lora masz rację Misiu maj bez zapachu bzów to nie maj...
Na trójkątnej rabacie okolonej Dąbrówka rozłogową rosną liliowce - czyli zgadłaś.
Należy Ci się
marpaMaryniu Sadziec purpurowy owszem wreszcie wylazł a raczej wystrzelił w ilości 3 sztuk a przecież jesienią kupiłam więcej.
Zanim jednak pojawił się na wierzchu miałąm uzgodnioną wymianę od Jacka P i poprosiłam o sadzonkę bo wiem,że ma.
Wyobraź sobie,że kopiąc obok bo chciałam dosadzić zauważyłam jakies kiełki ale bardzo głęboko.
Nic nie rozumiem - czyzby trafił się złodziej podbierający od dołu
Strasznie głęboko i nie wiem dlaczego ale już nie ruszałam - może na jesień pomyślę.
Twoja przygoda z sąsiadami i Hostą Plantaginea zasmuciła mnie bo była prośba z ich strony, nie odmówiłaś, kupiłaś, przytargałaś i co teraz masz za to ?
Nie wszystkim warto pomagać prawda ?
Ewiczka52 dziękuję za miłe słowa .
Domki lęgowe dla ptaków i karmniki to podstawa ekologicznej walki z robactwem, które niszczy nasze roślinki.
Sikora w jednym dniu może zjeść tyle owadów, ile sama waży, czyli od 15-22 g
U nas gniazdują 2 rodziny Sikorek i 2 Rudzików czyli jabłka powinny być zdrowe ...
takasobie Miłko Pierwiosnki od Ciebie mają zielone listki czyli żyją. Długo je cieniowałam bo sadzone były w te upały.
Swój urok pokażą dopiero w następnym sezonie.
Bożena Śmigielska dziękuję
W ub tygodniu pokazała się Galtonia od Ciebie - piękne 2 grube kły .
Już nie mogę doczekać się kwitnienia.
Tosia1 dziękuje w imieniu "Frances Rivis"
Czekam aż wreszcie rozchyli te duże środkowe białe prątniczki i wtedy wygląda jak pełny kwiat
- jest wyjątkowo uroczy.
Tosiu po co masz go kupować skoro możesz ode mnie dostać sadzonki do ukorzenienia a w to miejsce kup sobie coś innego - szkoda kasy.On się łatwo ukorzenia.
A może machniom bo Ty tez masz śliczne wczesne powojniczki ?
dawidbanan Dawid - widzę,że mamy podobny gust. Tez go uwielbiam i jak dla mnie to jedna z ładniejszych traw - kwitnie prawie cały sezon.
Siałam kilka lat temu bo tworzyłam nad stawem piaskowo-kamienną plażę z kępkami tej trawy.
U mnie tak szybko sie rozrasta,że co roku większe kępy rozrywam i obsadzam kolejne rabaty bo wyjątkowo dobrze spełniają rolę jako obwódki.
tu.ja witaj zapracowana Kobietko.
Jutro zadzwonię do reumatologa i dam Ci znać jak się sprawy mają
- nie byłam prawie rok w Elblągu u tego specjalisty ale teraz już muszę.
Pierwiosnek Siebolda o białych kwiatach kupiony przez Ciebie w ub roku ślicznie się rozrósł i pokazał swoje koronkowe kwiaty - jest cudny.
Jeszcze raz dziekuje,że pomyślałaś o mnie bedąc na targach ogrodniczych...
U mnie nadal kwitną Pierwiosnki
Primula sieboldii 'Snowflake' (Pierwiosnek Siebolda)
Zakwitł u mnie po raz pierwszy Przetacznik goryczkowy - małe toto ale jak cieszy bo ten kolorek taki niebieściutki az miło patrzeć. Podsypię pu "papu" aby szybciej się rozrósł
Skalnica Arendsa - odmiany "Weisser Zwerg" i "Peter Pan"
Na dziś tyle moich wiosennych kolorów.
Pozdrawiam i zapraszam.