Witaj
Wiolu 
Pierwiosnek żeczywiscie ma wyjatkowy kolorek
Cieszę się, ze podobają Ci się moje ulubione kwiatki wiosenne

A niedługo powinny się też pojawic białe narcyzy, które zazwyczaj kwitły z szafirkami, a teraz jakoś się spóźniają...
Tez je bardzo lubię, bo pachną mocno
Ewuniu, Ty też będziesz miała takie bajkowe widoki, zapewniam Cię!
Fiołki rogate są fajne, bo jak raz zjawią się w ogrodzie, to juz w nim zostają (bardzo intensywnie sie wysiewają). Są bardzo wytrzymałe na chłody, potrafią wystawić kwiatki spod sniegu ;) Tylko niestety czasem łapią mączniaka
Fleur 78 pisze:...Przepraszam, że tak dawno nie zaglądałam... Embarassed ale jak mam do wyboru włączyć komputer lub iść do ogrodu to... sama rozumiesz...
Nie masz za co przepraszać! Pewnie, ze rozumiem, skoro sama tak robię
Ja też lubie wszystkie kwiatki, ale szafirki chyba przez swój delikatny zapach i niewielkie rozmiary ( bo małe jest piękne ;) ) szczególnie zaskarbiły sobie moja sympatię

A na różę, jak sama stwierdziłaś, zawsze jeszcze jakieś miejsce znajdziesz!
Ja mam ciasniej niż Ty i czasem wędruję po ogrodzie z roslinką w ręce ok. godziny, zanim znajdę dla niej locum
Bozenko, ja też niecierpliwie czekam, aż pokażesz to drzewko, bo nie mam pojęcia jak wygląda w całości. Kwiatki mam nadzieję zobaczę też u siebie, bo przycięłam trochę tę sadzonkę, zeby sie za bardzo nie wysilała, ale nie mogłam się oprzeć i zostawiłam dwa duze pączki

Pigwowiec też mnie zadziwia
Grażynko, parę dni było ciepłych, to moje roslinki trochę nadgoniły, ale znowu jest zimno
Tak, na ostatnim zdjęciu jest jedyna bergenia, która zakwitła. Wszystkie chorują, więc je obcięłam i zaaplikowałam kurację leczniczą ;)
Jak mówisz, ze trzeba, to podzielę wątek i oby to pomogło!
A moze jeszcze troszkę poczekać? Bo wydaje mi się, ze to wyprzedzanie stron przesuwa się jakby i teraz pojawia się tuz przed końcem strony. Po dwóch, trzech postach wszystko wraca do normy...