Nareszcie robię to co lubię

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: nareszcie robię to co lubię

Post »

Jolu,ławeczka wyszła super i z tą kostką będzie praktycznie ;:108 Wiosna rzeczywiście kolorowa w Twoim ogrodzie ;:138 Maria przyrasta mi wolno,nie wiem czy bardziej z gatunku to wynika,czy z częstotliwości przesadzania,ale berberysy można ciąć jakby co ;:224
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kącik z ławeczką wyszedł po prostu rewelacyjnie - nawet bez roślinek wygląda bardzo ładnie, a co dopiero jak się rozrosną?
A peonia piękna - u mnie po tej zimie coś się stało z najstarszą i największą jaką mam, wcale nie wychodzi, dokopałam się do kłączy a tam jakieś nędzne kiełeczki. Z lupą można je zobaczyć, bo bez to raczej nie. Ale inne jakoś sobie radzą, ale są mniejsze od Twoich niestety.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Kochane
Strasznie się cieszę że tak licznie mnie odwiedziłyście

Stokrotko piwonii mam kilka. Karpy dostałam od mojego brata a on ma je po swoich teściach. Są wiekowe ale im to chyba nie szkodzi. Są bordowe, różowe, była biała. Niestety w większości nie kwitną. Muszę im zmienić miejsce.
Jeśli chodzi o ławeczkę to M spuchł z dumy jak przeczytałam mu co napisałaś ;:196
Aguniada cieszę się że wpadłaś do mnie. Twój ogród jest dla mnie niedoścignionym wzorem. Wszystko u Ciebie jest ładne i w zgodzie ze sobą. Ja nie mając pewnych granic działki mam mocno podcięte skrzydła. Wszystko co próbuję robić mam wrażenie że robię od końca. Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Wpadaj tak często jak Ci czas i chęci pozwolą-będzie mi niezmiernie miło
Linetko Twoja łaskawość dla mnie jest mi już znana ;:196 . Dziś sadziłam dwa cisy i jałowiec. Latałam z nimi jak kot z pęcherzem bo wszędzie było nie tak. Jakbym miała więcej polotu to od razu powinnam wiedzieć co chcę.
Marpo witaj u mnie po raz pierwszy. Kloniki u mnie przezimowały nieźle. Sama jestem zaskoczona, ponieważ myślałam że są bardzo delikatne. Byłam dziś z wizytą u Ciebie- masz piękny i bogaty ogród.
Miriam zgadzam się że jest lepiej, ale żebyś Ty wiedziała ile razy musiałam to powtórzyć mojemu M. Nawet jak już była gotowa to też nie był przekonany czy to wyszło lepiej :roll:
Kleo Moja mama całe życie miała dwie karpy piwonii, nigdy nimi się specjalnie nie zajmowała, bo czasu nie było. Dwa razy pielenie i koniec. Moje się na mnie obraziły, od kilku lat nie kwitną. Dopiero jak zamieszkałam w domu, przesadziłam jedną, tą bordową no i w zeszłym roku w czerwcu podlewałam często bo ponoć zawiązują wtedy kwiaty na następny rok. Może w tym tkwi sekret. Jest dla mnie rekompensatą za cebulowe.

na dobranoc pokażę Wam moją płaczącą brzózkę i modrzewia na pniu- dziś posadzone

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

A czy piwonie nie są przypadkiem posadzone nieco za głęboko? Podobno to podstawowa przyczyna braku kwitnienia.
Drzewka prześliczne, będą prawdziwą wizytówką domu, gdy się trochę rozrosną.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Kochana ja tylko na momencik, bo mam dosłownie kilka chwil, w których działa mi internet. Cudowny zakątek z ławeczką, jak wszystko się w koło niej zazieleni i zakwitnie, to będzie piękny zakątek do relaksu. Floksy super, ja czekam na swoje,ale się ociągają jak cala reszta. Wpadnę na dłużej jak tylko mi naprawią internet. Tym czasem do usłyszenia !
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Simbi...współczuję. Forumomaniaczka i brak internetu ;:14 Może przez to masz więcej czasu na ogród? Chociaż przecież można wszystko pogodzić. Mam nadzieję że Twoich kłopotów widać koniec.
Wczoraj podcinałam bukszpany. Wiem że to późno, ale jak powiedziała Ula lepiej późno niż wcale. Ciachnęłam je jak macocha. Miały już bardzo ładne, młode przyrosty ale były nierówne. Myślę jednak że na zdrowie im to pójdzie. ULA patrz, nie jest na pewno idealnie, ale trening czyni mistrza :lol:

Obrazek Obrazek

zakwitły też pierwsze moje ukochane orliki ( oczywiście skrzyżowane w każdy możliwy sposób)

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, dzień doberek. Bardzo poboba mi się zakątek z ławeczką. Rozumiem że gratulacje za projekt składać Tobie a za wykonanie Twojemu M? Gratuluję zatem bo efekt naprawdę robi wrażenie.
Te łany floksów też zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Nie przepadam za różem ale jedna rabata obowiazkowo różowa musi być. Uzupełnię ją o floksy. :tan
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Jolu patrząc na ten Twój piękny, przycinany bukszpanik, zdałam sobie sprawę, że ja mojego nie przycięłam. Jest młodziutki, sadzony w zeszłym roku. Nowych pędów ma sporo, wszystko jednak poszło w górę a nie w boki. I teraz nie wiem, czy czasem nie zrobiłam źle. Zapomniałam o tym nieboraczku. Ale jeśli Ty przycinałaś wczoraj, to może jak ja przytnę jutro, to nie będzie bardzo źle.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jolciu, piękne te Twoje iryski. Myślę jednak, że to mogą być te ciut większe od miniatur. Trudno mi dokładnie powiedzieć, ponieważ zdjęcia robimy w dużym zbliżeniu i to zakłamuje wysokość roślin i wielkość kwiatu. U mnie trochę zrobiłam porównania, więc zerknij, może coś pomoże. Dodam jeszcze, że miniaturka ma dużo mniejsze kwiaty niż ten średni irys, którego wielkosć kwiatów jest bardziej zbliżona do typowych irysów amerykańskich.
A bukszpanikowi przytnij jeszcze górną czuprynę, to ładniej się zaokrągli w kulkę :wink:
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Witaj :wit ja nadal mam problem z siecią , ale jakoś teraz działa o dziwo. Wiesz z tym czasem na ogród to i tak nic się nie zmienia. Jak jest pogoda to często mam komputer ze sobą w ogrodzie, bo jak przysiądę na kawkę lub posiłek, to zawsze coś tam zerknę. Teoretycznie czasu mi nie przybyło, w praktyce pewno ciut ciut tak :wink: Ładnie przycięłaś ten bukszpan, w sam raz ;:215

Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit kOCHANE

April Projekt ławeczki rzeczywiście mój, wykonanie mojego M. Pewnie sama też coś bym tam zrobiła, ale ja to rachu-ciachu i już po sprawie. Może nie za dokładnie, ale można używać. Mój M to co innego. Materiały zbierał i myślał dwa dni, robił następny dzień ale robota pierwsza klasa. Floksy o tej porze rzeczywiście piękne. Mam nadzieję
że przez jakiś czas pocieszą moje oczy. Dziś dokupiłam następny kolor= biały z różowym paseczkiem przez środek kwiatka. Jutro postaram się zrobić fotki. Jeśli masz zamiar robić rabatkę różową to mogę zrobić Ci sadzonki z floksików, ewentualnie mam ciemnoróżową jeżówkę na zbyciu.
Stokrotko serce mnie bolało jak cięłam te bukszpany, ale nie żałuję, mimo że późno to wydaje mi się że tylko na tym zyskały. Tnij, nie będzie źle.
Vertigo dzięki że zajrzałaś, bukszpanika poprawię.
Simbi mimo że masz awarię sieci, to i tak jesteś w lepszej sytuacji, ponieważ ja mam komputer jak mi dziecko pozwoli ;:108 . pierwsza klasa liceum to nie przelewki. Łapię wolne chwile, chociaż chciałabym więcej
Teraz trochę widoczków

Obrazek Obrazek

A to bzy, na działce zostały po poprzednich właścicielach

Obrazek Obrazek Obrazek

No i mój ATROPURPUREUM

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

No tak pewno ciężko się dostać do komputera ;) Bzy piękne, uwielbiam ich zapach, gdybym miała to pewno pół domu by było zapełnione wazonami pełnymi bzów . Działają na mnie bardzo kojąco ;:173 widoczki super, tylko co tak ich mało ?

Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Jolu, piękne widoczki ;:138. Kolorowo i radośnie. Bez masz taki piękny, że nawet jego zapach czuję :D.
Ja mam fioletowy, ale mój krzaczek jest młodziutki, w tym roku kwitnie dopiero drugi raz i ma ledwo 4 kwiatki.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40

Post »

Witaj, ogród niesamowity, tyle kwiatów, krzewów i drzew, juz jest pięknie a gdy wszystko się rozrośnie.............. ;:oj
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit KOCHANI

;:145 ;:145 ;:145 WEEKEND SIE KOŃCZY- W MOIM PRZYPADKU 9-DNIOWY ;:145 ;:145 ;:145 JA CHCĘ JESZCZE ;:145 ;:145 ;:145
Nie muszę dodawać że połowa roboty zaplanowana na ten czas nie została wykonana ;:223
Simbi u mnie zaczęło padać ale postaram się zrobić kilka fotek specjalnie dla Ciebie ;:196
Stokrotko mój bez ten najciemniejszy też kwitnie drugi sezon. On ma po prostu grube kwiatostany. Zapach BAJECZNY
Anesse81 witaj u mnie po raz pierwszy. Cieszę że Ci się podoba, ale sama rozumiesz że na efekt to trzeba jeszcze poczekać. Oczywiście cieszy mnie to co mam, ale docelowo czekam aż rośliny się rozrosną. Zaraz wpadnę do Ciebie z rewizytą

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

To ostatnie zdjęcie prezentuje moje nowe pieńki brzozowe wykonane przez mojego brata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”