Mój ogród - leda16

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Przedstawiam następną ciekawą roślinę: thujownik kulisty,trochę bezmyślnie posadzony tuz przy dojściu do oczka. W oczku budzi się życie - irysy pną się w górę, grzybienie wypuszczają liście a rybki? No cóż, jak widać - usadowiły się w najcieplejszym miejscu, na płytkiej wodzie. Żaby znoszą skrzek i na wodzie unoszą się sznury świetlistych, czarnych kropek oraz plamy, hm... mam nadzieję, że nie rybiej ikry :roll: Żaby, przeważnie wstrętne ropuchy, już zaczynają plątać się po trawie wprawiając w szokujące zdumienie psa, który bawi się z nimi w ganianego. Pozazdrościłam sąsiadom magnolii i oto jej zdjęcie. A u mnie kwitnie wisienka. W tym miesiącu b. dużo forsy poszło w ogród; przesadzanie, kupiłam też panele na podest drewniany, jest in statu nascendii, jego usadowienie w gruncie nalezy do dziecka. Ja maluję go na taki fajny kolor- czerwień szwedzką. Przynajmniej będzie się odrózniał od trawy. No i kupiłam magnolię - 40 zł. mała jeszcze, ale docelowo ma zasłonić rupieciarnię sąsiadów. Powoli porządkuję ogród zaprowadzając w nim trochę więcej ładu i bazując na tym, co się rozrosło w ogrodzie. Chyba już nic nowego nie kupię, nooo z wyjątkiem niebywałych okazji :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jak ładnie - oczko jest naszym rodzinnym marzeniem. Ponieważ nie zdązylismy go zrobić w zeszłym roku - to odciagnie się to w czasie . Pewno jeszcze nie w tym roku , ale może już w następnym ?
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Trochę wiosennych kwiatków, tych, które zdążyły sie władować przed pójściem do pracy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

niby to samo miasto, a przed moją szkołą już narcyzy przekwitły, a prymulki są bardzo wdzięczne, też je bardzo lubię
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

na pierwszym zdjęciu widać ścieżkę - z pni?? możesz pokazać więcej - jak wygląda z pewnej odległości, czy sprawdza się w codziennym użytkowaniu?? słyszałam, że nie jest trwałe i bardzo śliskie po deszczu... a baaardzo mi się podoba. Prymulki i narcyzy pierwsza klasa!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepiękne te narcyzy, a prymulki jak zwykle wdzięczne :) Wiosenne kwiaty mają taki magiczny urok :)
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ledo ,pryskaj iglaczki po igłach woda oprócz podlewania .
Rybek w oczku wprost zatrzęsienie ,oczko zrobiło sie wesołe od tych kolorków.
Kwitnąca magnolia to może Susan ?
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Dziękuję za pochwały i odpisuję kolejno: goni@k, nie wiem jaką sąsiedzi mają magnolię, jest strasznie stara. Natomiast ja kupiłam chyba "Susan". Etykietkas gdzieś się tam poniewiera w garażu. Miriam, najmilej jest, gdy da się posiadzieć w ogrodzie. Niestety, to jeszcze nie ta pora, natomiast teraz jest wysyp chwastów. W przyszłym tygodniu juz będzie trzeba kosić trawnik. Joluś, to nie jest ścieżka, tylko kawałki pnia ściętego orzecha, leżące przy rowie odwodnieniowym. Są rzeczywiście b. śliskie i pełnią funkcję czysto dekoracyjną. Poniżej to jest to miejsce latem ub. roku. Pni prawie nie widać spod host. Rogalku, ogród jest w praktyce 20 km. od Sukiennic :roll:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne miejsce i hosty ... ech :)
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

O jeżu malusieńki ,jakie piękne parzydło!!!!!
Zacieniony zakątek jest prześliczny!
Pozdrawiam,Małgorzata
toya75
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 11 kwie 2008, o 03:36
Kontakt:

Post »

Oj tak :!: Cienisty kątek jest rewelka ;:2
ewcia13
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 cze 2007, o 19:12

Post »

Mmmm, i mi się bardzo podoba.
Pozdrawiam
Ewa
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ten cienisty zakątek jest bardzo uroczy .Funkie śliczne ,parzydło też :shock: :D
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ślicznie dziękuję za odpowiedź - jak już wysłałam post to tak sobie właśnie pomyślałam, że to mogą być po prostu ścięte pnie :)
ale wiesz co.. zakątek jest niesamowity, takie uroczysko... a hosty... słów mi brak - przepiękne...
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Bez grzybów się nie obejdzie w przyzwoitym ogrodzie :lol: Oto one i cała reszta. Zdjęcia zrobione tydzień temu. Wczoraj omiegi stały w pełnej krasie a dzisiaj leje jak z cebra, więc chyba odpuszczę sobie prace ogrodowe.Dziecko też zadowolone :cry: Mam juz przygotowaną rabatę na kosmos i dalie. Dzisiaj miałam szykować miejsce na mieczyki. Trawa na ścieżce między przesadzonymi iglakami posiana. Hosty kiełkują

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”