Pracowitość godna pochwały
Dobrze, że nie uwierzyłam w prognozę pogody, bo popołudnie było naprawdę wiosenne-ciepłe i bezwietrzne. Po posadzeniu nowych 2 róż zabrakło mi jednak czasu na inne zajęcia. Nadal więc nie wierzę prognozie i jutro planuję konkretne prace w ogrodzie
Ja też jedną zamordowałam, ale wczoraj nabyłam galaxy a gwiażdzistą miałam w rękach. Różowy kolorek wygrał z białą gwiazdką, ale w poniedziałek jednak ją dokupię. Po takim widoczku sama sobie się nie dziwię
Czy Ty magnolię okrywasz na zimę ?
Ewo to jest właśnie bezstresowe podejście do prac ogrodniczych
Iza nie zastanawiaj się ja chyba dokupię jeszcze gwiaździstą różową -szkoda że ten róż taki blednący
Jurek może ziemia za ciężka
Ola w tym roku okrywałem tylko nową żółtą, młodym magnoliom wystarczy okryć ziemię wokół pnia - mają płytko korzenie a tam gdzie wieje zimą jakaś osłona przed mroźnym wiatrem nie zaszkodzi, starsze w większość są bezobsługowe zwłaszcza Dolny Śląsk
Coś mi się wydaje Zbyszku , że Twoja droga w Tatry jest ' naznaczona ' piwonią delikatną . U mnie będzie miała dwa kwiaty ...jeszcze raz ...nawet o niej nie śniłam . Bardzo się cieszę , że za Twoją przyczyną zawitała do mnie .
Mam dla Ciebie małą sadzonkę oleandra różowego półpełnego - dla Twojej Sz. M .
Kudłatka jak zwykle przyprawia mnie o palpitacje serca
Wczoraj nie skończyłam nic z rozpoczętych prac, bo mnie burze wygoniły z ogrodu. Jedna była naprawdę blisko, trzasnęło w moje ognisko za domem Pewnie bym nie uwierzyła, ale dziecko znalazło się w pobliżu i widziało. Bardzo szybko wróciło do domu
Znak, żeby nie szwendać się w pobliżu drzew w czasie burzy Żadne z nas nie reaguje na burzę histerycznie, ale zdrowy szacunek się należy takim zjawiskom.
ZBYSZEK
Tobie żaba pokazała język, a mnie,za przeproszeniem d....,bo mam pokasowane fotki do tyłu
Co robić kruca-bomba,bo nie wiem.Wykasowałem część zdjęć z albumu Imageshack ale nie pomogło.
Poradż coś jako bardziej doświadczony kolega,
SŁA
Sławek doświadczenie to ja mam np w budowie mostów, albo jak nie dać się podpuścić wnukom , niedawno czytałem wątek "Uwaga Imageshack czyści konta" czy coś w tym stylu ale nie mogę teraz znaleźć tam były różne opcje , przeskoczyłem na fotosik ale nie wiem na jak długo
Pięknie!! Widziałam u Ciebie miłka. Dostałam go od koleżanki i bardzo się cieszę z tego podarunku. Czy możesz mi coś napisać na jego temat? Zbieram informacje od każdego, kto ma to cudo. Magnolie katalogowe. Najbardziej podoba mi się gwiaździsta. Pozdrawiam.