Leśny ogród Moni68 cz.10
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
Najpiękniejszy chyba okres w Twoim ogrodzie. Piękne azalie. Ciekawe że masz podobnie gęsty las a już kwitną. Moje jakoś nieśpieszne, mam nadzieję że nie wymarzły. Magnolia kwitnąca - normalnie brak słów. Przychodzę się ponapawać i nigdy nie wychodzę zawiedziona 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Bardzo mi się podoba Twój całkowicie biały zawilec. Mogłabyś mi podać jego nazwę odmianową? W moim ogrodzie rosną tylko zawilce gajowe (forma dzika), która samoistnie zadowoliła się koło różanecznika Nova Zembla. Dlatego też fajnie byłoby trochę ulepszyć nasadzenie o rośliny hodowlane.
W przypadku zawilców greckich to w moim ogrodzie się nie sprawdzają. Możliwe, że jest to trochę za chłodny rejon.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko witaj.
Twój kwitnący, leśny ogród zapiera dech, jest cudnie.
Masz wspaniałe kwiaty, a kule z mchu dodatkowo dodają uroku.
Pozdrawiam Cię serdecznie .

Twój kwitnący, leśny ogród zapiera dech, jest cudnie.

Masz wspaniałe kwiaty, a kule z mchu dodatkowo dodają uroku.
Pozdrawiam Cię serdecznie .

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Kępa zawilców greckich niesamowita
Jeszcze tak wielkiej nie widziałem
Uchwyciłaś ich niebieski kolor, choć moje są fioletowe.

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
April pisze:Najpiękniejszy chyba okres w Twoim ogrodzie. Piękne azalie. Ciekawe że masz podobnie gęsty las a już kwitną. Moje jakoś nieśpieszne, mam nadzieję że nie wymarzły. Magnolia kwitnąca - normalnie brak słów. Przychodzę się ponapawać i nigdy nie wychodzę zawiedziona
Moniczko trudno coś dodać, przepięknie, pozdrawiam cieplutko
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Moniko, piękne widoki nam pokazałaś
Kępy mchu są bardzo intrygujące, wcale się nie dziwię, że dla dzieci również
Niesamowite pełne zawilce i epimedia
. Wspaniale, że 20 maja na pewno Twój ogród rozkwitnie tysiącami kwiatów różaneczników
.

Kępy mchu są bardzo intrygujące, wcale się nie dziwię, że dla dzieci również

Niesamowite pełne zawilce i epimedia

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Moniś
jak zwykle same piękności pokazujesz
mi niestety padły różaneczniki w tym roku 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Przepraszam, że tak rzadko ostatnio do Was zaglądam, ale zaczynam nie wyrabiać się na zakrętach
Dzisiaj znowu próba przed komunią, angielski... już nawet nie mówię, ile mam pracy w ogrodzie.
Sukcesywnie będę odpowiadać w Waszych wątkach. Dodam tylko, że teraz kwitnące rh i azalie to w wiekszości tegoroczne nabytki. Pozostałe też powoli się rozkręcają, muszę zrobić dzisiaj zdjęcia. Poza tym niektóre odmiany kwitną w czerwcu, mają więc jeszcze czas
Zdjęcia z majówki. Moim zdaniem jedne z najpiękniejszych kwitnących drzew- jacarandy. Introdukowane z Brazylii, w Lizbonie rosną prawie wszędzie. Nieobecne w przydomowych ogrodach ze względu na potworny śmietnik, jaki robią opadajace kwiaty.

Miłego dnia

Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa

Sukcesywnie będę odpowiadać w Waszych wątkach. Dodam tylko, że teraz kwitnące rh i azalie to w wiekszości tegoroczne nabytki. Pozostałe też powoli się rozkręcają, muszę zrobić dzisiaj zdjęcia. Poza tym niektóre odmiany kwitną w czerwcu, mają więc jeszcze czas

Zdjęcia z majówki. Moim zdaniem jedne z najpiękniejszych kwitnących drzew- jacarandy. Introdukowane z Brazylii, w Lizbonie rosną prawie wszędzie. Nieobecne w przydomowych ogrodach ze względu na potworny śmietnik, jaki robią opadajace kwiaty.

Miłego dnia

-
Zazdroszczę majówki w tak pięknym miejscu. Może jednak przemyślę kwestię urlopu w ogrodzie na rzecz zwiedzania?
Moniko, ja podobnie jak Jola, w sezonie nie ruszam się ze swojej sielskiej wsi wesołej... tak mi tu dobrze, jak na najlepszym urlopie... Natomiast po sezonie, gdy listopad za oknem, myślę o ciepłych krajach intensywnie...
Twoje fotki podróżnicze jak zwykle pobudzają moje myśli w róznych kierunkach świata - piękne, dziękuję!
Domyślam się, że masz urwanie głowy przed Komunią Pawełka... zdzwonimy się na spokojnie po i może w końcu jakoś umówimy... miłego dnia Ci życzę
Moniko, ostatnio w Kaniach w Ponderosie natknęłam się na Astilbe Visions in Red, która Ci się kiedyś u mnie spodobała... Jeśli będziesz zainteresowana, to kupię i wyślę, albo jakoś inaczej...
Twoje fotki podróżnicze jak zwykle pobudzają moje myśli w róznych kierunkach świata - piękne, dziękuję!
Domyślam się, że masz urwanie głowy przed Komunią Pawełka... zdzwonimy się na spokojnie po i może w końcu jakoś umówimy... miłego dnia Ci życzę

Moniko, ostatnio w Kaniach w Ponderosie natknęłam się na Astilbe Visions in Red, która Ci się kiedyś u mnie spodobała... Jeśli będziesz zainteresowana, to kupię i wyślę, albo jakoś inaczej...
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Dziewczyny, chociaż kocham mój ogród, to jednak nie zastąpi mi on nigdy zwiedzania świata
Staram się wyjechać kilka razy w roku. Najgorsze jest to, że za dwa lata pozostaną mi wyjazdy w czasie szkolnych wakacji, bo raczej już nie będzie można opuszczać zajęć. Co prawda zostanie mi możliwość samotnych wyjazdów jak za dawnych lat, z czego z pewnością będę starała się skorzystać
Po komunii będę planować wakacje- na razie nie mam ani pomysłu ani głowy do tego
Może w końcu wypali Norwegia??
Aguś, jeśli u siebie nie znajdę, dam znać. dziękuję, że o mnie pomyslałaś
Uciekam do ogrodu

Aguś, jeśli u siebie nie znajdę, dam znać. dziękuję, że o mnie pomyslałaś

Uciekam do ogrodu

-
Ja dopiero drugi rok bez zwiedzania
czyli odkąd pojawił się ogród
Wcześniej nawet budowa domu mnie nie powstrzymywała. Pewnie jeszcze trochę i zacznie mnie nosić. Choć po ostatnich perypetiach z samolotem mam lekki uraz 

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Jak pięknie kwitną te Twoje rh. Z moich dwóch jednak żaden nie zakwitnie w tym roku, widocznie jeszcze za małe, albo coś innego im przeszkodziło... buu 
Liczę jeszcze na azalie, bo coś tam rozwijają, a jeśli i one nie dopiszą, będę zaglądać do Ciebie! Zawsze wiele do obejrzenia - i kwiaty zdjęcia z podróży. Sama ostatnio mało jeżdżę, bo m. się ostatnio przerzucił na wycieczki motorem, a to mi nie pasuje. Czyli powinnam w końcu zacząć sama?

Liczę jeszcze na azalie, bo coś tam rozwijają, a jeśli i one nie dopiszą, będę zaglądać do Ciebie! Zawsze wiele do obejrzenia - i kwiaty zdjęcia z podróży. Sama ostatnio mało jeżdżę, bo m. się ostatnio przerzucił na wycieczki motorem, a to mi nie pasuje. Czyli powinnam w końcu zacząć sama?

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Witaj Moniko!
Dawno mnie nie było,więc wpadam z krotką wizytą...obejrzałam kilka ostatnich fotek -cudownie kwitną magnolie i RH...pięknie przezimowały aż ci troszkę zazdroszczę.
Moje magnolie straszą gołymi gałęziami,RH większość przemrożone paczki a dwa ubiegłoroczne nabytki całkowicie zmarzły
Dawno mnie nie było,więc wpadam z krotką wizytą...obejrzałam kilka ostatnich fotek -cudownie kwitną magnolie i RH...pięknie przezimowały aż ci troszkę zazdroszczę.
Moje magnolie straszą gołymi gałęziami,RH większość przemrożone paczki a dwa ubiegłoroczne nabytki całkowicie zmarzły

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko, ja w końcu też zaopatrzyłam się w kilka azalii i jestem nimi zachwycona. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego ich dotychczas nie miałam.
A jeśli chodzi o wyjazdy, to tak samo jak moje przedmówczynie jakoś nie mam ochoty opuszczać mojego ogrodu. Gdybym wyjechałą na dłużej, martwiłabym się o rośliny na przykład w donicach albo w ogóle o stan ogródka. Na dzieci nie bardzo można liczyć, bo same pracują i nie mają czasu na to, aby matce ogród uprawiać.
A jeśli chodzi o wyjazdy, to tak samo jak moje przedmówczynie jakoś nie mam ochoty opuszczać mojego ogrodu. Gdybym wyjechałą na dłużej, martwiłabym się o rośliny na przykład w donicach albo w ogóle o stan ogródka. Na dzieci nie bardzo można liczyć, bo same pracują i nie mają czasu na to, aby matce ogród uprawiać.