Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

Ilonko-warzywniak super ;:63 ,nie dziwię się,że czułaś go kościach,dobrze,że chociaż kilka zostało Ci cesarskich koron,bo u mnie są one wspomnieniem.Masz fotogeniczną "psinkę",wygląda dostojnie.Tulipanki ładnie wyglądają w tej kępce.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

;:7 Ilonko posłalam Ci pw :oops:
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko, przeglądam ponownie Twój wątek i natrafiłam na fotkę
http://img192.imageshack.us/img192/3899/dscf0678r.jpg
to ipomea, ciekawa jestem czy udało Ci się ją przezimować? Ja miałam dwie, taką jak Ty o bordowych liściach i jasnozieloną. Sprzedający powiedział mi, że to jakiś "ziemniak wikingów, czy innych innych aborygenów" i że zimuje się go w ogrzewanych szklarniach. Ja próbowałam bulwy przechować jak zwykłe ziemniaki, ale mi wszystkie zgniły.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Zuziu, dzięki za odwiedziny, co do koron cesarskich, to stwierdziłam, że nie bedę się mścić jest tyle innych pięknych roślin, którym akurat ta gleba odpowiada, że szkoda zachodu, zostały te dwie i zobaczymy?
Ewka, niestety pomimo, iż wzięłam tę roślinkę do domu (wsadziłam w doniczkę) i pomimo, iż na początku puszczała nowe liście i "chuchałam i dmuchałam na nią" z czasem zamarła, nie dała rady, coraz częściej podchodzę do tego tak "nie to nie" są takie, które chcą.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety dzsiaj, nie zdążyłam porobić zdjęć, bo znów coś wymyśliłam no i zabrakło mi czasu, a jak schodziłam z działki to było już dosłownie ciemno, więc teraz zeszło tygodniowe, a jutro wstawię bieżące obiecuję

wiecie, co to za kwiatek? czyż nie przypomina piwoni prima vera?
Obrazek

a to ten sam tulipanek, który pokazywałam ostatnio, tylko w fazie rozkwitu - porównanie
Obrazek Obrazek

ten drugi też jest coraz wiekszy, ciekawe jak będzie wyglądał gdy zakwitnie, a obok tulipan botaniczny Tarda
Obrazek Obrazek

kwitnąca prymulka i modrzew pendula, pokazujący swoje młode igiełki
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ilonka cudne te tulipany . A co do malarstwa to maluję akrylem :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj pomimo niedzieli (i choroby co niektórych domowników), był to bardzo pracowity dzień, najczęściej właśnie tylko w niedzielę (niestety) udaje się nadrobić zaległości.
Doczekałam się wreszcie pergoli ;:138 i uszykowałam, obok rosnących już róż miejsce na clematisy, została powieszona też jedna furtka, na resztę przyjdzie mi poczekać na długi weekend (ale to już bliżej niż dalej :;230)
Obrazek Obrazek

przy okazji porządków, wymyśliłam takie cosik, wykończenie a przy okazji zabezpieczenie przed moimi czworonogami
Obrazek Obrazek

a tu moja wnusia Alicja i wnusio Kubuś, pomagają babci
Obrazek Obrazek

i najnowszy nabytek, tylko czy ten wielkolud się przyjmie?
Obrazek Obrazek

wciąż jeszcze kwitnąca forsycja i kwitnacy machoń
Obrazek Obrazek

magnolia i bzy będą za chwilę kwitły
Obrazek Obrazek Obrazek

kalina biała i migdałowiec również
Obrazek Obrazek

i troszkę już kwitnących
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Krysiu, a to zdjęcie specjalnie dla Ciebie i dla wszystkich, którzy mają wilczomlecz mirtowaty, tak wygladają młode siewki, które można
potraktować jak zielsko
Obrazek
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Ilonko wreszcie i ty doczekałaś się pergoli :tan na taką ładną warto było czekać :D ale jak się ma takich pomocników to praca idzie świetnie :wink: dużo tulipanków już u Ciebie kwitnie:) u mnie na razie tylko pąki:)
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Ilonko same pochwały cisną mi się ma myśl: mali pomocnicy uroczy, pergola bardzo ładna, oryginalne obrzeże z plastrów drzewa, kwiaty i krzewy w rozkwicie... Jednak wiosna do Wielkopolski szybciej zawitała.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Piękna ta pergola,ale nie ma mi kto takiej zrobić ;:145 Zaszokowały mnie pąki na kalinie.Ja mam dwie,ale z płaskimi kwiatami i na razie nic tam się nie dzieje.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ano wreszcie się jej doczekałam, troszkę to trwało, bo roboty co nie miara tymbardziej jak większość robi się we własnym zakresie z wiadomych względów, ale potem radocha też większa.
Halinko tak pomocnicy kochani, tylko, że z Ich pomocą, praca niestety idzie nieco wolniej ;:209 , ale co tam niech mają frajdę, przynajmniej kiedyś będą mieli co wspominać.
Gosiu, bardzo się cieszę, z tej pergoli, w zeszłym roku zamówiłam metalową, super kształt miała, ale jak mój M ją złożył to połamała się pod wpływem wiatru taka była mocna :;230, nie wiem jak takie coś miałoby utrzymać rosliny ;:223 naszczęście reklamację mi uwzględnili. Właśnie wówczas mój M stwierdził, że zrobi mi taką porządną i solidną, ostatnio stwierdziliśmy jednak, że ta góra (daszek) jest troszkę za delikatna do całości więc przy czasie dostanie jeszcze kilka belek, a kalina jest cała obsypana pąkami, ale może ona jest wcześniejsza od tych Twoich?
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Masz tyle zdjęć a ja nie mogę ich obejrzeć - czemu???? ;:145
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Pergola wygląda świetnie ;:63 , już się nie mogę doczekać widoku z kwitnącymi pnączami. Patrząc na Twoje piękne tulipanki, żałuje że nie posadziłam więcej jesienią.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, nie widzisz zdjęć ? Szczerze powiedziawszy, to nie wiem dlaczego, nikt więcej nie zgłaszał takiego problemu, a spróbuj zerknać z innego kompa jak masz taką możliwość.

Aniu, ja sama też już nie mogę się doczekać ukwieconej tej pergoli, róże młodziutkie, jedna wsadzona jesienią, druga całkiem niedawno, listki ładnie puszczają, ale czy zakwitną w tym sezonie, to nie wiem. W zeszłym roku na wiosnę kupiłam jedną taką zupełnie zwykłą też pnącą w tesco i wyobraź sobie, że kwitła, więc może jest nadzieja, zobaczymy. A clematisy dopiero do mnie przyjadą tak w połowie maja :tan ze szkółki więc myślę, że jakieś kwiatki ujrzę.

Dziś po pracy miałam totalnego lenia, pomimo zachęcającej pogody nie zrobiłam nic, może to nastawienie, że jutro i pojutrze wolne i od rana "wkraczam w akcję" :;230 w poniedziałek do pracy, ale od wtorku do niedzieli w domciu :tan. Porobiłam więc troszkę zdjęć, aby nadrobić zaległości

jeszcze troszke tulipanków póki cieszą oczy

te już pokazywałam, ale wklejam jeszcze raz, żeby można było porównać jak wygladają teraz, jeszcze kwitną, chociaż to już końcówka i zmieniły kolor (wyblakły?), płatki zrobiły się białebiałe, środek pozostał taki sam
Obrazek Obrazek

a te kuleczki
Obrazek

wygladają teraz tak :tan
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

i dwa żonkilki, które tylko zakwitły, reszta chyba zmarzła

Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pierwszy kwiat magnolii, niestety nie wiem jak się ona nazywa (liczę na Was) poza tym kwitnie tylko jedna gałązka, gdzie zrobiłam błąd ?
Obrazek

i pączki Susan oraz żarnowiec, jeszcze troszkę i będzie cały żółty
Obrazek Obrazek

migdałowiec
Obrazek Obrazek

tawuła szara grefsheim
Obrazek Obrazek

ubiorek wiecznie zielony i takie cosik mam opisane jako heliotrop, dostałam go wiosną zeszłego roku i żyje, czy to możliwe?
Obrazek Obrazek

i nabytki letnio jesienne, które bardzo ładnie się zapowiadają, wieczornik damski, gajowiec żółty ifloks kanadyjski
Obrazek Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”