Rodzynek brazylijski(PhysalisPeruviana),miechunka pomidorowa i in. Cz.1
Re: Rodzynek brazylijski, miechunka pomidorowa i inne
To jest ten, który sialiśmy w ten sam dzień?
.

- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, a te z 3 marca dopiero ukazują pierwszy pąk, jeszcze się nie krzewią. Przy okazji widać sposób w jaki rosną 

Pozdrawiam, Maciek.
No to ja w takim razie wsadzę jednego do namiotu. Miejsce mam, bo mi pies zgniótł sobą pomidora
.

-
- 50p
- Od: 11 lut 2012, o 23:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja przetestowałem przypadkowo wzajemne korzystne oddziaływanie psianek i selera naciowego - do jednej z doniczek wsypałem nasiona i selera, i miechunki pomidorowej, przez pomysłkę - jedno i drugie jest znacznie dorodniejsze niz te rosnące "samotnie"...
- aska73
- 100p
- Od: 2 lip 2011, o 19:32
A ja melduję, że wczoraj rodzynki trafiły do gruntu. Troszkę, stojąc w folii, chyba przypiekło je słoneczko bo liście zrobiły się jasne, potem brązowe. Mam nadzieję, że nic im nie będzie. A Wasze też już w gruncie?
Pozdrawiam
Asia
Asia
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Suppa ten kwiatek jest żółty czy mi się zdaje? U mnie żółte ma tomatillo, Ciotka Molly ma białe. 

- Suppa
Tak, żółty
Nie znam odmiany, może to ta o której piszesz. Dużo masz odmian?
Moje się jeszcze hartują, prawdopodobnie jutro trafią do gruntu. Od paru dni protestują - przestały rosnąć i liście bledną. Domagają się więcej podłoża

Moje się jeszcze hartują, prawdopodobnie jutro trafią do gruntu. Od paru dni protestują - przestały rosnąć i liście bledną. Domagają się więcej podłoża

Pozdrawiam, Maciek.
I moje jutro idą do gruntu. Ten posadzony wcześniej podmarzł, ale góra wygląda dobrze, więc chyba nic straconego
.

- Suppa
No i posadzone
Te moje rodzynki mają bardzo silny system korzeniowy, przerosły podłoże w dużych doniczkach o wiele silniej niż pomidory w mniejszych, a między ziemią i doniczką utworzyły całe zwoje korzeni
Teraz będą mogły się wyszaleć

Te moje rodzynki mają bardzo silny system korzeniowy, przerosły podłoże w dużych doniczkach o wiele silniej niż pomidory w mniejszych, a między ziemią i doniczką utworzyły całe zwoje korzeni

Teraz będą mogły się wyszaleć

Pozdrawiam, Maciek.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Moje też wysadzone. Tylko czemu pod koniec bytowania w pudelkach zrobiły im się fioletowe liście? Mogło być od przesuszenia?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam Ciotkę Molly, jedno odmianowe tomatillo ale nie wiem jak to z nim będzie bo pierwszy rok, i miks nasion tomatillo z którego mam 3 inne sadzonki, także tez zobaczymy [tomatillo to by była chyba miechunka pomidorowa na nasze].Suppa pisze:Tak, żółtyNie znam odmiany, może to ta o której piszesz. Dużo masz odmian?
- Suppa
Wow, będziesz miała co testować. Na ciotkę piszę sięw kolejnym sezonie
Asia - moim najpierw jaśniały a potem czerwonawe robiły się dolne liście, pewnie czegoś im brakuje. Prawdopodobnie fosforu. A na pewno podłoża

Asia - moim najpierw jaśniały a potem czerwonawe robiły się dolne liście, pewnie czegoś im brakuje. Prawdopodobnie fosforu. A na pewno podłoża

Pozdrawiam, Maciek.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Dzięki Maćku. Już podłoże dostały, więc może im się poprawi. 

„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Suppa
Tak wyglądają moje na dzień dzisiejszy:

Jak widać nie najlepiej, przez ostatnią dobę jeszcze bardziej zżółkły, ale dzisiejszy żar z nieba dobrze zniosły. Są też wspomniane wcześniej czerwonawe liście. No ale pierwsza torebka już całkiem duża

Jak widać nie najlepiej, przez ostatnią dobę jeszcze bardziej zżółkły, ale dzisiejszy żar z nieba dobrze zniosły. Są też wspomniane wcześniej czerwonawe liście. No ale pierwsza torebka już całkiem duża

Pozdrawiam, Maciek.
- kampom
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 maja 2012, o 22:57
A ja z braku materiału siewnego posiałam wydłubane świeże nasionka z rodzynka sprzedawanego w netto (chyba trochę za późno ),więc pójdą do tunelu.
Tylko mnie martwi,że ta największa sadzonka pokrojem przypomina ostrą paprykę.
Chili też się nieraz przydaje, trudno..na przyszły sezon może uda się kupić nasionka.
Tylko mnie martwi,że ta największa sadzonka pokrojem przypomina ostrą paprykę.
Chili też się nieraz przydaje, trudno..na przyszły sezon może uda się kupić nasionka.