@ Bananowy Kot ? groszek obfocę jak zakwitnie. Odkąd ImageShack wprowadził limity, pilnuję się, żeby wsadzać jedynie fotki tego, co już kwitnie. :-P :-P :-P Przy okazji ? ostatnio się u mnie ociepliło i zaczął rosnąć jak na drożdżach. Metr już mocno przekroczył. Jeśli chodzi o groszki pachnące (Lathyrus odoratus) ? te pierwsze siałem 3. marca, ale trudno mi się wypowiadać na temat ich wysokości, bo początkowo bardziej się płożyły niż pięły i ładnych dwadzieścia kilka centymetrów leży po prostu na glebie, splątane w niemożebną, zieloną kulę. Część wzniesiona u najbardziej rozwiniętych groszków ma ze 30cm. Czyli razem wyszłoby pół metra, ale to bardzo przybliżone szacunki... Takie ?na oko?. A jak zwykł mawiać mój ojciec, na oko to chłop w szpitalu umarł.
@ Iwciach ? widziałem tamtą fotkę; za każdym razem jak jestem na forum, odwiedzam wątek ?Sezon 2012? w dziale o powojnikach. I nie musisz Guernesey Cream pisać listów polecających ? na pewno go sobie sprawię, bardzo mi się spodobał.

A poniżej kilka fotek: powojnik za przeproszeniem Multiblue, który od The President różni się tylko większą ilością prątniczek; kolejna fotka pierwszego chabra bławatka oraz fotka poglądowa moich irysków-ocaleńców.

Pozdrawiam!
LOKI