Balkon Moniki
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkon Moniki
Moniko, ja tylko podpowiem, że dużo osób ostatnimi czasy łączy wątki (np. Zenia, Stokrotkania) więc może lepiej założyć jeden zbiorczy. 

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też czekam niecierpliwie na wątek ogrodowy

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Balkon nie zrobiony
Oj nie ładnie. Tylko proszę mi tu domowych kwiatuszków na rzecz działeczki nie zacząć zaniedbywać. :P

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Ja również polecam zrobić wątek typu 2 w 1 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Nowe nabytki piękne, a działki serdecznie gratuluję ? wreszcie będziesz mogła się wyżyć. 
...ja też już odliczam czas do momentu, w którym będę miał własny spłacheć ziemi ? bo te dwa balkony już dawno przestały mi wystarczać...
Pozdrawiam!
LOKI

...ja też już odliczam czas do momentu, w którym będę miał własny spłacheć ziemi ? bo te dwa balkony już dawno przestały mi wystarczać...
Pozdrawiam!
LOKI
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
witam
jestem nowa ,ogladam tak po kolei ogrodeczki i weszlam tez do Ciebie bo patrze ze tu o balkon chodzi ale slicznie na nim pieknie wyeksponowane twoje kwiaty sa
widze ze blisko mnie mieszkasz bo ja w papowie torunskim takze znalazlam mi bratnia dusze
czekam na pokaz twojej dzialki
nie umiem jeszcze wpisac na dole mojego linku do mojego watku wiec podaje ogrod manenki
jestem nowa ,ogladam tak po kolei ogrodeczki i weszlam tez do Ciebie bo patrze ze tu o balkon chodzi ale slicznie na nim pieknie wyeksponowane twoje kwiaty sa
widze ze blisko mnie mieszkasz bo ja w papowie torunskim takze znalazlam mi bratnia dusze

czekam na pokaz twojej dzialki
nie umiem jeszcze wpisac na dole mojego linku do mojego watku wiec podaje ogrod manenki
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Monia, jak tam działeczka? Weekend minął a zdjęć zero
Kupiłam Sundaville
ale jestem szczęśliwa 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witam wszystkich cieplutko w długi weekend majowy
Nie zaglądałam przez kilka dni aż mi wstyd
Czwartek i piątek spędziłam na długim pasjonującym szkoleniu w małym pomieszczeniu w 12 osób bez kawy i klimatyzacji. Nawet nie wiedziałam, że można tak mocno ziewać, że widać żołądek - osoba naprzeciwko już nie dawała rady i nawet się nie kryła z ziewaniem
Ja dzielnie powstrzymywałam ataki ziewania, ale za to oczy mi się zamykały i to dopiero był wyczyn żeby nie zasnąć w połowie ćwiczenia
W sobotę byłam na wystawie kwiatów na UMK. I muszę przyznać, że teraz wygląda to inaczej niż jakieś 10 lat temu. Teraz naprawdę były kwiaty, a nie same rękodzieła i biżuteria. Pochodziłam, powzdychałam i wyszłam z maliną żółtą i goździkiem na balkon.

Na razie muszę wstrzymać się z zakupami na działeczkę póki ta nie zacznie przypominać działeczki a nie łąki
Wybór był całkiem całkiem, mama kupiła 3 róże, trzmielinę, jeżówkę żółtą i floksa.
Potem jeszcze zahaczyliśmy o Torseed - potrzebna mi była ziemia bo przyszła paczka od Adriana, kupiłam rozchodnika ostrego do skalniaczka i dwa kropliki
Bardzo mi się te kwiatki spodobały i się cieszę że udało mi się je kupić na balkon

Całą sobotę spędziłam z mamą na przesadzaniu i układaniu kwiatuszków. Pokój wyglądał jak po huraganie

I w sobote też dostałam decyzję o przyjęciu mnie w poczet działkowców
Na zakupkach w niedzielę kupiłam sobie widły i szpadel
zamiast butów i ciuchów teraz będe wracać do domu ze sprzętem działkowym
Zdaje się że posłucham dobrych rad i założę watek 2w1 bo doba ma tylko 24 godziny i mogę się nie wyrobić
A nawet 3w1 bo trzeba liczyć działkę, balkon i kwiatki domowe, których na pewno nie mam zamiary zaniedbać bo wszystkie bardzo ładnie rosną.
Klonik rozwinął pączka:

A skrętniczki uwielbiam:

Manenka71 - witam sąsiadkę serdecznie
W przerwie na kawę wpadnę do ciebie z rewizytą
Teraz idę na balkonik, posprzątam i zrobię sesję i po południu - będzie nowa część wątku

Nie zaglądałam przez kilka dni aż mi wstyd

Czwartek i piątek spędziłam na długim pasjonującym szkoleniu w małym pomieszczeniu w 12 osób bez kawy i klimatyzacji. Nawet nie wiedziałam, że można tak mocno ziewać, że widać żołądek - osoba naprzeciwko już nie dawała rady i nawet się nie kryła z ziewaniem

W sobotę byłam na wystawie kwiatów na UMK. I muszę przyznać, że teraz wygląda to inaczej niż jakieś 10 lat temu. Teraz naprawdę były kwiaty, a nie same rękodzieła i biżuteria. Pochodziłam, powzdychałam i wyszłam z maliną żółtą i goździkiem na balkon.

Na razie muszę wstrzymać się z zakupami na działeczkę póki ta nie zacznie przypominać działeczki a nie łąki

Potem jeszcze zahaczyliśmy o Torseed - potrzebna mi była ziemia bo przyszła paczka od Adriana, kupiłam rozchodnika ostrego do skalniaczka i dwa kropliki

Całą sobotę spędziłam z mamą na przesadzaniu i układaniu kwiatuszków. Pokój wyglądał jak po huraganie

I w sobote też dostałam decyzję o przyjęciu mnie w poczet działkowców

Na zakupkach w niedzielę kupiłam sobie widły i szpadel

Zdaje się że posłucham dobrych rad i założę watek 2w1 bo doba ma tylko 24 godziny i mogę się nie wyrobić

Klonik rozwinął pączka:

A skrętniczki uwielbiam:

Manenka71 - witam sąsiadkę serdecznie

Teraz idę na balkonik, posprzątam i zrobię sesję i po południu - będzie nowa część wątku

nooooo, to też będziesz miała roboty co nie miara, jeszcze z tą działką to masakra ;)
Swoją droga w moim drugim skalniaku tez się znalazł rozchodnik ościsty, bardzo fajny taki żółciutki ;)
ja już siedzę cicho i czekam na update balkonowe ;)
Muszę się szarpnąć na takiego skrętnika, bo ładnie wygląda na razie kupiłam begonie i petunia czeka na rozkwit ;)
ps. goździki fajnie pachną, tak specyficznie nie?
pss. nie mogę już za często chodzić do swojego ogrodniczego bo wpadłam w oko jednemu pracownikowi, ostatnio się jakoś opędziłam, ale nie sądzę aby tak szybko odpuścił, dlatego z bólem muszę rzadziej odwiedzać sklep ;(
Swoją droga w moim drugim skalniaku tez się znalazł rozchodnik ościsty, bardzo fajny taki żółciutki ;)
ja już siedzę cicho i czekam na update balkonowe ;)
Muszę się szarpnąć na takiego skrętnika, bo ładnie wygląda na razie kupiłam begonie i petunia czeka na rozkwit ;)
ps. goździki fajnie pachną, tak specyficznie nie?
pss. nie mogę już za często chodzić do swojego ogrodniczego bo wpadłam w oko jednemu pracownikowi, ostatnio się jakoś opędziłam, ale nie sądzę aby tak szybko odpuścił, dlatego z bólem muszę rzadziej odwiedzać sklep ;(
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
Widzę ogrom pracy i śliczne kwiatki ale skąd ja to znam
Fajnie, że Mama Ci tak chętnie pomaga... pewnie z działeczki też się cieszy 

Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- Niunia1981
Ledwo żyję! Taki upał nie sprzyja szorowaniu balkonu
ale skoro nie zabrałam się za to wcześniej - cierp ciało coś chciało!
Balkon wyszorowany, pomalowany (zapamiętać na później - za malowanie zabierać się tylko gdy jest odpowiedni zapas pędzli i rozpuszczalnika
), okno umyte. Jeszcze umyć ten diabelny plastik i chyba odnowię stolik od Żaby bo jakiś taki niezaciekawy się zrobił. Na balkonie teraz jest upał i nawet Kropka nie chce tam nosa wystawić więc sesja popołudniu jak słonko trochę zajdzie. A i jeszcze klonika muszę przesadzić w nowa doniczkę.
Lilasek - goździki ślicznie pachną, muszę zapisać w kajeciku żeby wysiać na przyszły rok i na balkon i na działeczkę
Nie rezygnuj z ulubionego ogrodniczego tylko dlatego że jakiś upierdliwiec tam się przypałętał!! Nie wiesz co zrobić? Najpierw
potem
na koniec
a jak to nie pomoże to
Nika - Pewnie że fajnie że mama pomaga
Na szczęście obie kochamy kwiatki więc wiem że mogę na nią liczyć także przy projektowaniu działeczki 

Balkon wyszorowany, pomalowany (zapamiętać na później - za malowanie zabierać się tylko gdy jest odpowiedni zapas pędzli i rozpuszczalnika

Lilasek - goździki ślicznie pachną, muszę zapisać w kajeciku żeby wysiać na przyszły rok i na balkon i na działeczkę

Nika - Pewnie że fajnie że mama pomaga

-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładny skrętnik
taki jak mój tylko u mnie dopiero pąki.

Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękny klonik, wczoraj zwinęłam szczepkę takiego, co kwitnie na czerwono 

- Niunia1981
Szarotko - ciągle chodze i oglądam te skrętniczki tak mi się podobają
Karolinko - mam szczepki tego mojego, jak go cięłam to wsadziłam do wody bo szkoda było wyrzucić i już pierwszy puścił korzonki
Reflektujesz?

Karolinko - mam szczepki tego mojego, jak go cięłam to wsadziłam do wody bo szkoda było wyrzucić i już pierwszy puścił korzonki