Modraszkowa Łąka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Modraszkowa Łąka

Post »

Aniu ten heliotrop czy przymroziło, a słońce mu nie przeszkadza. Przecież on w gorących słonecznych krajach rośnie.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W tym momencie to już wszystko mi jedno - przymroziło czy spaliło... Chcę jak najszybciej zapomnieć o tym małym koszmarku i wypłynąć na szerokie morze kwiatów :D Oby to, co zostało na placu boju, dało jeszcze czadu w sezonie :uszy
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Aniu masz bardzo dużo cudnych roślinek i na pewno czad będzie ;:215 Jeszcze nie raz będziemy zachwycać się Twoimi cudeńkami ;:168
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Kasiuniu, dziękuję... ;:196
P.S. zerknęłam na Twoją paczuszkę i tylko jedno wyjście widzę - reklamować...
Też jakaś seria felernych paczek tu na FO :roll:

Ja powolutku pokładam się spać, życzę wszystkim damom milutkich snów, do zobaczenia [obydwojgiem oczu :lol: ]na porannej kawce :wit
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3

Faktycznie, Twoja kokoryczka jeszcze bardzo młodociana, ale dobrze rokująca :lol:

Staram się wyobrazić "Modraszkową Łąkę" w całości, no, może bez komarów, o których pisze Marysia.

Miejsce nie do powtórzenia ;:215
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Dzięki Aguś, modraszkowych snów ;:41
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

anabanana Jak tu u Ciebie pięknie, a ta woda do pozazdroszczenia :)
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Przybyłam w odwiedziny :wit , bo lepiej późno, niż wcale ;:124 . Prowadzę księgowość, kogo z odwiedzających mnie już zrewizytowałam, a kogo nie i po długich obliczeniach wyszło mi, że, o ja nieszczęsna sklerotyczka mam zaległą wizytę u Ciebie. Trochę rozkojarzona nie wiedziałam od której strony mam zacząć zwiedzanie, bo masz ich w swoim wątku wiele , a co jedna to ciekawsza ;:138 /musisz wydać je drukiem, będzie bestseller/. Ale po długich konsultacjach z samą sobą jako największym autorytetem,postanowiłam zacząć od początku. Stwierdziłam więc najsamprzód , że bardzo daleko masz ma tę swoją działkę, ale strona dalej patrzę co to , chyba helikopter , no i zrozumiałam , czym tak szybko się przemieszczasz.Obrazek. Myślę sobie, ta to musi mieć kasy, żeby własny helikopter. Obudziłam więc mojego M i mówię , o co chodzi , a ten na mnie / nie będę cytować/, idź ty lepiej spać , jutro jak się obudzisz , to może ci się poprawi. Skoro mam już takie zwidy, to chyba M ma rację , pójdę już spać. W każdym razie chciałam Ci powiedzieć,że bardzo dobrze się u Ciebie zaczyna, jak w tym kawale. Nie będę opowiadać , bo może znasz, jeśli chcesz ,żebym Ci opowiedziała, to daj znać.
No to do jutra ;:19
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

:;230 Marysiu, historia z helikopterem cudna, ale się uśmiałam. :;230
Anabanano, a może to był zwid proroczy? :heja I niedługo będziesz sobie pomykać na Modraszkową drogą powietrzną? :heja
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Na razie nasza Ania pofrunęła helikopterem na Modraszkową, żeby dla równowagi drugie oko upiększyć to się nazywa makijaż permanentny
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

O dzięki Masko ;:196 za informację, bo właśnie mi się coś zdawało, że gadam jak do obrazu.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Śmiech od rana :lol:

Polu, woda może i do pozazdroszczenia, ale pozory mylą - ogromna część działki to ziemia sucha jak pieprz, część roślin nie dałaby sobie rady. Na szczęście te, które lubię, jakoś dzielnie sobie poczynają :D W tym roku poziom wody w stawie spada na łeb na szyję, wciąż brak opadów - w ubiegłym roku było lepiej (tzn. kiedy lustro obniżyło się drastycznie, ja przyjechałam na wakacje i zaczęło lać. I tak przez trzy tygodnie, więc się kałuży poprawiło...) Trzeba będzie chyba wodę z rzeki pompować, bo ryby gotowe strajk ogłosić!

Marysiu-Delospermo, ja po dziś dzień prawka nie mam, a Ty mnie o helikoptery posądzasz :;230 Bardzo miło mi, że o mnie pamiętałaś :wink: Opowiedz kawał, bo nie znam - nawet jeśli słyszałam, nie mam do nich pamięci i zawsze śmieszą mnie od nowa. Podziwiam silną wolę, ja już nie byłabym w stanie przejrzeć całego własnego wątku :lol: No, chyba że w długi, zimowy wieczór, i to za rok, dla porównania...

Linetko, kto wie, kto wie... Chociaż pewnie odbyłabym lot tylko w jedną stronę i na miejscu zaczęłabym urządzać... dom w helikopterze :;230 Żaden urzędnik nie miałby nic do gadania, fundamentów mógłby z lupą szukać...

Maśku, ja już w bezpiecznym-odkomarzonym Trójmieście. Oko prawie doszło do siebie, mogę dziś już wyjść do ludzi 8-)
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Aniu, miłego dnia ;:196 i może w końcu trochę deszczyku z nieba pokropi. Rabatka z wijącą się kamienna ścieżka bardzo mi się podoba. Jak roślinki podrosną, będzie numerem jeden na modraszkowej ;:138
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Antenko :wink: To jest właśnie moja pięta achillesowa - cierpliwość... Najgorszy etap już i tak za mną, bo w trakcie siania i cebulek sadzenia ja nie daję wiary, że toto wylezie spod ziemi... Ale wyszło. Teraz więc pozostaje czekać, aż urośnie ;:224 Za miesiąc już powinno wyglądać przyzwoicie :lol:
Deszczyku wciąż ni widu, ni słychu :evil:
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Aniu, z tą antenką wcale nie minęłaś się z prawdą. Bozia dała mi strzelistą postawę,że mogę chmurki na niebie przestawiać. Ale jakoś deszczu nie umiem z nich wykrzesać :twisted:
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”