MOI GOŚCIE
Dziś u mnie jest tylko 8 st. jest tak zimno, że nawet nie chce mi się nic robić. Mam cebule lilii do wsadzenia, ale chyba nic im się nie stanie, zwłaszcza że temperatura jest tak niska.
Gosiu123A witaj! tej niespodzianki boję się najbardziej, ponieważ przez tyle dni było upalnie, rośliny bardzo podrosły i mróz mógłby wyrządzić większe szkody niż zazwyczaj. Ja po zimie straciłam sporo roślin,(jak większość z nas zresztą), więc uważam że limit na ten rok wyczerpany.
April ja też jeszcze nie mam ziemi

to trochę tak jakby zabrakło piachu na pustyni. Z kwiatkami pisałam u Ciebie, tylko mnie pilnuj
Simbi klonik cudny, dlatego już mój. Piszą że dorasta do 3 metrów. ale nie wiem czy w naszych warunkach to możliwe. To mój czwarty. Tamte przezimowały nieźle, ale były zabezpieczone. Jeśli chodzi o zakupy, to już też zaczynam stopować, bo wakacje dla dzieci, urlop i tysiąc innych rzeczy...
Moniko, nie uwierzysz, ale jak oglądałam zdjęcia to przy tym powojniku pomyślałam o Tobie. Wiem że podobają Ci się takie kolory. Twoje kompozycje z surfinii są w tej tonacji.
Miriam orliki wróciły do łask po latach zapomnienia. Masz rację z tym krzyżowaniem. Podzieliłam się ze znajomymi siewkami z informacją że nie mam pojęcia jakiego koloru będą
Mmarta1982 w tym roku zakupiłam ok. 6 odmian nowych host, niestety nie wzeszła ani jedna- będzie reklamacja.
Stokrotko masz może WHITE FEATHER? Jeśli tak to gdzie rośnie? Moja ma ok 2 godz słońca, ale trochę zielenieje.
Dziś zimno więc u mnie kolorków też nie będzie
Hortensja pnąca jest u mnie drugi sezon i zapowiadają się dwa kwiaty

oraz druga hortensja pnąca MIRRANDA o dwubarwnych, żółtozielonych listkach- tegoroczny nabytek
wierzba IWA