Jagódko - o Harrym Potterze to wiem niestety tylko tyle, że była książka i film ;) Jeśli już to może Saga o Ludziach Lodu była trochę inspiracją. Dziękuję, że wpadłaś
Baiano - fasola wykiełkowała dosłownie w kilka dni (nie pamiętam dokładnie, ale max. 4-6). Czy zakwitnie, tego nie wiem, ale ja np. fasolę sadzę nie ze względu na kwiaty, bo nie są wg mnie zbyt dekoracyjne, ale ze względu na jej szybki wzrost. 2 lata temu musiałam ją przycinać, odginać i robić wszystko, żeby nie wchodziła sąsiadom z góry na balkon ;)
Dziś szalałam z przesadzaniem, mam teraz problem, bo nie wiem, gdzie to wszystko poustawiać

A jeden z pokoi i jego parapet wyjęty z użytku, bo robi się tam mały remont no i mam problem
To mój wilec heavenly blue:
To jedna z dwóch fasolek (jest trochę zakręcona i nie widać, jaka jest długa) i inne poprzesadzane. Niektóre docelowo polecą do ogródka, inne do większych doniczek i na balkon:
Więcej fotek nie mam, bo takiej ciasnoty doniczkowej i bałaganu lepiej nie uwieczniać
Byliśmy dziś w ogromnych dwóch szkółkach w Pisarzowicach, zobaczcie jak tam cudnie
Kupiliśmy małą jodłę koreańską 'blue standard' na balkon, mieliśmy kiedyś miniaturkę, ale zabiliśmy ją drugiej zimy zimując ją w piwnicy

Jest już posadzona do donicy, zdjęcie zrobię już za dnia. Mamie kupiliśmy drzewko, niestety nie zmieściło się do auta i przyjedzie w tygodniu. A jutro znów ma padać, w tygodniu u mnie ma być nocą ok. +1 i nie wiem, jak ja wytrzymam z taką ilością doniczek przez jeszcze pewnie dobre 3 tygodnie...