Ogród zwkwiat cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zwkwiat cz.2

Post »

Zosiu, przecudne azalie :) To teraz mój nr jeden w ogrodzie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ala58
100p
100p
Od: 7 sie 2011, o 14:31

Post »

Witaj Zosiu
Miałam się poprawić i bywać częściej na forum,a wyszło znowu nie tak jak planowałam ;:14 no cóż ,takie życie
Nadrobiłam zaległości w oglądaniu Twoich fotek i jestem pod wrażeniem ilości nasio wysianych przez Ciebie ;:180
Ja niestety posiłkuję się sadzonkami od koleżanek.
Mam jedno pytanie odnośnie Twojego oczka.Czy dużą ilość torfu umieszczasz w workach.Ja też mam i woda po zimie jest okropna,nie pomogło nawet opakowanie algoremu,które wlałam ;:185 Aż dziw ,że jeszcze ryby to przetrzymały.Miałam nadzieję ,że obejdzie się bez wymiany wody,ale coś czarno to widzę ;:222
pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja nawet cieszę się z ochłodzenia, może przyhamuje nieco inwazję robactwa...Dzisiaj w drodze do kościoła na mojej kurce znalazło się nie wiadomo skąd z 10 mszyc, jedna niemal wleciała mi do oka..Kleszczy też jest bardzo dużo, mrówek również. Zosiu dziękuje za instruktaż odnośnie borówek. Białą krzewuszkę widzę po raz pierwszy :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosiu jutro idę do ogrodniczego......mam nadzieję, ze upoluję chociaż ze 2 takie piękności....nie mogę przestać się zachwycać.....a ta pomarańczowa, to dosłownie morze kwiatów....cudo....
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Zosiu! Ale masz piękne widoki przez okno! MAm plan (ale to na przyszłe sezony) zabrać z pół metra po szerokości trawnika, na długości 10m, tuż przy ścieżce i posadzić tam Rh i coś jeszcze kwasolubne :) Jeszcze nie wiem jak to zrobić aale nabieram coraz większego "apetytu" szczególnie jak widzę takie widoki.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Zosiu ;:196 co ty robisz że nawet pięknie kwitnie Ci krzewuszka...ja mam już chyba 4lata marnie rośnie a kwitnie
jak w zeszłym roku paroma kwiatkami...gdzie Twoja jest posadzona- cień czy słońce...może mojej nie służy miejsce bo tak stoi w miejscu.... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Masz piękne, zdrowe i bujne rośliny. Pięknie :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Zosiu, jeszcze raz pochwale Twoje widoczki zaokienne. Morze kwitnacych azalii i różaneczników... coś pięknego :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Zosiu, przecudny masz widok z okna ;:167 .
W dniu imienin życzę Ci wielu sukcesów ogrodowych i radości z tego własnego kącika na ziemi ;:196 .

Obrazek
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2010, o 14:50

Post »

Zosiu ,trochę się spóźniłam ale życzę Ci wszystkiego najlepszego ;:196 z okazji imienin,
zdrówka i dużo siły do pracy w Twoim pięknym ogrodzie,żeby roślinki rosły tak
dobrze jak do tej pory.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Witam wszystkich,
Mariolu, azalie są wspaniałe, wynagradzają troskę o nie kilkunastokrotnie, w tym roku dosyć długo kwitną, nie ma upałów, co mnie cieszy,
Alu58, ja jestem zadowolona z zastosowanego rozwiązania szkoda, że nie wiedziałam o nim wcześniej, proporcja kwaśnego torfu to jest 8 kg na 1000 l wody przez 6 tygodni, po tym czasie należy torf wyjąć /zaczyna wydzielać niekorzystne związki do wody/ i wykorzystać do roślin kwasolubnych, ewentualnie kurację powtórzyć świeżym torfem. Wyczytałam to na forum w dziale o oczku wodnym.
Dołączam zdjęcie oczka, woda jest tak czysta, że widać kosze w których jest posadzona lilia wodna. Powodzenia.

Olu krzewuszkę białą mam 3 lata, kupiłam na święcie kwiatów w Książu, ale teraz tam nie jeżdżę bo zrobił się z tego bazar. Jednak na zdjęciu jest krzewuszka bladoróżowa, biała będzie kwitła lada moment i wtedy ją pokażę.

Aga fakt, pomarańczowa dech zapiera, ale ma już 10 lat a pozostałe pewnie jakieś 4, do tego 2 walczyłam u nich z mączniakiem, na razie spokój, ale zobaczymy po kwitnieniu i jak się ociepli, niestety chyba takie kupiłam,

Remi, polecam nie będziesz żałował, choć obawijavascript:void(0);am się czy nie zmienią właściciela jak będą ładne,

Misiu, moje wszystkie krzewuszki rosną w pełnym słońcu, ziemia gliniasta nie poprawiana niczym, ja swoim białym i białoróżowym wycinam pędy, które przekwitły na wysokości 10-15 cm, a one już w czasie kwitnienia wypuszczają młode pędy, natomiast mocno różowe oraz takie same ale z ciemnymi liśćmi tnę mniej, w zasadzie wycinam 3-4 najstarsze pędy,

Iza witaj, dzięki.

Halinko, dzięki za życzenia, staram się mieć ładny widok z każdego okna, kwiaty domowe latem też w ogrodzie lub tarasie.

Ayesha,dzięki,

Nowe fotki, lilak Mejera, klematisy, widok na oczko,

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Bajecznie pięknie, oczko wspaniałe, chciałoby się usiąść i odpocząć w tak pięknym zakątku. Clematisy ładnie rosną. Ten biały to Guernsey Cream ?
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Alicjo, tak to ta odmiana, teraz już opisuję ale starsze, niestety nie znam ich nazw.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

przepiękny ten Guernsey Cream
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Agnieszka83
200p
200p
Od: 8 maja 2010, o 17:59

Post »

Raj, tylko tak mogę określić oczko wodne. Uwielbiam Clematisy-a Ty masz je przepiękne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”