Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie

Post »

Witaj Polu :wit Zapału u Ciebie trudno nie dostrzec :D Postępy ogromne ;:138 Tylko z tym koszeniem to chyba będzie trochę kłopotu przez te zawijasy :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Wszystkich w moim wątku który biedny kuleje bo go nie odwiedzałam. Dziękuję każdemu kto u mnie zawitał. Zima niestety mnie nie oszczędziła, porwała mi wszystkie wrzosy, róże, magnolię, hortensję, kilka żurawek, nawet i tulipanki ;:145 Ale powoli nadrabiam straty.
Oto wczesna wiosna w moim ogrodzie, aktualne zdjęcia zrobię dziś, mojej spalonej od słońca trawy.... (błagam o deszcz bo nie nadążam z podlewaniem)
Wyrzuciłam wszystkie plastikowe obrzeża, tylko wykroiłam, nie ma problemu z koszeniem, ok foty
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A teraz balkonowce. Surfinie z nasion, tylko kupiłam tą czaro-żółtą bo pan miał ostatnią bidulkę. Szałwie z nasion, pelargonie z sadzonek ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
aktualne mam nadzieje, że zrobię dzisiaj :)
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

i jak obiecałam aktualne zdjęcia, przepraszam za chwaściki, tak trudno mi ogarnąć wszystko przy malutkim dziecku, ale nadrobię :)
Oto drugi rok ogrodu ;:138 i maaaaaasa pracy, eh ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Polu, witaj! Dopiero teraz odkryłam ten wątek, ale długo Cię nie było, więc szybciutko nadgoniłam wszystko i teraz będę już śledzić na bieżąco. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie takich przerw :wink:
Zmiana kolosalna, aż trudno uwierzyć, że ogród ma zaledwie dwa lata... A że w dodatku sama wszystko ogarniasz, to już, fiu fiu, powiem Ci - szacun ;:215
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

anabananawitaj ;:196 Dziękuję za odwiedziny. Obiecuję teraz na bieżąco prowadzić wątek, a te wszystkie miłe słowa dodają powera i aż chce się pracować :)
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Polu, tempo masz niesamowite, podziwiam pełne rabaty ;:138
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Polu, nie do wiary, po pierwszych zdjęciach zupełnie nie spodziewałam się tego, co pokazałaś potem. Ty chyba urodziłaś się na architekta ogrodów. Wspaniałe te krzewy, te korzenie, drobne ozdoby na rabacie... I jeszcze miałaś białe tulipanki! :D
Szkód mrozowych bardzo współczuję, oczywiście, ale sądzę, że w ciągu lata nie będzie widać żadnych pustych miejsc w ogrodzie. :D Kibicuję Ci z całego serca. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Przyczłapałam z rewizytą i się zdumiałam :shock: . Ugór zmienił się w cudowne miejsca i to w błyskawicznym tempie ;:138 . Ale masz samozaparcie , przy tylu obowiązkach rodzinnych. Wszystko rozplanowane na tip top. Wzruszyło mnie też pierwsze zdjęcie z pościelą na płocie, bo przypomniało mi wakacje szkolne spędzane u mojej ukochanej babci ;:168 . Będę wpadać.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Witaj irminka ;:7 dziękuję za odwiedziny
Lineta dziękuję za odwiedziny, z tymi tulipankami to trochę było mi smutno bo miały być różne kolory a wyrosły tylko białe, ale w sumie to i białe nie są złe, ważne że jakieś tam były :)
delosperma witaj :wit niestety ta pościel, dywany i inne dywany na płotach i gdzie się da to była moja bolączka gdy tu zamieszkałam, teraz już ganiam męża babcie i wiesza z tyłu, kręci nosem ale cóż :)
Kochani jesteście!
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Dla mnie białe to najpiękniejsze. :D Dlatego pomyślałam, że tak miało być. :D No to teraz więcej zdjęć poproszę. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

Cudownie tam masz! Piesek "szkudzielec" na 1 stronie jest śliczniutki :wit
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Polu :wit
Świetna decyzja z wyrzuceniem plastikowych obrzeży....jest teraz naturalnie i pięknie ;:138
Podziwiam szczerze ogrom pracy jaką wykonałaś w ogrodzie.....pierwsze fotki , które pokazałaś wydaje się , ze są z zupełnie innego miejsca. W tak krótkim czasie wprowadziłaś niesamowite zmiany i ogród pięknieje w oczach. Z wielką przyjemnością będę do Ciebie zaglądała i śledziła Twoje osiągnięcia ....bo naprawdę jest co podziwiać ;:138
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p
Od: 22 mar 2012, o 12:02

Post »

Witaj Polu pieknie u ciebie lubie ogladac ogrody ktore powstaja od poczatku widam ogrom pracy jaki sie w nie wklada i u ciebie tez to widac ;:138
BASIA
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Witajcie kochani! Bardzo dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa, aż się człowiekowi chce cokolwiek robić ;:196
Korzystając z okazji Święta, wysłałam wszystkich do kościoła a sama z racji wykonywanego zawodu, kościołów mam aż przesyt stwierdziłam, że w tym czasie pójdę do ogrodu z aparatem by w końcu zrobić porządną fotorelację. Sąsiadów nie było (jakoś mi głupio chodzić z aparatem wśród kwiatów bo patrzą się na mnie jakoś dziwnie- z jednej i z drugiej strony tylko gospodarka na podwórku, ani źdźbła trawy, więc i tak pewnie uważają, że mam fioła ;:14 )
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
astilboides w zeszłym roku takie mikre, że myślałam, że po zimie nic z tego nie wyrośnie a tu proszę! I nawet jakieś pączki kwiatów się pokazały choć podejrzewam, że pewnie mało spektakularne, ale za to ten liść :)
Obrazek
pokazały oznaki życia niektóre żurawki, które już dawno spisałam na straty ;:138
Obrazek
tawułka, ehh z tym allegro :( Kupiłam czerwoną, fioletową, różowa, białą, kremową a mam tylko kremową i jakąś wyblakniętą różową... Niedługo kwitnienie :)
Obrazek
I ostatnie kwiatuszki serduszki
Obrazek
i drugi rok hostowiska. Proszę nie pytajcie o nazwy host, gdyż nie wiem. Kupowałam na allegro ( i nigdy więcej) i chyba żadna się nie zgadza. I tak czeka je przemieszanie, te maluchy na przód :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

i dalej piszę i wklejam zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek
wóz, który zrobił mąż, nie myślcie, że mam z nim tak fajnie o wszytko muszę się prosić, przypominać a w ostateczności grozić, że nie będzie obiadów heh, groźbami wyżebrałam jeszcze huśtawkę, tą wyżej ławkę i kompostownik... łatwo nie było!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Wybudowałam skalniak, brakło mi kamieni i roślin, rośliny dosadziłam foto niebawem a kamieni jak nie było tak nie ma :D
Obrazek
i takie tam widoczki ogólne
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I kilka zbliżeń
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 8 cze 2012, o 22:10 --

I zapomniałam dodać, że prowadzę otwartą walkę z nornicami, te wredoty pożarły mi 30 lilii i nie wspomnę o innych szkodach! Próbowałam już chyba wszystkiego: trutki, carbidu, wlewałam w otwory wodę, wkładałam wypalone papierosy z wodą, wsadzałam pocięte kawałki tuji, obsadziłam w okół dziur aksamitki, wsadziłam rącznika, dziś wbiłam odstraszacz i ręce mi opadają.... Znacie kochani jakieś inne sposoby? :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”