Dobrze, że wyszło słoneczko, humor i samopoczucie o wiele lepsze, szkoda, że muszę jeszcze w pracy posiedzieć... ale za to jak wrócę, ech będzie się działo!
Lukrecjowy ogród
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lukrecjowy ogród
Jeśli tylko to pomoże to nie tylko nawóz im zafunduję, ale nawet nad nimi zatańczę!
ewentualnie mogę im zaśpiewać
Dobrze, że wyszło słoneczko, humor i samopoczucie o wiele lepsze, szkoda, że muszę jeszcze w pracy posiedzieć... ale za to jak wrócę, ech będzie się działo!
- mmarta1982
- 500p

- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Kontakt:
Może nie będzie tak żle ,a swoja drogą to mogli napisać że z kiedy są zdjęcia żeby nie było takich niespodzianek.ja dziś przytargałam od cioci bambusa i hortensję .
- Lukrecja
- 1000p

Super! do hortensji jakoś nie mam "ręki"... kupiłam kiedyś taką śliczną różowiutką, zakwitła ale szybko gdzieś znikła. A na bambusa lepiej naszykuj sporo miejsca
jest bardzo urokliwy, no i będziesz miała tyczki:)
- mmarta1982
- 500p

- Kontakt:
Myślę ze miejsca mu wystarczy,będzie miał towarzystwo miskanta i mozgi trzcinowatej[Ta posadziłam w wiadrze ],póżniej dołączy tam jeszcze zerbinus ,ale jeszcze za mały.
Moja pierwsza hortensja też padła ,ale moja wiana bo posadziłam ja w strasznym przeciągu,teraz znalazłam im dobre miejsce pod płotem.
Moja pierwsza hortensja też padła ,ale moja wiana bo posadziłam ja w strasznym przeciągu,teraz znalazłam im dobre miejsce pod płotem.
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kornelko, wsadzisz roślinki, na pewno się przyjmą i będą ładnie rosły
Co do hortensji, to chyba jedna ogrodowa, sadzona jesienią mi padła
życzę miłego wieczorku
Co do hortensji, to chyba jedna ogrodowa, sadzona jesienią mi padła
życzę miłego wieczorku
- Lukrecja
- 1000p

Najpierw się muszę pochwalić! przekopałam blisko 80 m2! wyrwałam darń i chwaściory, a teraz to już tylko same przyjemności - sadzić, sadzić i sadzić
Od jakiegoś czasu podziwiam ostróżki, niesamowite wrażenie zrobiła na mnie ostatnio delfinia olbrzymia! Nie sądziłam, że będzie taki kłopot aby ją zdobyć! W polecanym sklepie zamówienia na te odmiany trzeba zrobić już 3 stycznia! Cała dostawa rozeszła się praktycznie jednego dnia. Zamówiłam gdzie indziej... zobaczymy co to będzie, choć sprzedawca zapewniał mnie przez telefon, że mają już kilka listeczków, że zimowały już PL i będą w tym roku kwitły:) Niby ostróżki to ostróżki, ale te mają dorosnąć między 180 a 200 cm!

a już miałam nic nie zamawiać jak nie widzę... ech, niepoprawna
Pozdrawiam wszystkie "zielono zakręcone" Panie
Od jakiegoś czasu podziwiam ostróżki, niesamowite wrażenie zrobiła na mnie ostatnio delfinia olbrzymia! Nie sądziłam, że będzie taki kłopot aby ją zdobyć! W polecanym sklepie zamówienia na te odmiany trzeba zrobić już 3 stycznia! Cała dostawa rozeszła się praktycznie jednego dnia. Zamówiłam gdzie indziej... zobaczymy co to będzie, choć sprzedawca zapewniał mnie przez telefon, że mają już kilka listeczków, że zimowały już PL i będą w tym roku kwitły:) Niby ostróżki to ostróżki, ale te mają dorosnąć między 180 a 200 cm!

a już miałam nic nie zamawiać jak nie widzę... ech, niepoprawna
Pozdrawiam wszystkie "zielono zakręcone" Panie
- mmarta1982
- 500p

- Kontakt:
- Lukrecja
- 1000p

Wszystkie pracujemy jak nie przymierzając konie pociągowe! Zamontowałam kratki i posadziłam swoje clematiski
oczywiście wcześniej szarpiąc się z najprawdziwszym gnojem, uuuuu finezja zapachu
Do tego przeryłam rabatkę z bylinami (bagatela prawie 120 m2) - w poniedziałek muszę poprzesadzać jeszcze co nieco, bo wczoraj już nie zdążyłam. Dzisiaj ledwo trzymam kubek z kawą, ale to nic, minie
Najbardziej cieszy mnie fakt, że te lichutkie byliny, które zamówiłam jednak ładnie wypuszczają
i widać, że ruszyły z miejsca. Słoneczko pomogło, a może moje tańce nad nimi? Fotki z dokonań wkleję po niedzieli, bo zapomniałam aparat w pracy! tak się w piątek spieszyłam do ogródkowej roboty!
Najbardziej cieszy mnie fakt, że te lichutkie byliny, które zamówiłam jednak ładnie wypuszczają
- reniuniek

Hej
Widze, że praca wreee
Z niecierpliwością czekam na fotki
Fajnie, że roślinki się przyjęły teraz tylko pozostaje czekać i patrzeć jak będą się rozrastać
Jakie masz kratki, metalowe czy drewniane?
Miłej i
niedzieli 
Widze, że praca wreee
Fajnie, że roślinki się przyjęły teraz tylko pozostaje czekać i patrzeć jak będą się rozrastać
Jakie masz kratki, metalowe czy drewniane?
Miłej i
- mmarta1982
- 500p

- Kontakt:
A ja wczoraj leniuchowałam na hamaczku.
Tylko trochę podkosiłam trawę bo w niektórych miejscach aż sie oto prosiła.
postaram się zrobić listę moich skalniakowych.
postaram się zrobić listę moich skalniakowych.
- Lukrecja
- 1000p

Reniuś, kratki mam drewniane, tanie kratki metalowe są do niczego, chyba na jeden rok, a może i nie... fajne byłyby takie kute, ale na razie kasy niet na takie fanaberie, więc stwierdziłam, że na drewnianych też powinny rosnąć
ps.trawy nadal śpią, zaczynam się niepokoić
Marta! niebywałe, tak leniuchować i to w sobotę!!! To jedyny dzień, w którym mogę się nieco rozkręcić, więc ja leniuchuję tylko w niedziele
a i to nie do końca, bo patrzę i snuję plany co dalej. W majowy "weekend" planuję rozrobić cement i iść w Twoje ślady, zobaczymy co z tego wyniknie. Mam całkiem sporo doniczek, ale takich plastikowych w kolorze terakoty, niestety pod wpływem warunków atmosferycznych już się sfatygowały, więc pora na ich nową odsłonę
już się cieszę 
ps.trawy nadal śpią, zaczynam się niepokoić
Marta! niebywałe, tak leniuchować i to w sobotę!!! To jedyny dzień, w którym mogę się nieco rozkręcić, więc ja leniuchuję tylko w niedziele
- reniuniek

Mi się strasznie podobają kute, ale też kasy brak i mam drewniane
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Lukrecja
- 1000p

Reniuś, a jak Twoje trawki? wypuściły już coś??? pisałaś ostatnio o takiej dziwnej, nie do "czesania" 
- reniuniek

Niestety, na razie cisza, oprócz tej niebieskawej, co ty też masz
Red Baron chyba też przemarzł, bo jak pociągłam to wszystko wyszło
No, ale czekam dalej, jeszcze pare mam, może coś się obudzi
Red Baron chyba też przemarzł, bo jak pociągłam to wszystko wyszło
No, ale czekam dalej, jeszcze pare mam, może coś się obudzi
- mmarta1982
- 500p

- Kontakt:
Oj tam oj tam musiałam przetestować swoje dzieło ;:7Cczekam na twoje betonowe dzieła.