko, maj to piękny miesiąc..na początku miesiąca kwitły jeszcze tulipany, czosnki szaleją cały czas, lada dzień zakwitną róże i ostróżki..jest tyle kwiatów, że aż trudno wybrać faworytki ;:131

Obrazek Obrazek Obrazek

Bozuniu, dziękuję ;:196 Jak pięknie określiłaś pergolę - harfa ;:170 to zwykłe żyłki, ale dla Rooguchi ten pomysł zdaje egzamin ;:333

Obrazek

Agness, miło mi, że Ci się u mnie podoba, bardzo dziękuję za ciepłe słowa ;:196 Clemki szaleją, ładnie przezimowały, a wiosną doszło sporo odmian, chyba nigdy mi się nie znudzą.. ;:224

Asao i Dr Ruppel
ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale Cię dziewczyno zakręciło powojnikowo ;:196
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Widzisz, Kasiu, błędów w ogrodzie narobiłam tyle, że mi się już znudziła ich ilość ;)
A ponieważ jestem na etapie niwelowania tych błędów, które teraz mogę i tworzenia nowej koncepcji ogrodu, nie chciałabym mieć na koncie nowych ... staram się okres błędów i wypaczeń mieć za sobą ;)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Przepraszam, żę odpowiadam na raty, serwer zdjęciowy mi wariuje :roll:

Andrzejku, dziękuję za odwiedziny :D Wstyd się przyznać, ale nie mam bladego pojęcia jak ani kiedy zbierać nasionka sasanek... Już kiedyś pytałeś mnie czy siałam je sama, tak jak pisałam wtedy, jestem kompletnie zielona w te klocki ;:131
Widok sasanek urzeka mnie niezmiennie, zwłaszcza, że niektóre wciąż kwitną ;:oj to już 2 m-ce!

Obrazek ObrazekObrazek

Elu, witaj :wit Przykro słyszeć o stratach w Twoim ogrodzie....może wybierzesz sobie coś u mnie i wyślę Ci na dobry początek kompensowania strat? ;:168

Martusiu, zapraszam ;:196 Daj znać kiedy Ci pasuje ;:138

Majka, dzięki ;:196 Masz piękny ogród, co Ty chcesz w nim 'ogarniać'? :;230 Te Twoje Souveniry śnią mi się po nocach.. ;:170

Aniu, daj znać które foty nie działają, sprawdzę. Miło mi, że do mnie zaglądasz ;:196

Monia, witaj ponownie :wit Miło mi, że na spacer wybrałaś się do mnie, choć tyle piękniejszych ogrodów na Forum..nie wspominając o tych wszystkich pięknych miejscach, które odwiedziłaś. Miło mi Ciebie gościć, zapraszam ponownie ;:173

April, witaj :wit Clematisów nie okrywam na zimę, ale radzą sobie bardzo dobrze. Tnę nisko na wiosnę, nawożę i rosną jak szalone. Niektórym zdarza się mączniak, albo jakieś przypadłości grzybowe, ale nie jest najgorzej. Przykro, że u Ciebie tak mocno ucierpiały..powinny jednak odbić, a przy dobrej pogodzie nadrobią straty ;:168 Beautiful Bride kwitnie jeszcze intensywniej niż reszta, ale sadzona była wiosną. Robinia mnie również zachwyca, kwitnie bardzo obficie ;:170

ObrazekObrazek

ps.Jeśli możesz, to podaj mi numery stron, gdzie nie działają foty - u mnie wszystko się otwiera ;:218

LaViol rekonstrukcja ogrodu to niełatwa sprawa, ale jestem pewna, że po studiach w temacie, z wiedzą i umiejętnościami poradzisz sobie z tym wyzwaniem ;:333

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja przez Ciebie nie pójdę spac bo będę oglądac zdjęcia i marzyc że się kiedyś takiego ogrodu dorobię :;230
Smaczne widoczki. to połączenie bieli i niebieskiego rozkłada mnie zupełnie.
Może zdjęcia nie wszystkie się otwierają bo mam kłopoty z zasięgiem. W poniedziałek w pracy przejrzę wszystko jeszcze raz :tan
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu i ja bardzo lubię widok spaniałych pierzastych sasankowych pomponów, u mnie też pomiędzy tymi włochaczkami są i pojedyncze kwiatuszki :D
Czosnki prześliczne, muszę i ja kiedyś się na nie skusić :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale mnie zauroczył Rooguchi.
Chyba muszę go mieć :roll:
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Kasiu nasionka sasanek możesz zbierać jak już się będą ''wysypywać '' na końcu każdego takiego włochatego "włoska" jest nasionko :wink:
Pięknie ci kwitną krzewuszki i inne śliczności :shock:
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

ale kwieciście i cudnie 7raj różyczka miniaturka wpadła mi w oku reszta też cudna i cudaśna ;:202
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”