W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Serduszki pokazały się i u mnie :D Większość powojników też rusza. M próbowałam nabrać na Atragene-zaczęłam ubolewać, że takie suche pędy i pewnie wypadł. M tylko spojrzał na mnie podejrzliwie i stwierdził, że coś kręcę, bo mi za wesoło z oczu patrzy :roll: Swoją drogą Markhams Pink wygląda okropniej niż inne.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Sporo masz tych kwitnących kwiatuszków :D Śliczne są! A i motylek do ciebie zawitał :D
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju kocia dzisiaj zimnicy ciąg dalszy był. Jutro pewnie też nie będzie lepiej. :( Niestety rośliny słabo się rozwijają- ale chwasty oczywiście sobie radzą i to dość dobrze. :?

Majeczko dzisiaj było pochmurnie i przylaszczki i tulipanki miały stulone kwiatki. Wszystko czeka na słoneczko. Ciekawa jestem jaka to nazwa dla Scarlet- moze sobie przypomnisz gdzie o tym czytałaś?

Elu dziękuję - mam nadzieję że uda nam się spotkać. Wybieram się do Janusza- może też będziesz? Na inne spotkania nie wiem czy dam radę - niestety nie zawsze jest z kim Kubunia zostawić.

Tajeczko niestety musimy na te nasze ukochane roślinki poczekać. Najbardziej mnie wkurza że jest tak szaro, mało zieleni. Parę dni słoneczka i roślinki ruszą.

Ewuś okazuje się że powojniki to całkiem mocne sztuki. W większości dają radę naszym zimom, chociaż faktycznie po zimie wyglądają conajmniej dziwnie.

Izuś dzięki - specjalnie jesienią kupiłam trochę wiosennch cebulek bo chociaż o tej porze roku mało czasu spędzam na działce to jednak lubię gdy coś kwitnie. Motylek wyjątkowo chętnie pozował do zdjeć i rozkładał skrzydełka, ale mało jeszcze owadów lata.

Na rozgrzewkę trochę balkonowych kolorków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

balkonowa uprawa szczypiorku :lol:
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Bardzo kolorowo u ciebie, u mnie na razie paki same. Mam nadzieje, ze w końcu coś się ruszy.
Ale się uhahalam z tej puszczalskiej :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Puszczalska i mnie najpierw zadziwiła a potem rozbawiła- Ela to ma pomysły.
Ida bardzo ładne pąki ma Błękitny Anioł, mój jeszcze śpi, ale mam nadzieję że ruszy niebawem, żeby tylko zrobiło się cieplej.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko dzisiaj było pochmurnie i przylaszczki i tulipanki miały stulone kwiatki. Wszystko czeka na słoneczko. Ciekawa jestem jaka to nazwa dla Scarlet- moze sobie przypomnisz gdzie o tym czytałaś?
:wit Lemeczko, raczej domyślam się kto to mi pisał. Jak rozszyfruję , to dam znać.
Piękne kwity w skrzyneczkach balkonowych. Dobry pomysł na szczypiorek. :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ogród pięknie oj pięknie zaczyna kwitnąć , ja najbardziej lubię wypatrywać te maluchy :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Jakby co, to pęd puszczalskiej :;230 w donicy, trafił się taki jeden - jakieś 30 cm od zwartej kępy.
Dobrze, że zgadałyśmy się na ten temat zanim obrobiłam łopatą brzegi rabat :wink: .
Jeśli chodzi o spotkanie, to chyba u Joli się szykuje :lol: , u Tadka byli młodsi ogrodnicy niż Kubuś.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Puszczalska robi furorę - mi też się to określenie spodobało :lol:

Magda na pewno i u Ciebie coś tam już się zazieleniło. Troszkę słońca, a w końcu ma być ładnie i te kwiatuszki zakwitną.

Jolu moje powojniki jeszcze dwa tygodnie temu wcale nie dawały oznak życia a teraz sama widzisz- już takie duże pąki. Szybko rosną, w sumie od dwóch lat dopiero mam powojniki na działce, zawsze się obawiałm że są zbyt delikatne - a one tylko z pozoru takie sałbe. Na szczęście.

Majuś - szczypiorek rośnie jak szalony- jak to na wiosnę. Co prawda miała być na święta ale hmmm będzie na później. :lol:

Beata ja też wypatruję w ziemi nowych kiełków. Teraz poszukuję host i brunner, siedzą jak zaczarowane- mało która pokazuje noski.

Elu dziękuję Ci bardzo dobra kobieto. Bardzo sie cieszę, ze będę miała taką śliczną różę. Nie wiem czy dam radę być u Joli - może się uda. Chciałabym być. Znalazłam cebulki irysków wiosennych -zupełnie zgniły ;:145 - jesienią znowu na nie zapoluję. A niektóre widać że zaczęły puszczać kiełki- ciekawe co się stało? Czyżby za wcześnie wystartowały?

Jeszcze trochę kolorków z soboty - tyle fotek narobiłam a tu kolejna sobota się zbliża :lol: Ciekawe co nowego zastnę wśród roślinek
ostatnie krokusy - już pewnie przekwitły
Obrazek

-- Śr 18 kwi 2012 21:42 --

Obrazek

coś jeszcze cebulowego wychodzi -ale nie pamiętam co sadziłam :roll:
Niedługo zagadka sie rozwikła :lol:
Obrazek

hortensja pnąca- taki maluszek a ładnie sobie radzi
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

a tu kolejna sobota się zbliża Ciekawe co nowego zastnę wśród roślinek
:wit Lemeczko,
tak czekasz jak i ja na odwiedziny działeczkowe. :;230
Po przyjeździe pierwsze co, to szybki obchód i ocena jak co rośnie ;:108
Zastanawiam sie czy zdjąć już kopczyki z hortensji ogrodowych. Zupełnie nie wiem jak się z nimi obchodzić.
Jadę w piątek i liczę na to, że zobaczę listeczki na różach. ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To z prawej strony wygląda jak kamasja :wink: Moje korony też mają pąki kwiatowe, ale wyrosły na wysokość kolan. Tak niskie jeszcze nie były. Irysy żyłkowane po prostu wyjęłam z ziemi ;:145 Dotknęłam kiełków i się przewróciły.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam dużo cebulowych, które wychodzą, ale za nic nie pamietam co gdzie wsadzalam poza liliami ;:223
Lemeczko udało się zamówić rosarium u.u Ewy. Dziękuje za namiary ;:cm , nawet nie wiesz jak się cieszę
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś tak własnie jest- czekam zawsze na weekend, bo to oznacza wyjazd na działkę. Dzisiaj też się szykujemy. Też mam nadzieję na listeczki różane. Hortensje ogrodowe już odkryj- tylko przed przymrozkiem majowym trzeba je będzie chronić- jeśli będzie mróz :roll:

Ewciu moje korony tez niziutkie a zakwitnie tylko ta jedna, reszta sie zbuntowała- no ale chociaż nie wymarzły. Iryski u mnie też padły, podobnie jak krokusy sadzone jesienią. Ale kamasja i inne przeżyły. Dzięki za identyfikację - to z pewnością jest kamasja, kupowałam ją jesienią.

Magda ja też sie cieszę że Ewa jeszcze RU miała. Będziemy podziwiać nasze różyczki już niedługo. Ja też nakupowałam cebulowych a potem sadziłam w wielkim pośpiechu i nie zapisałam co gdzie wsadzam. W tym roku od razu po zakupie naszykuję sobie znaczniki.

Jeszcze trochę starszych fotek- dzisiaj będą już nowe :D
jedna z hortensji ogrodowych -ładnie po zimie wygląda, może nawet zakwitnie?
Obrazek

ta to sie szybko zregenerowała
Obrazek

narcyzowisko
Obrazek

Obrazek

omieg- moze już dzisiaj kwitnie?
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Łooo :shock:
Rzeczywiście narcyzowisko ;:63
Czy zagadka cebulowa nie jest czasem jakimś czosnkiem?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tez się zastanawiam, czy moje hortensje bedą kwitnac. W zeszłym roku były piękne, potem troszkę liście chorowaly, ale to po tych deszczach.
Poletko narcyzow świetne. Obiecalam kiedyś M, ze mu kupię i zaspiewam...".to ja Narcyz się nazywam....." :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”