Nareszcie robię to co lubię

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: nareszcie robię to co lubię

Post »

Nie płacz Jolka, że kończy się 9 dniowy weekend, ja Cię pocieszę ;:168 , ja prawie po 9 miesiącach "lenistwa" wracam do pracy to dopiero ból ;:145
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pragnę pochwalić się przed Wami swoimi zakupami. Byłam u swojej mamy dwa dni, więc odwiedziłam targ w Węgrowie. Tam można coś zawsze wypatrzeć ewentualnie kupić od jakiejś babuni coś jej własnego. Tak więc nabyłam:
-JAŁOWIEC PŁOŻĄCY
-ŻYLISTEK o listkach żółto-zielonych
-MODRZEW JAPOŃSKI
-TAWUŁA GOLD MOUND
-SASANKI 2szt
-SERDUSZKA BIAŁA
-BRUNERA
-KLONIK JAPOŃSKI BENI MAIKO
-DELOSPERMA ŻÓŁTA
-FLOKSIK
-LILIE ŚW. ANTONIEGO 2 szt.
-HIACYNTY BIAŁE 2 szt.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Serduszka i brunera od babuni za2,5 zł jedna ;:oj
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Jolu, istny zawrót głowy ;:oj. Same fajne rzeczy :D. Jak się ma gdzie sadzić, to można poszaleć.
Ujęcia z poprzedniego postu, te całościowe rabatki - ekstra :D no i te pieńki ;:138. Też mam kilka w ogrodzie, zawsze się przydadzą albo do jakiejś kompozycji albo żeby chociaż przycupnąć :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Pokażę Wam teraz moje rododendrony. Na początek, chociaż nie miałam zamiaru kupować to gdy spotkałam moją dawno szukaną odmianę HACHMANN"S CHARMANT nie wahałam się ani chwili. Wyszło jak zwykle... :evil:

Obrazek Obrazek

oraz biedronkowy rh CUNNINGHAM"S WHITE z jednym kwiatkiem Obrazek
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

AGA to dopiero musi być ból wrócić po 9 miesiącach, zwłaszcza że lato za pasem :evil:
STOKROTKO dzięki ;:196 te pieńki miałam dziś porozstawiać ale zrobiło się tak zimno że w ogóle mi się nie chce.

Poszukam może jeszcze jakieś fotki się znajdą

Obrazek Obrazek

Clematis GUERNSEY CREAM dziś dopiero posadzony

Obrazek

oraz pierwszy kwiatek NELLY MOSER I jeszcze orliki, niestety już jedna kępka liści została zjedzona przez jakieś paskudztwa :evil: :evil: :evil: zaczyna się...

Obrazek
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Piękne okazy. ;:138
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit Marto z Żelechowa
Miło mi że wpadłaś. Żelechów w moim serduchu zajmuje specjalne miejsce, ponieważ tamtędy chodziłam z pielgrzymką do Częstochowy. Twój ogród jest mi znany, szczególnie pamiętam parę butów ;:oj

Pokaże Wam jeszcze mojego modrzewia japońskiego już posadzony

Obrazek

Serduszki okazałe różowa i biała

Obrazek Obrazek

Kokorycz i konwalia majowa

Obrazek Obrazek Obrazek

Hosty

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Jola ;:196 roślinki rosną ślicznie. ;:oj ;:224 Oby tylko natura nie zrobiła nam niespodzianki. ;:108 ;:4
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękne zakupy, teraz tylko sadzenie, szkoda że weekend się skończył.
Owszem planuję różową rabatę ale niestety na razie nie mogę jej zorganizowac bo nie mam ziemi. Ja cały piach muszę wybierac i wymieniac na dobrą ziemię. Tak więc jeżeli się nie rozmyślisz chętnie zgłoszę się za jakiś czas w kwestii różowych sadzoneczek. Bardzo dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

No kochana nadrobiłaś z nawiązką ;:196 Bardzo ładnie się prezentują rabaty w koło domu i te dalsze. Zakupy rewelacyjne, wielu nabytków zazdroszczę. Ja powoli muszę ograniczyć swoje szaleństwa zakupowe, ale chociaż u innych popatrzę :wink: Zastanawia mnie ten klonik palmowy - jakie ona ma wymagania i do jakich rozmiarów dorasta ? Musi pięknie wyglądać jak jest większy ( choć teraz też bardzo zdobi ). Modrzew też super. Z resztą wszystko mi się podoba :tan
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

GUERNSEY CREAM - cudeńko ;:63
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Orliki rozpoczynają swoje przedstawieni,moim zdaniem za każdym razem kępa rozkwita w innych barwach,z domieszką.Tym bardziej są ciekawe.Klonik wyjątkowo piękny,mam taki i przetrwał zimę,tę zimę :heja
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Masz rację może nawet się gdzieś widziałyśmy.Śliczne masz hostunie.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Jolu, hosty masz piękne. Moje jeszcze w powijakach :D
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit MOI GOŚCIE

Dziś u mnie jest tylko 8 st. jest tak zimno, że nawet nie chce mi się nic robić. Mam cebule lilii do wsadzenia, ale chyba nic im się nie stanie, zwłaszcza że temperatura jest tak niska.
Gosiu123A witaj! tej niespodzianki boję się najbardziej, ponieważ przez tyle dni było upalnie, rośliny bardzo podrosły i mróz mógłby wyrządzić większe szkody niż zazwyczaj. Ja po zimie straciłam sporo roślin,(jak większość z nas zresztą), więc uważam że limit na ten rok wyczerpany.
April ja też jeszcze nie mam ziemi :evil: :evil: to trochę tak jakby zabrakło piachu na pustyni. Z kwiatkami pisałam u Ciebie, tylko mnie pilnuj ;:108
Simbi klonik cudny, dlatego już mój. Piszą że dorasta do 3 metrów. ale nie wiem czy w naszych warunkach to możliwe. To mój czwarty. Tamte przezimowały nieźle, ale były zabezpieczone. Jeśli chodzi o zakupy, to już też zaczynam stopować, bo wakacje dla dzieci, urlop i tysiąc innych rzeczy...
Moniko, nie uwierzysz, ale jak oglądałam zdjęcia to przy tym powojniku pomyślałam o Tobie. Wiem że podobają Ci się takie kolory. Twoje kompozycje z surfinii są w tej tonacji. ;:108
Miriam orliki wróciły do łask po latach zapomnienia. Masz rację z tym krzyżowaniem. Podzieliłam się ze znajomymi siewkami z informacją że nie mam pojęcia jakiego koloru będą
Mmarta1982 w tym roku zakupiłam ok. 6 odmian nowych host, niestety nie wzeszła ani jedna- będzie reklamacja.
Stokrotko masz może WHITE FEATHER? Jeśli tak to gdzie rośnie? Moja ma ok 2 godz słońca, ale trochę zielenieje.

Dziś zimno więc u mnie kolorków też nie będzie

Obrazek Obrazek

Hortensja pnąca jest u mnie drugi sezon i zapowiadają się dwa kwiaty :heja :heja :heja oraz druga hortensja pnąca MIRRANDA o dwubarwnych, żółtozielonych listkach- tegoroczny nabytek :heja

Obrazek

wierzba IWA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”