Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

No widzicie... właśnie o tym mówiłam :;230 To niestety przypadłość wpisana w płeć i z tym nie da się nic zrobić :;230 . Mówię to z pełną świadomością, bo mam trzech facetów w domu ;:215 . Są wyjątki, ale one stanowią regułę :heja .
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu moje żurawki wyglądają troszkę lepiej i już wypuszczają nowe listeczki ale ciągle nie mam czasu obciąć im tych starych liści, stanowczo za dużo mam zajęć. ;:108
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie żurawki rosną na glinie, w tym roku dosyć ładnie przezimowały (najniższa temperatura była -18 stopni). Przy braku deszczu listki im się przykurczyły, ale kiedy tylko przygrzało słońce i popadało, zaczęły wypuszczać masę nowych liści. Teraz szykują się do kwitnienia, mają już antenki, co wydaje mi się nieco za wcześnie.
Gosiu, czy to w twoim ogrodzie widziałam powojnika o drobnych niebieskich kwiatach? Szukam jakiegoś niebieskiego który poradziłby sobie na półcienistym stanowisku.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, Asiu, przestałam się przejmować. Twardo stoję przy swoim :D
Mój niestety jest wyjątkiem jeśli chodzi o kolory.
Po prostu lubi bardziej uporządkowane ogrody, ale, że go ciągle nie ma, i to ja zajmuję się ogrodem, stwierdziłam, ze to ja też będę decydował co w nim rośnie :twisted:

Maju, wiem jaki masz ogrom pracy. Ja mam kilka żurawek tylko w takim stanie. 4 przezimowały rewelacyjnie, a ze 20 odbija od korzonka. Spróbuję zrobić jak radzi Iga. Obetnę te kikuty.

Gosiu, ja z niebieskich mam Arabelkę. Ale zastanawiam się, czy Błękitny Anioł nie poradziłby sobie na takim stanowisku.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobrze ze mnie do zurawek nie ciagnie, to klopotu z nimi miec nie będę :twisted:
Czyli ja mam wiecej meskich genow, bo kolorow nie lubie :;230
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Morela zakwitła :shock:
Na stronie, gdzie sprawdzam prognozę nadają przymrozek w wtorku na środę :roll: . Może by ją agro narzucić? ;:219
megi1402 pisze:Szukam jakiegoś niebieskiego który poradziłby sobie na półcienistym stanowisku.
Margo2 pisze:zastanawiam się, czy Błękitny Anioł nie poradziłby sobie na takim stanowisku.
B.A. bardzo jasnoniebieski, ale u mojej Teściowej rośnie praktycznie w cieniu, bo słońce ma latem po 18. Z niebieskich najbardziej podoba mi się Lasurstren, na stronie Clematisa piszą, że na każdą wystawę. ;:224
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Co to rośnie taki brązowo-czerwony krzaczek z domkiem ślimaczka pod nim? to azalia japońska bo niezbyt wyraźnie wiedzę? Nie umiem przekopiować tu zdjęcia żeby się odnieść do niego ;:224
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć Gosiu! Piszesz,ze różnie wyglądają Twoje żurawki po zimie, które są w najlepszym stanie? U mnie Southern Comfort.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ja się bardzo cieszę, że deszcz pada, bo nie będzie przymrozków. Właśnie pokazują pogodę na noc, u Ciebie +1 C.
Przypomniałaś mi jak latem w ubiegłym roku ciągle padał deszcz, do znudzenia. róże były wręcz zalewane, a jakoś dały sobie radę. Marzy mi się czyste niebo ze słońcem i dużo kwiatów. :heja
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

U mnie też niektóre żurawki tak wyglądają , obrywasz te kikuty i do ziemi powinny się poprzyjmować a jak dasz radę to większe kawałki wtedy będą z korzonkami :D
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

majka411 pisze:Ja się bardzo cieszę, że deszcz pada, bo nie będzie przymrozków. Właśnie pokazują pogodę na noc, u Ciebie +1 C.
..u mnie też pada ale zapowiadają -1 na noc więc znów latanie po działce i okrywanie czego się da...a pewnie to jeszcze nie ostatni przymrozek.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Józef pisze: ..u mnie też pada ale zapowiadają -1 na noc więc znów latanie po działce i okrywanie czego się da...a pewnie to jeszcze nie ostatni przymrozek.
-1 i taka panika? Roślinki powinny dać sobie radę bez problemu z taką temperaturą....niedawno było -5 i nic im się nie stało.. :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Juzek, ja też mam takie zdanie, -1 C, co to za temperatura dla roślinek :;230
Poza tym wcale nie będzie -1C tylko najwyżej 0 C.
Mam 60 km na działkę, to bym nic innego nie robiła tylko jeździła tam i z powrotem , żeby róże okrywać.
Wychodzę z innego założenia, niech się hartują, a jak któraś nie ma ochoty to trudno.
Wiesz one naprawdę wiedzą, że muszą same zadbać o siebie. :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dokładnie Majka ;:215 Ogród to nasza rodzima dżungla - muszą sobie radzić. Hardcorowe zawody to były tydzień temu z temp. -6 na te zielone powojniki w pąkach i kwiaty magnolii, a -1... ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jula, ja Ci zazdroszczę poniekąd tej powściągliwości.
Ja też mam pierwiastek męski, ale pod innym kątem. :wink:
Czasem mam taki olewczy stosunek do pewnych spraw, a szczególnie do zdania innych :roll:
No robota nie zając nie ucieknie. Chociaż z tym jestem mieszanką, bo pewnych spraw nie odkładam

Agatka, niestety nie mam tak dużej agro. Moja morelka ma już 3 metry wysokości.
Mam takie samo podejście do ogrodu jak Maja i Kasia. Co ma być to będzie.
B.A zatem pasowałby dla Gosi. Lasurstren też jest śliczny

Jola, chyba chodzi Ci o berberysa admiration. U mnie jeszcze jest mało uformowany na kulkę.
Po prostu musisz zacytować mój post i powyrzucać zdjęcia i wszystko co jest niepotrzebne.

Izuś, u mnie najlepiej przetrwały Ginger Peach, Cherry Cola i 2 nn. Twoja żurawka bardzo mi się podoba. Może ją też zakupię?

Maju, sprawdzałam pogodę. Faktycznie ma być u mnie w pobliżu 0. Mam nadzieję, że to żadnej roślince nie zaszkodzi. Chociaż morelki są bardzo delikatne. Tobie to faktycznie byłoby trudno jeździć za każdym razem.
Tak w zeszłym roku cały lipiec padało. Za to potem była do jesieni totalna susza. Przynajmniej u mnie. W tym roku zapowiadają więcej ładnych dni. mam nadzieję, że się to sprawdzi.

Beatko, zrobię jak radzisz. Może faktycznie zdołają się ukorzenić. ;:108

Józiu, mam nadzieję, że jednak nie bedzie tak zimno. Ja nie przykrywam niczy, Trudno, co będzie to bedzie :roll:

Kasiu, jeszcze tydzień temu roślinki były mniej zaawansowane. Teraz nawet taki przymrozek może zaszkodzić. Mam nadzieję, że w tym roku nie powtórzy się zimna Zośka z zeszłego roku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”