Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

Linetko, nie będziesz miała miejsca w ;:167 na żadne zazdrości, bo już Ci będzie kwitnąć i pachnieć tysiąc trzysta innych kwiatuchów
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Ach, ach, oby. :)

Shan-lee, zdjęcie dla Ciebie. To ten kolor. :)
Zdjęcie z pamiętnego 3 maja zeszłego roku. :)
Obrazek
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rety, jakiś horror wspominasz. Śnieg latem niemal. Oby w tym roku tak nie było. I tak już mi zmarzły wrzosy, budleja, Niemal zupełnie wymarł skalniak. Miałam śliczne jodły wychodowane w domu z nasion przywiezionych z Włoch. W zeszłą wiosnę przeniosłam do gruntu i też padły, wszystkie cztery ;:145 Boję się odkryć trytomę i liatris. :cry:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Ojej, tyle strat. :( Rzeczywiście, obawiam się, że włoskie rośliny nie mają szans w naszym klimacie. Ale budleja powinna odbić z korzeni, u mnie często tak się dzieje. Ale te przykryte rośliny powinny dobrze się przechować?
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Oj, straszny był maj zeszłego roku, zmarzły mi hortensje, begonie i pomidory w tunelu, może w tym roku odpuści, chociaż patrząc na termometr dzisiaj przed szóstą, było -5 i oszroniona trawa, lepiej tak wcześnie nie wstawać, bo można sobie humor zepsuć na cały dzień. Teraz jest już +5, ale słońca niii maaa :( , ale i tak idę na ogród :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mnie budleje parę razy wymarzały. Teraz robię zabezpieczenie i tnę gałązki grubości ołówka i do wilgotnego piasku w piwniczce. Na wiosnę ukorzeniam. Bardzo lubię zbierać różne patyki i ukorzeniać
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie bez przymrozku-pada i będzie pewnie cały dzień padać. Trytoma całkiem dobrze wyglądała zaraz po zimie, teraz jakaś nędzna się zrobiła. Nie będę o nią zabiegać, jeśli nie zechce u mnie mieszkać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Lineta pisze:Ach, ach, oby. :)

Shan-lee, zdjęcie dla Ciebie. To ten kolor. :)
Zdjęcie z pamiętnego 3 maja zeszłego roku. :)
Obrazek

Śnieg, to akurat przykry widok, ale ten bez... rozmarzyłam się :lol:
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Ewa, nie skreślaj trytomy, ona biedna bardzo chce, tylko ten nasz klimat jej nie pozwala. :)

Masko, tak po prostu wtykasz do ziemi? I się ukorzeniają? Bez żadnych odkładów, nacinania, owijania, cudów, niewidów? Muszę się do Ciebie na kurs zapisać. :) Długą masz kolejkę chętnych? :)

Zielona Jagódko, to u Ciebie jednak dużo zimniej, chociaż niby odległość nie taka duża. Mam nadzieję, że na razie w pogodzie wyczerpał się limit niespodzianek klimatycznych i tej wiosny będzie jakoś normalniej. Nie nawali nam śniegu w maju na przykład. :)

Stokroteczko, jeśli tylko masz ochotę, zaraz polecę z łopatką do ogródka i ci nakopię bzowych sadzonek. Rośnie tego tałatajstwa więcej niż bym chciała. I wyślę pocztą. Chyba że to będzie na wabia, żebyś mnie odwiedziła. :)
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

"Kiedy znów zakwitną białe bzy...?" i fioletowe...? :) moje krzaczorki oblepione pąkami kwiatowymi, już nie mogę się doczekać!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ten bez ze śniegiem ma odrosty, wygląda na szczepiony.

Linetko - ścinam te patyki po przymrozkach grudzień, styczeń, ew luty mam wiadro w jesieni przygotowane z piaskiem,
wiąże w pęczki opisuje wtykam i czekam (utrzymując wilgoć w piasku w piwnicy) Potem przekopuję grządkę , żeby ziemia była pulchna wtykam dość głęboko (PRZYNAJMNIEJ DWA OCZKA WGŁĄB) gałązki i czekam - jak sucho podlewam. Dużo krzewów ozdobnych tak rozmnożyłam, winorośl - niestety nie wszystko chce się rozmnożyć. Ja to bardzo lubię; cieszy szczególnie
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Igor, to jest nas więcej takich niecierpliwców. :) U mnie w czasie kwitnienia bzów pachnie dosłownie cała dzielnica. Bo prawie przy każdym domu jest chociaż jeden krzak bzu. ;:218 Wiem, wiem: lilaka. :)

Masko, dziękuję, spróbuję tak jak Ty, może się uda według rad fachowca. :) Ja dotąd cięłam o innych porach roku, nigdy w zimie, i poza wierzbą (z palm z niedzieli palmowej) żadnego krzewu nie udało mi się rozmnożyć.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mnie nie bardzo wychodzą te z zielonych oprócz może hortensji, ale po jakimś czasie padła. Natomiast derenie, tawuły, śnieguliczki, budleje już nie wspomnę o ligustrach bo to jak chwast się przyjmuje.
Pytałam jeszcze o ten bez
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

A, faktycznie, ligustry też mi raz wyszły. Posadziłam cięte patyki pod płotem i zapomniałam, a one się przyjęly jakby nigdy nic. :D

A co do bzu, to nie wiem, bo krzewy posadzili jeszcze poprzedni właściciele działki. Ale rozdawałam już pędy na prawo i lewo i mówią mi, że rosną i kwitną tak samo. Więc mam nadzieję, że jednak rośnie na własnych korzeniach. Mam też dwa białe, ale na pniu, więc z odrostów nici, za to może spróbuję rozmnożyć z patyków, tak jak Ty to robisz. :D
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bzu nie rozmnażałam, ale możesz na tym co odrasta zaszczepić ten biały. W szczepienie też mam ochotę pobawić się ale jeszcze bez sukcesów
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”