początek mojej wielkiej przygody

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody

Post »

Wyszłam na balkon i cyknęłam kilka fotek, ;:3 nieśmiało ale coraz częściej wygląda zza chmurki.

Widok z balkonu
Obrazek

pochmurne niebo
Obrazek

Pelargonie na balkonie
Obrazek
Obrazek

Lecę budzić młodego bo już 11 się zbliża i ogarniemy sie troszkę ;:172 bo się może okazać że pojadę za godzinkę na działeczkę :heja

DOPISANE: wyszło słońce ;:138 jadę na działkę ;:63 :heja ;:63 :heja ;:172
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładne osiedle
davussum pisze: Lecę budzić młodego bo już 11 się zbliża i ogarniemy sie troszkę ;:172 bo się może okazać że pojadę za godzinkę na działeczkę :heja

DOPISANE: wyszło słońce ;:138 jadę na działkę ;:63 :heja ;:63 :heja ;:172

Ładnego masz śpioszka ;:19 moja kładzie się około 21:30 i wstaje między 5 a 8 :wink:

Jak widzisz załatwiłam Ci troszkę ;:3 Miłego pobytu na działeczce :!:
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
davussum
500p
500p

Post »

Siedzę jak na szpilkach i czekam na sygnał żeby wyjść ;:219
Synuś od urodzenia ma melodię do spania ;:170 od urodzenia przesypiał całe noce (20-9), jeszcze jakieś pół roku temu sypiał od 21/22 do 10/11 ostatnio jak jeździliśmy na działkę (prawie codziennie przez 2 tyg) to sie przestawił i budził się po 7. Teraz się tak przestawił że zasypia 21/22 i śpi do 8/9 dziś wyjątkowo jakoś pospał ;:19

Na tych zdjęciach w oddali widać takie zielone "ściany" to wjazd na Most Marii Skłodowskiej-Curie (most Północny), dobrze że mam jeszcze wysoki blok przed sobą bo tak bym miała widok na sam most ;:223
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Ale osiedle ładnie zagospodarowane, zielono. Rzadko są tak ładnie obsadzone i zadbane.
Pewno już pojechałaś . Ja też zorganizowałam sobie dziś chwilkę przyjemności i wyrwę się na chwilkę do ogrodniczego.Mam nadzieję nie wrócić z pustymi rękoma :wink:

davussum
500p
500p

Post »

Dopiero wróciłam, padam ze zmęczenia ale to przyjemne zmęczenie. Porcja zdjęć opis później bo nie mam siły pisać

to kaczuszki pod blokiem jak czekałam na koleżankę
Obrazek

przed posadzeniem
Obrazek

i po, tylko rabata jeszcze nie zakończona, miały tu rosnąć hortensje ale znajdę im inne miejsce
Obrazek

Kopytnik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jabłuszka
Obrazek

szyszeczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Ślicznie wszystko obsadziłaś, nowa rabatka też się ładnie prezentuje. Te płotki można tak wyginać ?
Widoczki też super, no i tan ślimaczek ;:173

davussum
500p
500p

Post »

na rabatce posadzone są: 4x Rozchodnik okazały 'Frosty Morn', 1x Piwonia które ciągle lądowały pod kosiarką może odbiją, 10x celozja, i z boku posadziłam Różę pnąca czerwoną Sympathie żeby się wspinała po ścianie domku.
Ślimaczek bardzo mi się spodobał, jeszcze tak ślicznego nie było na mojej działce :wink:
Jutro dokończę rabatę tzn wbijać płotki z 2 strony domku tylko em musi wszystkie dechy co lezą pod ścianą przewalic w inne miejsce. Tam pewnie posadzę te hortensje co mi zostały w domu
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Moja sympatia dopiero puszcza lekko listki, nie mogę się jej doczekać. Ale jak w takim tempie to jej będzie szło, to w tym roku ani jednego kwiatka nie zobaczę :?

davussum
500p
500p

Post »

róże które spisałam na straty i miałam dziś wykopać i wywalić puszczaja nowe pędy
Zapomniałam Ci odpisać na temat płotków, TAK można je trochę wyginać. Na każdej rabacie mam takie zaokrąglenia porobione. Muszę kupić jeszcze dwa płotki 30cm żeby zasłonić tą dziurę w ścianie z wystającym wężem.

o kurcze dostałam srebrną kartę ;:oj
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Widzę na ostatnich zdjęciach konwalie-moje niestety już przekwitły a to moje ukochane kwiaty ,oj tez zapach ;:333 , w ubiegłym roku posadziłam kłącze różowej konwalii ale chyba zmarzła albo coś ja podjadło,nawet jednego listka nie wypuściła ,tak więc pozostanę przy tradycji tzn białych :D
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Co do różyczek - super ;:138 Podlej je może nawozem interwencyjnym do róż żeby je wzmocnić. Ja wciąż czekam na kilka róż, które mają przyjść w przyszłym tygodniu. Dziś kupiłam jedną , bo się oprzeć nie mogłam, a wcale nie była mi niezbędną :wink: Co do płotków, to fajnie,bo łatwiej mi będzie je obsadzić . No i może jak zamówię kolejne ( już u ferrari ) to sobie zrobię takie półkoliste rabatki

davussum
500p
500p

Post »

My juz na działeczce ale em juz mi ciśnienie podniósł bo po 1 on dziś nic nie będzie robić bo nie ma materiałów a po 2 zaprosił znajomych na grilla. Dodam że jestem kompletnie nie przygotowana do przyjmowania gości ( a przyjdzie 2 dorosłych + dzieci a mają ich 5). Niech on sobie bawi gości a ja będę walczyć z rabatą.
Co do róż to rok temu niczym nie pryskałam tylko rozmawiałam z jedną (bo tylko tyle miałam) i odwdzięczyła mi się bardzo ładnie czyli w postaci kilku metrowych pędów i pięknych kwiatuszków
tu foto już jak po woli przekwitała
Obrazek
w tym roku też pewnie da rade i się "puści", pogadam z nią zaraz na ten temat :)

Martwi mnie za to jeden cyprysik bo coś marnieje i zauważyłam że Hortensja annabelle też coś lekko zmarniała może przez te ostatnie przymrozki w nocy
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Witaj,

Śliczne fotki ;:138 ;:138 ;:138 Rabaty masz już fajnie obsadzone - widzę, że i moje ulubione hosty się znalazły. Uważaj tylko żeby ślimaczek Ci się do nich nie dorwał. Super ta Twoja babcia!!!

Zamówiłam też dwie hortensje Annabelle :) One chyba dość duże krzaczorki będą?

Nieźle Cię Em załatwił ;:224 Synuś będzie miał się z kim bawić ;) Pięcioro dzieciaków ;:202 Szok! Ja przy dwojce ledwo wyrabiam. Wielki szacun!
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p

Post »

My już w domku, zmęczył mnie ten dzień ale nie tak pozytywnie jak wczoraj. Kąpię młodego i idę zaraz spać.
Dziś w sumie nic nie zrobiłam bo nie miałam jak. Znajomi wpadli na grilla wiec musiałam z nimi siedzieć. Tylko rano się troszkę pokręciłam.
as1112 Znajomi mają łącznie 5 dzieci - on 2 z poprzedniego małżeństwa, ona 1 z poprzedniego małżeństwa i wspólnie mają 2 dzieci. Najmłodsze ma 2 miesiące później 4 lata reszta to już nastolatki.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

No kochana niezłe niespodzianki Ci M zafundował :wink: Najważniejsze,że miło spędzony czas, choć pewno dużo nie porobiłaś. Ja jestem z tych, którzy lubią mieć wszystko poukładane, zaplanowane i takie zloty znienacka są mi nie po drodze, ale też często dowiaduję się o czymś jak już dzwoni domofon i mnie szlak trafia , bo nie mam nawet czym poczęstować , a mój M w niczym nie widzi problemu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”