robaczek_Poznan pisze:Monia, klomb/rabata na podjeździe wygląda jak marzenie

A jak jeszcze zakwitną róże..fiu, fiu..Wersal
Masz bardzo ładne odmiany hiacyntów - ten kulisty wygląda imponująco. Czy to roślinka obok niego to lawenda? Wygląda jak ta prowansalska odmiana.. Bratki w pięknym szafirkowym odcieniu..i szafirki też bardzo dorodne

Kasiu, z różami kiepsko, bo musiałam ciąć do samej ziemi

Myślę, że angielki mogą mieć problem z kwitnieniem po takim cięciu
Ta roślinka, o którą pytasz to rogownica kutnerowata. Bardzo lubię tę bylinkę, ale w tym klombie rośnie jak szalona (piaszczysta ziemia, więc szybciej się rozrasta). Muszę ją niestety zlikwidować z tej rabaty.
-- N 22 kwi 2012 19:13 --
AGNESS pisze:Moniś sasanki to moje ukochane wiosenne kwiaty, Twoja pierzasta to coś pięknego....normalnie nie mogę się napatrzeć, to moje marzenie. Pierzastej mam 2 krzaczki, jeszcze nie kwitną, mam nadzieję, ze jeszcze uda mi się upolować, bo są nieziemskie....
Biało-niebieska rabata zachwyca

No i brateczki na tarasowym stole prezentują się zachwycająco w tych pojemniczkach
Hortensje, surfinie prześliczne

Dziękuję za pochwały,
Aguś 
. Ja miałam jeszcze sasankę Papageno białą, fioletową i ciemnofioletową - niemal czarną. Jeszcze nie wszystkie kwitną, więc liczę na to, że się pokażą. W ogóle sasanki są świetne, te najpopularniejsze również
-- N 22 kwi 2012 19:15 --
majka411 pisze:
Moniczko, surfinie już takie kwitnące

, ja jeszcze takich nie widziałam w sprzedaży.
Brateczki, stokrotki i sprowadzane z Włoch kwitnące już kwiaty w dużych donicach, to jest w sprzedaży.
Rabata przed domem w niebieskich barwach, a później będzie na biało. Ładnie
Oglądam u Ciebie i u Agi tak piękne sasanki, że chyba się skuszę i też pomyślę, żeby je kupić.
One mają piękne kolory. U mnie przyroda już ruszyła, Wystarczy tylko dzień dwa słonka, i wszystko zaczyna wyłazić z ziemi.
U nas na placu targowym i w ogrodniczych w sprzedaży już dużo surfinii, pelargonii i innych jednorocznych kwiatów. Jest teraz największy wybór. Za jakieś dwa tygodnie będzie już niewiele. Moje dzisiaj zawiesiliśmy przed wejściem do domu. Teraz się modlę, żeby nie było przymrozków