Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Post »

Cieszę się, że tak szybko idzie :D U nas zapowiadali słoneczny dzień tylko na jutro, potem ma padać :( Spodziewam się paczki albo dwóch właśnie jutro i nie wiem, czy zdążę wszystko posadzić. Czeka mnie jeszcze wizyta u lekarza, a wolałabym czekać na przesyłkę 8-)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadzia tak szybko to nie, na koniec roboty dowiedziałam się że najwcześniej przyjadą dopiero w czwartek no i doradzili w sprawie rozplanowanie rur i teraz cały misterny plan nasadzeń róż zmienia się i nie wiem jak to wszystko będzie wyglądać. :roll:
Jula pamiętam te Twoje wyschnięte róże, na taką ilość jaką Ty masz 5 szt. to dużo, z tymi co dzisiaj wykopałam to są 4 szt. , 3 od pana Bogdana i jedna od pana Tapira. To na razie tylko część przeglądniętych. ;:173
Majka prace nie idą tak szybko jakbym chciała a do tego zmieniło się rozplanowanie i cały misternie ułożony plan diabli wzięli. :evil:
Różyczki wypadają i to jakie, A Shropshire Lad od pana Tapira cała czarna a korzenie zaczęły gnić. Podobnie wyglądała Queen Elizabeth od pana Bogdana. A Souvenir de Joanne Balandreau od Schultheisa właściwie też ledwo żyje.

Obrazek troszkę zielone ma, teraz cała się moczy a potem posadzę ją do donicy i zobaczę czy coś tam wypuści. ;:219

Ewa jeszcze nawet nie widziałam prognozy, ale skoro ma padać deszcz to może nie będzie już przymrozków i może uda się posadzić część róż i bylin. Też bym wolała czekać na przesyłkę, może jutro też coś dostanę. ;:173
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witam poświątecznie, widze że robota wre u mnie wszyscy chorzy. Tydzień po kaszlu ,który ustąpił po tych tabletkach w święta choroba wróciła. Więc musiałam iść do lekarza. Teraz antybiotyk i leże słaba,ogródek tylko w wyobrażni. Chciałam się zapytać, czy będziesz zamawiaćte róże i czy mam szanse. ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przykry widok :( Moje róże od bogdana wyglądają bardzo dobrze, łącznie z tą, której w końcu nie okryłam. Reszta czeka na ocieplenie, bo na razie drapaki niecięte stoją.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka a mnie sie wydawało ,że Queen Elisabeth jest nie do zdarcia to taki numero uno a jednak sie myliłam . Coś sie chrzani ta pogoda
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Różyczek szkoda.... a jeszcze piszesz ze plan nasadzeń ma się zmienić ;:219 znowu trzeba głowkować co i jak ;:219
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po burzliwych naradach zmienia się trochę przebieg jednej linii rur i może uda mi się ten plan ale z małymi poprawkami. ;:173
Jestem tak zmęczona że ledwie siedzę, jednak takie łażenie, schylanie się i inne drobne roboty są wykańczające. Jak dobrze pójdzie to może jutro uda się co nie co wykopać i zakopać czyli dalszy ciąg rurowania.
Dzisiaj prawie skończyłam kącik Goldiego, zostały mi drobne roślinki do dosadzenia i poukładanie kamieni i choć jeden kawałek będzie gotowy. ;:333

Irena Twoje zdrowie jest najważniejsze więc kuruj się a ogródek poczeka.
Wstępne zamówienie róż we Floribundzie: VATICAN (DELOP) - 2szt.; CHOPIN - 2szt.; DOUBLE DELIGHT - 1szt.; ICEBERG CL. - 1szt.; PINK DON JUAN - 1szt. Chyba tak miało być. :roll:
Ewa u mnie to chyba nie koniec padniętych róż, dzisiaj na takie nie natrafiłam ale nie tym się dzisiaj zajmowałam. Dobrze że u Ciebie ładnie się trzymają. ;:333
Jadzia Queen Elizabeth jest mocną różą ale też musi być dobra sadzonka.
Zapowiadają deszcze ale ile tej wody będzie to jest niewiadoma. ;:219
Aga już sadzę te które miały inne miejscówki na miejsca tych padniętych. A plan nasadzeń może zmieni się tylko trochę, oby. ;:173
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - a ta ze zdjęcia - Souvenir de Joanne Balandreau od Schultheisa - ma drobne czerwone pąki na pędzie - wsadź do donicy, na pewno ruszy. Moją jedną też tak ratowałam i ma się dobrze.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jutro spadnie u Ciebie 3mm deszczu - u mnie 1mm :;230
Ale dzisiaj bylo pieknie nie ma co ;:3 Nawet sie rozplaszczylam, bo za cieplo mi bylo.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Maju Pink Don Jan 2szt.
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, widać że ciężko pracujesz - na FO bywasz chyba tylko wieczorami ostatnio...
Trzymam kciuki za Twoje plany i dobrą pogodę... dbaj o siebie, bo przy tej harówce kręgosłup narażony... ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu po całodobowym moczeniu całej sadzonki dzisiaj pod koniec dnia posadziłam ją do doniczki a potem będę wszystkie róże jak już wypuszczą listki pryskać Asahi, powinny się spamiętać i lepiej ruszyć do rośnięcia.
Jula jeszcze nie sprawdzałam ale to co piszesz jest bardzo optymistyczne :;230 Może uda się podłączyć wszystkie rury skoro będzie aż tak 'lało'. :;230 Ja pracowałam w samej bluzce z długim rękawem a i tak było mi ciepło. ;:3
Irenko już poprawiłam. ;:108
Aguniu wpadam do domu tylko coś zjeść, nie muszę jeszcze gotować bo od świąt zostało więc więcej czasu mam na ogród. Po ciężkiej pracy siedzę teraz z prądami na krzyżach i robi mi puk puk puk i cały ból i napięcie mięśni powoli znikają. To jest dobra rzecz. Dzięki za troskę. ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Majeczko - dobrze wiedzieć, że jednak nie trzeba wszystkich planów wywracać do góry nogami ! Już się natrudziłaś nad planem nasadzeń, oby teraz sadzenie szło z górki ! Tylko na kręgosłup to uważaj ....
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga wszystkie, no prawie wszystkie róże mam w wiadrach i donicach więc wcale mi nieśpieszno z sadzeniem, będę sobie tak pomalutku kawałek po kawałku obsadzać i może do jesieni wszystkie doniczkowce pójdą do gruntu. ;:172
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Majeczko, jak dobrze, że już ogarnięta jesteś z robotą. :D I rury w dobrym miejscu, same dobre wiadomości. ;:138
Wyobraź sobie, że u mnie też Queen Elizabeth zmarzła na amen w tą zimnicę, Katrina i Casanowa podzieliły jej los. :( Zostalo mi miejsce na inne piękności, ale już chyba nie róże. :? Na razie mam dość. Tyle strat, jak nigdy wcześniej. :(
Pocieszam się myślą, że po każdej zimie tak sobie mówię, a potem ... coś zawsze zakwitnie i budzi moje nadzieje na piękne róże. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”