Miejski ogródek Ani - moje początki
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
Dzięki Aniu aż Ci zazdroszczę leniuchowania na tym hamaku. Na razie poza moim zasięgiem - mam komunię chrześniaka w tym miesiącu. 

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
lulka krzewuszki też mam 3 szt. ale w innych miejscach, ależ Cię trzyma to choróbsko
od dzisiaj ma być piękna pogoda więc będziesz mogła wypoczywać na świeżym powietrzu. Dużo zdrówka.
OLUNIA dziękuję, bardzo mi miło, ale daleko mi do Twojego wypielęgnowanego ogrodu. Zapraszam częściej.
Altika ja też mam komunie na szczęście nie chrześniaka, a w czerwcu dwa wesela, w październiku kolejne wesele, a w listopadzie bierzmowanie (masakra z tymi imprezami), dlatego ocieplenie będzie musiało trochę zaczekać
Czy wasze ketmie już odbiły po zimie? moja ketmia syryjska nie daje znaku życia, wiem że one późno startują ale już chyba najwyższa pora.

OLUNIA dziękuję, bardzo mi miło, ale daleko mi do Twojego wypielęgnowanego ogrodu. Zapraszam częściej.
Altika ja też mam komunie na szczęście nie chrześniaka, a w czerwcu dwa wesela, w październiku kolejne wesele, a w listopadzie bierzmowanie (masakra z tymi imprezami), dlatego ocieplenie będzie musiało trochę zaczekać

Czy wasze ketmie już odbiły po zimie? moja ketmia syryjska nie daje znaku życia, wiem że one późno startują ale już chyba najwyższa pora.
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, u mnie też niestety nie ma oznak a mam z nich szpaler przy płocie długości 10m... i nic 

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Moja ketmia nie wypuszcza żadnych zieloności, ale ją podcięłam wczoraj z ciekawości i z koloru przekroju wnioskuję, że powinna odżyć
.
Ja mam 20 maja komunię syna, a we wrześniu ślub siostry...

Ja mam 20 maja komunię syna, a we wrześniu ślub siostry...

- Aancyk
- 1000p
Dziewczyny, poszperałam u siebie w wątku i pierwszy kwiat na ketmii miałam dopiero 3 sierpnia więc może jeszcze nie wszystko stracone 

- Aancyk
- 1000p
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, super pomysł, małe oczko z fontanną-sami robiliście, czy gotowa konstrukcja zakupiona? Coraz bardziej nastrojowo się u Ciebie robi. Jak się będziesz wylegiwać na huśtawce i szum wody obok, to odlezyn dostaniesz, bo się wstać nie będzie chciało 

- Aancyk
- 1000p
Madziu właśnie wracam od Ciebie, telepatia normalnie
Oczko zrobiliśmy sami, kupiliśmy donicę z podstawką i osobno filtr, trochę specjalnego kleju, podłączenie do prądu i już. Wczoraj kupiłam 2 roślinki mini lilia i jakiś miskant, zobaczymy czy się udadzą.

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Jakie śliczne oczko i jak pomysłowo zrobione
, ładnie się komponuje z Twoim ogrodem. Z donicy... 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Coraz wiecej Pomyslowych Dobromirow na naszym forumie
Aniu super, to wymysleslicie i dobraliscie 

Aniu, nadrobiłam kilka ostatnich stron - wszystko mi się podoba: począwszy od skrzynek, nowej leżanki, oczunia w donicy (bardzo pomysłowe!), ścieżki z kamieni... ogólnie cała wiosna tętni u Ciebie bardzo soczystą zielenią i kwieciem - pięknie! 
Mam pytanie co do pergoli... podciągniesz do niej rabaty...? Wiem, to takie moje skrzywione spojrzenie na ten element w ogrodzie...

Mam pytanie co do pergoli... podciągniesz do niej rabaty...? Wiem, to takie moje skrzywione spojrzenie na ten element w ogrodzie...

- Aancyk
- 1000p
Francesca dziękuję
jest bardzo skromne w porównaniu z pięknymi oczkami forumków ale miło posiedzieć na tarasie i słyszeć szum wody.
Jule dziękuję
cieszę się że Ci się podoba. Czytałam gdzieś że jedna z twoich kalin nie kwitła, moja kalina dawn także nie, chociaż mieszka u mnie już drugi rok i zastanawiam się dlaczego, może z powodu młodego wieku
aguniada miło mi przeczytać tyle pochwał, dziękuję jesteś
Masz oczywiście rację co do pergoli, ale na razie mój M nie chce słyszeć nic na temat zmniejszania trawnika
Nie zgadza się na nowe rabaty, bo uwielbia kosić trawkę. Na razie muszę poczekać i nie mam pomysłu jak inaczej sobie poradzić z tą przestrzenią pomiędzy pergolą.

Jule dziękuję

aguniada miło mi przeczytać tyle pochwał, dziękuję jesteś

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Aniu ale się pięknie i nastrojowo zrobiło u Ciebie
trawnik naprawdę ładnie się prezentuje nie dziwię się M , że nie pozwala go zmniejszać
Oczko w donicy świetny pomysł
i kawka leżaczek i ten plusk wody i to jest to 

trawnik naprawdę ładnie się prezentuje nie dziwię się M , że nie pozwala go zmniejszać

Oczko w donicy świetny pomysł

- Aancyk
- 1000p
Dziękuję Dzidziu
przyznam się że coraz bardziej kocham swój kawałek ogródka i uwielbiam w nim przebywać, ale rada aguniady o podciągnięciu rabatki do pergoli jest
Potrzebuję tylko czasu żeby przekonać M 

Anusia, nie bierz sobie tak bardzo do serca tej mojej rady
Po prostu ja tak widzę rolę pergoli usytuowanej na środku trawnika - jako swego rodzaju 'drzwi' do następnego pomieszczenia... jeśli po jej bokach nie jest nic osłaniającego dalszą część ogrodu posadzone, to patrząc od razu widzisz co jest 'za drzwiami', a tak stanowi to pewną tajemnicę
Wiesz o co mi chodzi?