kozino 
Dzierganie to moja druga pasja

ups - właściwie to pierwsza , bo dziergam od dziecka , a zamiłowanie do ogrodu przyszło jak przeprowadziłam się na wieś

Ale tak czy siak to moje dwie wielkie pasje... ale nie wszystkie...
Większość moich robótek powstaje z głowy , dziergam z własnych pomysłów i to najbardziej lubię. korzystam też z gotowych wzorów i tych mam całą masę - zbierałam od zawsze gazetki , a później szukałam w necie - to skarbnica wiedzy na każdy temat i tam też wzorów znajdziesz tysiące. Jak coś to pomogę
aage ,
Jule ,
April Moje datury mam wrażenie , że chyba podmarzły. Tak samo Jula jak u Ciebie oblazła kora , a w środku puste. Ja swoje przechowuję od lat w tym samym grajdołku - więc to coś musiało byś nie tak zanim je schowałam
robaczek_Poznan ,
April kolor elewacji choć lubię to wiem , że jak będzie potrzeba odnowienia przemalujemy na inny kolor - mam taki plan. Domek stoi w nasłonecznionym miejscu i kolor już nieco wypłowiał , a i sąsiedzi sprawili sobie podobny
Moje bzy w tym roku kwitną bardzo obficie i pachną cudownie, a clematisów połowa też zmarzła
Staram się , by było ładnie - fajnie , że się podoba
aguniada 
ogród jest duży, bo całość to ponad 25 arów. Kawałek jest odgrodzone i tam pozostaje łąka ale resztę staramy się zagospodarować - choć nie jest to łatwe

pozostała jeszcze do przerobienia skarpa ... Zakamarków faktycznie u nas wiele ale wszystko łączy się ze sobą ścieżkami, schodkami i mostkami tak by tworzyło to sensowną całość. A pospacerować można i w każdym kątku spocząć na ławeczce. Na takim zróżnicowanym i mokrym terenie bardzo ciężko się pracuje. Tym bardziej , że robimy wszystko sami ucząc się na własnych błędach

dlatego też wciąż przerabiamy
Pozdrawiam Jola