Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hiacynty raz jeszcze :D Za nimi widać dwa narcyzy jeszcze nie otwarte. W tej chwili są juz w pełni kwitnienia, ale nie miałam kiedy ich sfocić :oops: Widać też moje ukochane szafirki!

Obrazek Obrazek

Rozkwitł jeszcze jeden pierwiosnek i nieśmiało otwiera swoje kwiatki żagwin
Obrazek Obrazek

Omieg jeszcze w pączkach, za to pigwowiec bardzo chce już pokazać swoje piękne kwiaty
Obrazek Obrazek

Mahonia też próbuje zakwitnąć, ale jakieś robale ją wcinają :twisted:

Obrazek

Na takim etapie jest moja korona cesarska
Obrazek

A to tulipanki tarda i szafirki
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Widzisz juz Grażynko? ;:109 To dorzucę jeszcze 3 zdjątka, bo na razie więcej nie mam. Muszę lecieć pstryknąć ;)

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

No i Izunia wreszcie zdjęcia wkleiła :lol: :lol:

Śliczna wiosenka, wszystko się pięknie rozwija, i wyplewione starannie :D Widać, że gospodyni spędza całe dnie w ogrodzie :)

Przepiękne te granatowe bratki! Śliczne są takie prawie jednokolorowe no i kolor super!
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuniu, te bratki to fiołek rogaty, z natury fioletowy, ale u mnie krzyżuje się z fiołkiem trójbarwnym, dlatego pojawia się domieszka niebieskiego. Takie podobają mi sie najbardziej :D
Chwastów na razie nie ma tak wiele, ale jak się zrobi cieplej, to aż się boję pomysleć! :lol:
Awatar użytkownika
Wipka
100p
100p
Od: 20 mar 2007, o 09:29

Post »

Piękne hiacynty o szafirkach już nie wspominając, moja koleżanka na szfirki mówi: niebieskie dzyndzelki :lol:
Bardzo zadbane i dorodne masz roślinki !
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

chatte pisze:Ewuniu, te bratki to fiołek rogaty, z natury fioletowy, ale u mnie krzyżuje się z fiołkiem trójbarwnym, dlatego pojawia się domieszka niebieskiego. Takie podobają mi się najbardziej :D
Chwastów na razie nie ma tak wiele, ale jak się zrobi cieplej, to aż się boję pomysleć! :lol:
No mówiłam, że jestem "głup" kwiatkowy :;230

Fiołki rogate, cudne są! W końcu się nauczę :?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Mi oczywiście najbardziej podobają się szafirki :D
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Wipko :D Dziękuję za komplement dla moich kwiatków :D
Nie wszystkie roślinki niestety są takie dorodne :? Na ostatnim zdjęciu jest sam kwiat bergenii, bo liście musiałam obciąć, a kwiatka mi było szkoda, niech jeszcze trochę pobędzie...
Bergenie chorują i aż dziw, ze ta jedna zakwitła!

Ewuś, nie jest z Tobą tak źle! :D Fiołki rogate to też bratki, przecież widać ;)
A fiołek trójbarwny, mylony jest często z bratkiem polnym ( duzo drobniejszym ), bo to wszystko ..bratki :lol:

Miko, cieszę się, ze podzielasz mój gust :D Chociaz hiacynty tez kocham ;)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakie śliczne poletko hiacyntów :shock:
Szafirki również uwielbiam. Jesienią nawet zakupiłam sobie kilka cebulek białego koloru. Na razie dopiero wychylają noski z ziemi.
Bardzo podoba mi się pierwiosnek. Ma ciekawy kolor. Przypomina mi trochę moją niedawno zakupioną .......... lewizję :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu :) ... piękne te fiołeczki rogate, nie wiedziałam nawet, że takie istnieją :oops: a malutkie szafirki zawsze mają masę wdzięku, na poprzednich fotkach polanka z hiacyntami jak w ogrodzie z bajki :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

chatte pisze:Udało mi się chociaż to jedno zdjęcie wyswietlić, więc pokazuję:
Alutko, na przykład za tą magnolią widzę niezły kawałek wolnego trawnika ;)

Obrazek

Ja bym tam już sadziła :lol:

Izuniu, jak nie było wiosny, to nie było, ale jak przyszła... to aż dech zapiera! ;:84 Hiacynty masz jak marzenie! Szafirki ja rowniez uwielbiam! ;:97 Uwielbiam też te "dzikie" tulipanki i bratki...! I tak sie zastanawiam czego nie uwielbiam... ;:112

Przepraszam, że tak dawno nie zaglądałam... :oops: ale jak mam do wyboru włączyć komputer lub iść do ogrodu to... sama rozumiesz... A jak się napracuję i nawdycham przez cały dzień świeżego powietrza, wieczorem zasypiam "z kurami"... :D

Wracając do sadzenia za magnolią, jak już wspominałam, łatwiej na zdjęciu niż "w realu" :roll: :lol: Zaraz w pobliżu jest eukaliptus, który rośnie chyba ze 2 metry na rok, szybko rosnąca sosna, która też przecież będzie za kilka lat duża, inne magnolie, z czego jedna, która za kilka lat będzie sporym drzewem oraz wielkie bydle- trawa pampasowa... Jeszcze trochę i nie byłoby tych róż widać w gąszczu większych roślin... :D Ale jak tak chodzę, chodzę i chodzę... zawsze znajdę jeszcze jakieś miejsce... ;:113 ;:112
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

No i znowu musiałam sie namęczyć żeby wejść do Ciebie :roll: coś z tymi stronami znowu nie tak :roll: ale warto było bo pięknie Ci kwitną roślinki i pigwowiec jakie ma już kwiatki :shock: u mnie dopiero małe pączki są :( ale te Twoje- moje drzewko ma paczki też no i czekam niecierpliwie aż zakwitnie :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Chyba jednak trzeba będzie podzielić ten wątek. To wchodzenie dookoła jest denerwujące.
Pięknie Izo, pięknie wszystko rozkwita u Ciebie i wcale znowu tak bardzo nie jest w tyle. Czy w pierwszej serii zdjęć na ostatnim miejscu to bergenia ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Wiolu :D Pierwiosnek żeczywiscie ma wyjatkowy kolorek :D
Cieszę się, ze podobają Ci się moje ulubione kwiatki wiosenne :D A niedługo powinny się też pojawic białe narcyzy, które zazwyczaj kwitły z szafirkami, a teraz jakoś się spóźniają...
Tez je bardzo lubię, bo pachną mocno :D

Ewuniu, Ty też będziesz miała takie bajkowe widoki, zapewniam Cię! :D
Fiołki rogate są fajne, bo jak raz zjawią się w ogrodzie, to juz w nim zostają (bardzo intensywnie sie wysiewają). Są bardzo wytrzymałe na chłody, potrafią wystawić kwiatki spod sniegu ;) Tylko niestety czasem łapią mączniaka :(
Fleur 78 pisze:...Przepraszam, że tak dawno nie zaglądałam... Embarassed ale jak mam do wyboru włączyć komputer lub iść do ogrodu to... sama rozumiesz...
Nie masz za co przepraszać! Pewnie, ze rozumiem, skoro sama tak robię :lol:
Ja też lubie wszystkie kwiatki, ale szafirki chyba przez swój delikatny zapach i niewielkie rozmiary ( bo małe jest piękne ;) ) szczególnie zaskarbiły sobie moja sympatię :D
A na różę, jak sama stwierdziłaś, zawsze jeszcze jakieś miejsce znajdziesz!
Ja mam ciasniej niż Ty i czasem wędruję po ogrodzie z roslinką w ręce ok. godziny, zanim znajdę dla niej locum :lol:

Bozenko, ja też niecierpliwie czekam, aż pokażesz to drzewko, bo nie mam pojęcia jak wygląda w całości. Kwiatki mam nadzieję zobaczę też u siebie, bo przycięłam trochę tę sadzonkę, zeby sie za bardzo nie wysilała, ale nie mogłam się oprzeć i zostawiłam dwa duze pączki :D Pigwowiec też mnie zadziwia :D

Grażynko, parę dni było ciepłych, to moje roslinki trochę nadgoniły, ale znowu jest zimno :(
Tak, na ostatnim zdjęciu jest jedyna bergenia, która zakwitła. Wszystkie chorują, więc je obcięłam i zaaplikowałam kurację leczniczą ;)
Jak mówisz, ze trzeba, to podzielę wątek i oby to pomogło!
A moze jeszcze troszkę poczekać? Bo wydaje mi się, ze to wyprzedzanie stron przesuwa się jakby i teraz pojawia się tuz przed końcem strony. Po dwóch, trzech postach wszystko wraca do normy...
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu pięknie u ciebie i taka różnorodność. Codziennie cię odwiedzam, ale się nie ujawniam, bo co mogę powiedzieć. Tylko.....ach......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”