Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Dzięki za otuchę. Mąż do mnie mówi ;:164 : taka ponoć chora, a do komputera pierwsza. Chociaż tyle mojego. Nadal nie ciekawie się czuję.
Bogusiu, ja ten sam miałam dylemat- wybór koloru. I tak wybrałam kolor - papaja. Bardzo ciepły i słoneczny (zdj. na poprzedniej str.)
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Jak zdrówko ? Lepiej ? Mam nadzieję,ze wypoczywasz jeszcze troszkę, a nie szalejesz zanadto . Pozdrawiam :wit
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Nic z tego! Jeszcze leniuchuję. Przymierzam się do czwartku, może powietrze się ogrzeje. ;:3
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mireczko, kuruj się kochana, nie szalej tak, domek nie zając, nie ucieknie. Wiem wiem, chciałabyś mieć wszystko cacy i szybko ale czasami nie warto. Co do róż mi też wymarzły wszystkie 15 szt. Nawet te osłonięte ;:145 My też ten weekend spędziliśmy na pracach w ogrodzie. Ja pieliłam rabatki i warzywnik a mój M. stawia monstrualną konstrukcję która będzie spełniać rolę foliaka pod pomidory. Wszystko szybko, szybko bo dzisiaj w nocy już zimno a pomidorki niektóre już w gruncie. Rano nie było czasu zobaczyć co z nimi ale chyba przeżyły tą noc ;)
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Mirabela pisze:Jeszcze leniuchuję
bardzo mnie to cieszy ;:168

Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Zdrowiej Kochana ;) Ogród nie zając, nie ucieknie. Wiem, że korci ;) Pozdrowienia ;)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Mireczko , ale masz wypucowaną działeczkę :D
mi też dużo róż zmarzło , chyba też nie kupię więcej .
Zdrowiej szybko :wit
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Mirko, zdrowiej szybciutko. Tam na działeczce przyroda szaleje. Nowe fotki aż się proszą :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Witaj Mirka
Jak zdrówko ? Mam nadzieję, że lepiej - szkoda wiosny :)
Dobrze, że mamy chociaż możliwość oglądania ogrodów poprzez internet - no i pogadać z ludźmi można.
Obejrzałam raz jeszcze Twoje rusztowanie dla ogórków - jesienią namierzyłam je i zapamiętałam - to wspaniały sposób na prowadzenie ogórasów :uszy
Jak bardzo mi przykro z powodu Twoich róż pnących :( .
U mnie ciała dała jedna pnąca ( z mojej kolekcji w liczbie 4 :;230 ) ale że ma wciąż zielone łodygi - trzymam - może odbije :?
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Witajcie Moje Drogie! Wczoraj podjechałam z mężem na działkę. Musiałam ;:223 zobaczyć na własne oczy co i jak się dzieje. Trochę deszczu i zielsko wylazło ;:145 . Mąż pomalował szafki na jasny kolor jutro na ciemny (turkusik) i zabieramy się za następne pomieszczenie. Oczywiście łazienka wypucowana. Ale pięknie jest . Te dywaniki kwitnące coś pięknego. W różach coś drgnęło, ale musiał być jakiś przymrozek przy gruncie, ponieważ listki róży dzikiej są "zważone" i piwonii, ale pąki żyją. A co do zdrowia to wiecie same jak to jest. Jak już raz naruszysz konstrukcję to trzeba uważać. Trochę jeszcze bolą plecy i ten kręgosłup daje znać jak za długo chodzę i stoję. Oczywiście fotki porobione. Oto one:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Azalia, piwonia już za chwile!

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że w tym roku doczekamy się owocu. Mam już owoce gruszy, renklody, czereśni i oczywiście porzeczek: czarnej, czerwonej, agrest.

Obrazek

Obrazek

Tak moja róża pienna wygląda.

Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Mam nadzieję,że tylko oglądałaś , a nie dłubałaś z uporem te wszystkie chwasty ? fajnie,że remoncik powolutku idzie do przodu. Intryguje mnie ten kolor szafek, koniecznie je musisz pokazać w tym turkusie :D
Dywaniki kwiatowe cudne, moje jeszcze malutkie,ale tak samo się z nich cieszę, bo to wyjątkowo ładny widoczek. Różyczki w tle na zdjęciu z zółtymi tulipankami bardzo ładnie rosną. Jaka to odmiana ? Pienna jak widać sobie poradzi, dobrze,że widać chęci do życia. Ja z wielką ulgą dziś zauważyłam małe czerwone kuleczki na pędach nowej sympatii, bo tak jak Tobie , mróz ściął nowe listki i się zatrzymała.
Zdrowie - pamiętaj,że najważniejsze :wink:

Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Gdzie jesteś kochana ? Z pewnością masz co nam pokazać. Mam nadzieję,że już wydobrzałaś, a nie leżysz chora. Daj znać czy wszystko w porządku :wit

Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Witam! Jest już bardzo późno, ale skreślę kilka słów. Praca wre. Już mebelki stoją na swoich miejscach, jutro przewozimy meble tapicerowane- sofę rozkładaną, łóżko i kominek. Trochę to zajmie czasu, trzeba to wszystko po skręcać i ustawić. Od poniedziałku przedpokój. Będzie tapetowany.

Obrazek

W tej szafce jest łóżko rozkładane. Na działce jak znalazł, w razie niespodziewanego gościa będzie miał wygodne spanie.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Jak dobrze , ze się odezwałaś ;:196 No kochana kolor szafki jest rewelacyjny ! Mówisz,że w niej jest łóżko ? Nie wiem jakim cudem się tam złożyło, bo wygląda niepozornie. Bardzo dobre rozwiązanie , a ile miejsca zaoszczędzone. Pokoik wygląda bardzo świeżo :D Tylko pamiętaj, nie szalej za bardzo

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mirko, praca przy domu to zawsze małe wyzwanie. U mnie też malowanie i niekończące się roboty ziemne... Podczas majówki (9 dni, znaczy się urlop :wink: ) wszyscy grillowali, a my urobiliśmy się jak dzikie osły, a to nawet nie początek z zaplanowanych działań na ten sezon. ;:223 Domek odświeżony, goście pewnie już rezerwują terminy. :wink: Jedno łóżko to może okazać się mało. :) Azalia ma mnóstwo kwiatów, wstaw proszę zdjęcie, gdy już będą w pełni rozwinięte.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”