Leśny ogród Moni68 cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.10

Post »

Najpiękniejszy chyba okres w Twoim ogrodzie. Piękne azalie. Ciekawe że masz podobnie gęsty las a już kwitną. Moje jakoś nieśpieszne, mam nadzieję że nie wymarzły. Magnolia kwitnąca - normalnie brak słów. Przychodzę się ponapawać i nigdy nie wychodzę zawiedziona ;:108
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Monia68 pisze:Kochani, witam Was serdecznie :D
Obrazek Obrazek
Bardzo mi się podoba Twój całkowicie biały zawilec. Mogłabyś mi podać jego nazwę odmianową? W moim ogrodzie rosną tylko zawilce gajowe (forma dzika), która samoistnie zadowoliła się koło różanecznika Nova Zembla. Dlatego też fajnie byłoby trochę ulepszyć nasadzenie o rośliny hodowlane.
W przypadku zawilców greckich to w moim ogrodzie się nie sprawdzają. Możliwe, że jest to trochę za chłodny rejon.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko witaj. :wit
Twój kwitnący, leśny ogród zapiera dech, jest cudnie. ;:138
Masz wspaniałe kwiaty, a kule z mchu dodatkowo dodają uroku.
Pozdrawiam Cię serdecznie . ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kępa zawilców greckich niesamowita :!: Jeszcze tak wielkiej nie widziałem :shock: Uchwyciłaś ich niebieski kolor, choć moje są fioletowe.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

April pisze:Najpiękniejszy chyba okres w Twoim ogrodzie. Piękne azalie. Ciekawe że masz podobnie gęsty las a już kwitną. Moje jakoś nieśpieszne, mam nadzieję że nie wymarzły. Magnolia kwitnąca - normalnie brak słów. Przychodzę się ponapawać i nigdy nie wychodzę zawiedziona ;:108

Moniczko trudno coś dodać, przepięknie, pozdrawiam cieplutko
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Moniko, piękne widoki nam pokazałaś ;:196
Kępy mchu są bardzo intrygujące, wcale się nie dziwię, że dla dzieci również 8-) :wink:
Niesamowite pełne zawilce i epimedia ;:108 . Wspaniale, że 20 maja na pewno Twój ogród rozkwitnie tysiącami kwiatów różaneczników ;:173 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Moniś ;:196 jak zwykle same piękności pokazujesz ;:215 mi niestety padły różaneczniki w tym roku :(
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa ;:167 Przepraszam, że tak rzadko ostatnio do Was zaglądam, ale zaczynam nie wyrabiać się na zakrętach :roll: Dzisiaj znowu próba przed komunią, angielski... już nawet nie mówię, ile mam pracy w ogrodzie.
Sukcesywnie będę odpowiadać w Waszych wątkach. Dodam tylko, że teraz kwitnące rh i azalie to w wiekszości tegoroczne nabytki. Pozostałe też powoli się rozkręcają, muszę zrobić dzisiaj zdjęcia. Poza tym niektóre odmiany kwitną w czerwcu, mają więc jeszcze czas :wink:

Zdjęcia z majówki. Moim zdaniem jedne z najpiękniejszych kwitnących drzew- jacarandy. Introdukowane z Brazylii, w Lizbonie rosną prawie wszędzie. Nieobecne w przydomowych ogrodach ze względu na potworny śmietnik, jaki robią opadajace kwiaty.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zazdroszczę majówki w tak pięknym miejscu. Może jednak przemyślę kwestię urlopu w ogrodzie na rzecz zwiedzania?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, ja podobnie jak Jola, w sezonie nie ruszam się ze swojej sielskiej wsi wesołej... tak mi tu dobrze, jak na najlepszym urlopie... Natomiast po sezonie, gdy listopad za oknem, myślę o ciepłych krajach intensywnie...
Twoje fotki podróżnicze jak zwykle pobudzają moje myśli w róznych kierunkach świata - piękne, dziękuję!
Domyślam się, że masz urwanie głowy przed Komunią Pawełka... zdzwonimy się na spokojnie po i może w końcu jakoś umówimy... miłego dnia Ci życzę ;:196

Moniko, ostatnio w Kaniach w Ponderosie natknęłam się na Astilbe Visions in Red, która Ci się kiedyś u mnie spodobała... Jeśli będziesz zainteresowana, to kupię i wyślę, albo jakoś inaczej...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dziewczyny, chociaż kocham mój ogród, to jednak nie zastąpi mi on nigdy zwiedzania świata :lol: Staram się wyjechać kilka razy w roku. Najgorsze jest to, że za dwa lata pozostaną mi wyjazdy w czasie szkolnych wakacji, bo raczej już nie będzie można opuszczać zajęć. Co prawda zostanie mi możliwość samotnych wyjazdów jak za dawnych lat, z czego z pewnością będę starała się skorzystać :lol: Po komunii będę planować wakacje- na razie nie mam ani pomysłu ani głowy do tego :roll: Może w końcu wypali Norwegia??

Aguś, jeśli u siebie nie znajdę, dam znać. dziękuję, że o mnie pomyslałaś ;:167
Uciekam do ogrodu :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja dopiero drugi rok bez zwiedzania ;:224 czyli odkąd pojawił się ogród :;230 Wcześniej nawet budowa domu mnie nie powstrzymywała. Pewnie jeszcze trochę i zacznie mnie nosić. Choć po ostatnich perypetiach z samolotem mam lekki uraz :oops:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Jak pięknie kwitną te Twoje rh. Z moich dwóch jednak żaden nie zakwitnie w tym roku, widocznie jeszcze za małe, albo coś innego im przeszkodziło... buu :(
Liczę jeszcze na azalie, bo coś tam rozwijają, a jeśli i one nie dopiszą, będę zaglądać do Ciebie! Zawsze wiele do obejrzenia - i kwiaty zdjęcia z podróży. Sama ostatnio mało jeżdżę, bo m. się ostatnio przerzucił na wycieczki motorem, a to mi nie pasuje. Czyli powinnam w końcu zacząć sama? :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj Moniko!
Dawno mnie nie było,więc wpadam z krotką wizytą...obejrzałam kilka ostatnich fotek -cudownie kwitną magnolie i RH...pięknie przezimowały aż ci troszkę zazdroszczę.
Moje magnolie straszą gołymi gałęziami,RH większość przemrożone paczki a dwa ubiegłoroczne nabytki całkowicie zmarzły :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko, ja w końcu też zaopatrzyłam się w kilka azalii i jestem nimi zachwycona. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego ich dotychczas nie miałam.
A jeśli chodzi o wyjazdy, to tak samo jak moje przedmówczynie jakoś nie mam ochoty opuszczać mojego ogrodu. Gdybym wyjechałą na dłużej, martwiłabym się o rośliny na przykład w donicach albo w ogóle o stan ogródka. Na dzieci nie bardzo można liczyć, bo same pracują i nie mają czasu na to, aby matce ogród uprawiać. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”