Miejski ogródek Ani - moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miejski ogródek Ani - moje początki

Post »

Dzięki Aniu aż Ci zazdroszczę leniuchowania na tym hamaku. Na razie poza moim zasięgiem - mam komunię chrześniaka w tym miesiącu. :)
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

lulka krzewuszki też mam 3 szt. ale w innych miejscach, ależ Cię trzyma to choróbsko ;:168 od dzisiaj ma być piękna pogoda więc będziesz mogła wypoczywać na świeżym powietrzu. Dużo zdrówka.

OLUNIA dziękuję, bardzo mi miło, ale daleko mi do Twojego wypielęgnowanego ogrodu. Zapraszam częściej.

Altika ja też mam komunie na szczęście nie chrześniaka, a w czerwcu dwa wesela, w październiku kolejne wesele, a w listopadzie bierzmowanie (masakra z tymi imprezami), dlatego ocieplenie będzie musiało trochę zaczekać ;:124

Czy wasze ketmie już odbiły po zimie? moja ketmia syryjska nie daje znaku życia, wiem że one późno startują ale już chyba najwyższa pora.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aniu, u mnie też niestety nie ma oznak a mam z nich szpaler przy płocie długości 10m... i nic :(
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Moja ketmia nie wypuszcza żadnych zieloności, ale ją podcięłam wczoraj z ciekawości i z koloru przekroju wnioskuję, że powinna odżyć :? .
Ja mam 20 maja komunię syna, a we wrześniu ślub siostry... ;:224
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny, poszperałam u siebie w wątku i pierwszy kwiat na ketmii miałam dopiero 3 sierpnia więc może jeszcze nie wszystko stracone ;:108
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Wczoraj zrealizowaliśmy pomysł z malutkim oczkiem w donicy koło tarasu :wink: przygotowania trwały od kilku dni, a oto efekt końcowy.

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, super pomysł, małe oczko z fontanną-sami robiliście, czy gotowa konstrukcja zakupiona? Coraz bardziej nastrojowo się u Ciebie robi. Jak się będziesz wylegiwać na huśtawce i szum wody obok, to odlezyn dostaniesz, bo się wstać nie będzie chciało ;:109
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Madziu właśnie wracam od Ciebie, telepatia normalnie :D Oczko zrobiliśmy sami, kupiliśmy donicę z podstawką i osobno filtr, trochę specjalnego kleju, podłączenie do prądu i już. Wczoraj kupiłam 2 roślinki mini lilia i jakiś miskant, zobaczymy czy się udadzą.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Jakie śliczne oczko i jak pomysłowo zrobione ;:138 , ładnie się komponuje z Twoim ogrodem. Z donicy... ;:oj
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Coraz wiecej Pomyslowych Dobromirow na naszym forumie 8-) Aniu super, to wymysleslicie i dobraliscie ;:63
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aniu, nadrobiłam kilka ostatnich stron - wszystko mi się podoba: począwszy od skrzynek, nowej leżanki, oczunia w donicy (bardzo pomysłowe!), ścieżki z kamieni... ogólnie cała wiosna tętni u Ciebie bardzo soczystą zielenią i kwieciem - pięknie! :)
Mam pytanie co do pergoli... podciągniesz do niej rabaty...? Wiem, to takie moje skrzywione spojrzenie na ten element w ogrodzie... :oops:
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Francesca dziękuję ;:196 jest bardzo skromne w porównaniu z pięknymi oczkami forumków ale miło posiedzieć na tarasie i słyszeć szum wody.

Jule dziękuję ;:196 cieszę się że Ci się podoba. Czytałam gdzieś że jedna z twoich kalin nie kwitła, moja kalina dawn także nie, chociaż mieszka u mnie już drugi rok i zastanawiam się dlaczego, może z powodu młodego wieku :?:

aguniada miło mi przeczytać tyle pochwał, dziękuję jesteś ;:118 Masz oczywiście rację co do pergoli, ale na razie mój M nie chce słyszeć nic na temat zmniejszania trawnika ;:124 Nie zgadza się na nowe rabaty, bo uwielbia kosić trawkę. Na razie muszę poczekać i nie mam pomysłu jak inaczej sobie poradzić z tą przestrzenią pomiędzy pergolą.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Aniu ale się pięknie i nastrojowo zrobiło u Ciebie :tan :tan
trawnik naprawdę ładnie się prezentuje nie dziwię się M , że nie pozwala go zmniejszać ;:108
Oczko w donicy świetny pomysł ;:215 i kawka leżaczek i ten plusk wody i to jest to :uszy
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Dzidziu ;:196 przyznam się że coraz bardziej kocham swój kawałek ogródka i uwielbiam w nim przebywać, ale rada aguniady o podciągnięciu rabatki do pergoli jest ;:333 Potrzebuję tylko czasu żeby przekonać M ;:224
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Anusia, nie bierz sobie tak bardzo do serca tej mojej rady :) Po prostu ja tak widzę rolę pergoli usytuowanej na środku trawnika - jako swego rodzaju 'drzwi' do następnego pomieszczenia... jeśli po jej bokach nie jest nic osłaniającego dalszą część ogrodu posadzone, to patrząc od razu widzisz co jest 'za drzwiami', a tak stanowi to pewną tajemnicę :) Wiesz o co mi chodzi? :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”