Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Kasiu ale ty masz "zapączkowany" ogród ;:oj
Ach, kiedy to wszystko zakwitnie, to dopiero zrobi się kolorowo.
O ile krzesełko kojarzę, to poideło dla ptaszków chyba widzę pierwszy raz.
Ciekawe tylko, czy kicia pozwoli korzystać z niego skrzydlatym przyjaciołom :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Debra, dziękuję bardzo :oops: Ten biały to tulipan miniaturowy, lekko aksamitne chaszcze to smagliczka żółta :)
Jeśli chodzi o obrzeża to lubię naturalne tylko trzeba niestety równać brzegi lub zainwestować w niewidoczne obrzeża.
Aguniu, powolutku, powolutku zmienia się ogród, a właściwie przedogródek :)
Oliwko krzesełka są z all. Kot to oczywiście kotka :) jak się na nią gniewam to mówię do niej kocur :lol: A jak to jest z tymi kolorowymi kotami naprawdę, to nie wiem :)
Iwonko też już nie mogę się doczekać zieleni i barw, mogłoby nawet padać, byleby ciepło było! Krzesełka to zeszłoroczny nabytek, a poidełko już mam chyba od trzech lat ;:108, niestety oprócz żeliwnych ptaszków żaden prawdziwy na nim nie siedział, kicia o to zadbała ;:219
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Podobno te trójkolorowe to zawsze są kotki, tylko płeć żeńska powtarza tę cechę. :wink:
Chyba nie żałujesz kici kocimiętki ?
Chyba osłaniasz tylko przed obcymi kocurami. :?:
Do moich kocimiętek ciągną całe watahy sąsiedzkich kocurów. Potrafią nieźle zadeptać rabaty.
Zresztą teraz , jeszcze nie widać kocimiętek ( u mnie) to przychodzą popatrzeć na sikorki przy karmniku.
Chyba mój ogród i ogród sąsiadów leżą na jakiejś trasie wędrówek kocich. :? Ciągle ich i śladów po nich pełno. :twisted:
:wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Krysiu czuję naganę w twoim poście :oops: Oczywiście daję jej poskubać jak jest rozrośnięta, ale póki nie podrośnie osłaniam, bo niestety miazga by została. Ostatnio mało jakoś kotów w okolicy, kiedyś częściej zaglądały, a teraz nawet jak się jakiś pojawi moja go przegania.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ;:196 tak tylko to wyszło. ;:180 Wybacz.
Przyznam się, że kocimiętkę kupowałam specjalnie dla mojej kotki, nie myślałam wtedy o konsekwencjach takiej decyzji. Moja tak się rozsiewa, że nigdy do głowy mi nie przyszło, by ją osłaniać. Może masz jakąś szlachetniejszą odmianę, bo ja nawet nie wiem, jaką mam. ;:131
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu, to oczywiście żart ;:196 Początkowo moja kotka w ogóle się nią nie interesowała i ja zdążyłam kocimiętkę pokochać, a po dwóch latach z dwóch 50 cm krzaków została miazga. Wymieniłam krzaki zrobiłam zasieki i jak się dopiero rozrośnie to pozwalam podżerać :lol:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musi być baaardzo smaczna. :;230 A nie rozsiewa Ci się ? Może za dokładnie pielisz ?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie rozsiewa się, bo podłoże szczelnie wyłożone korą i chyba dlatego.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może ta odmiana tak ma ? Wygląda znacznie porządniej niż moja. Moja to prawie chwast.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To całkiem możliwe Krysiu, teraz jest tyle odmian, że trudno to wszystko spamiętać. W ogrodniczym mi się spodobały to wzięłam nie zastanawiając się jaka odmiana. Ale powiem Ci, że te wcześniejsze co miałam też się nie rozsiewały. ;:24
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Zazdroszczę Ci,że tak dużo zrobiłaś już tej wiosny - fajnie to wygląda.
Ja ciągle jestem z pracami do tyłu. W dodatku tak zimno...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

magenta Kasiu, smagliczka, a to ja z tej serii mam ubiorek i zawciąg - pisze z tej serii, bo to takie bylinki na obwódki, rosną na kulistych kępach i maja mnóstwo kwiatów.
Mam pytanko - napisałaś o obwódkach niewidzialnych :?: :? - a cóż to takiego, może byc ciekawe.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Izo pogoda nie nastraja do prac w ogrodzie. Ja i tak niewiele bym zrobiła bez pomocy M, a że miał wolny dzień przed i po Świętach to wykorzystałam go do reszty :lol: Rabata prawie gotowa, w sensie, że darń zdarta całkiem, ale jeszcze dużo pracy przed nami. Wsadziłam dopiero azalie. Jeszcze głogi nie kupione, bukszpany trzeba przytaszczyć ze Śląska, znaleźć miejsce funkiom i wierzbie kilmarnock, przesadzić krzewuszki itp.itd. Trawa wywertykulowana, nawóz rozsypany i to wsio.
Nie martw się i ty się zabierzesz z kopyta , jak się zrobi cieplej. ;:196
Debra zawciąg jest bardzo fajny na obwódki, też go mam ;:173.
Tu jest obrzeże, sporo forumek go ma i ja się chyba też skuszę :)

A tu kilka fot , niestety z telefonu po dzisiejszym dniu :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit
Pierwszy raz zwiedzam Twoj piękny i juz jestem urzeczona ;:170 wszystko u Ciebie dobrze zaplanowane, gustowne i dopracowane z dbałością o szczegóły..robisz tez cudne fotki, widać ze ogród ma charakter ;:215
Nowa rabata super ;:333 ciekawa jestem bardzo efektu końcowego, powodzenia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Kasiu, dzięki za link do tych obrzeży. No nie wiem.... :wink: wiesz ja to naturalne elementy w ogrodzie jakoś tylko widzę, drewno, kamień, podoba mi sie najbardziej takie naturalne przejscie trawnika w rabatę, ale wiem, że to utrudnia prace w ogrodzie. Bardzo mi sie spodobał pomysł jednego z forumków - niestety nie zapisałam ani kto, ani gdzie były zdjęcia :( - obrzeż z palików z drewna opałowego. Planuje wybrać się na stację benzynową i popatrzeć na te siatki z drewnem do kominków, może coś ładnego wypatrzę. U siebie na razie w jednym miejscu postawiłam taki niski płotek drewniany.

A co do dzisiejszych zdjęć - już widać jak się robi ładnie, pączki ogromne na tym drzewku, miłej pracy...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”