Mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród

Post »

Przepiękny, ogromny, kolorowy ogród... ;:138 ;:138 ;:138 Przedmiot pożądania niejednego Forumka! I mój też! Brawo! ;:138
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O jejciu , ale masz wielkiego klona palmowego (red) ;:oj ogród piękny ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Cieszę się Karolino, że obudziłaś się z zimowego snu i znowu zaprosiłaś nas do swojego pięknego ogrodu ;:196
Nie martw się parapetami, bo prawie wszystkie szalałyśmy z wysiewami, a teraz nie mamy miejsca na pikowane rośliny.
Nie dalej, jak dwa dni temu ślubny zapytał mnie, dlaczego z domu robię szklarnię :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nemezjo ;:196 u mnie podobna sytuacja z parapetami i przed świętami wyniosłam część roślin do tunelu i wiadomo przyszedł mrozek i ścięło polowe z nich dobrze że to nie były siewki tylko rośliny kupione i zdoniczkowane takie jak róża, kiwi i begonia itp.....mam nadzieję że odbije !
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

baiana, asia2;:180 dziękuję.
PotrekP dzięki. Spory jest, to prawda. Przycinany nigdy jeszcze nie był. Ale to nasze ogrodowe "oczko w głowie" i pupilek. A tak na prawde rośnie sam sobie, nikt się mu nie wtrąca i nie przeszkadza. Historia jego przybycia do nas też jest specyficzna:). Teraz jestem na kupnie kolegi dla niego. Poluje na jakiś jaskrawo żółty. Widziałam nawet ale ceny powalają:). Ale no trudno, kupię:).

BeataT tez nigdy nie przywiązuje wagi do nazw i odmian. Kupuję i mam to co mi się podoba ( no bez przesady, to co uda mi się zdobyć :;230 ).
Heliofitka ja ślubnego nie mam, ale rodzicielka wyrzuciła mnie razem z moimi podopiecznymi do tunelu:). Swój powrót chociaż na noc jakoś uprosiłam, ale dla reszty nie było szans:) :;230 . Wszystko przez malowanie w domu, które teraz było:). No nic, nie ma co się martwić na zapas tylko trzymac rękę na pulsie i oglądać prognozy:).
Jollla500 Ty mnie nie strasz. Mam nadzieje, że kołderka na noc dla tunelowych lokatorów wystarczy:).

I gdzie ta wiosna i słońce ;:3 ?? Dziś dotarło do mnie, że mamy połowę kwietnia i zaraz maj, a ja "w lesie". A tu zimno, mokro i robić nic się nie da ;:222 . Warzywik przekopany i czeka, jeszcze nic w nim nie rośnie ;:185 . W tunelu eksperymentalnie wysiane co nieco rośnie:sałata( w sobotę rozsadzałam), koperek, rzodkiewka. Ta ostatnia lada dzień będzie do schrupania.
parapety opróżnione i wszystko już na stałe w tunelu, tzn z możliwością w razie potrzeby przeniesienia. Dziś na wszelki wypadek okryłam wszystko włókniną.
Może jutro dopisze pogoda. Oby!
;:3 ;:3 ;:3

Jak pogoda pozwoli jutro jakie zdjęcia:). Hiacynty pięknie kwitną ;:131 .
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszeczkę poświeciło. Ale zimno dalej.

Tulipany
Obrazek
Obrazek

Hiacynty - podparte kamieniami bo kwiaty nasiąknięte od deszczu leżały na ziemi
Obrazek

Z góry:)
Obrazek

I z dołu:)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Bzy
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

;:oj ja się tak nie bawię, ale u Ciebie ślicznie zieloniutko i jakie piękne kwiatuszki ....chyba kupne nawet je z daleka widać tam pod tują i przy ścieżce też coś siedzi :wit
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przejrzałam zdjęcia i nie mam pojęcia o jakie pod tują CI chodzi :;230. A kupne są wszystkie brateczki:).
Wczoraj wykorzystałam pogodę i posiałam: marchewkę, buraki, kukurydz, słoneczniki, rzodkiewkę, pietruszkę, sałatę i groszek cukrowy. Z kwiatków: portulakę, naparstnice jednoroczną i bylinę, ostróżki trwałe, ostróżki jednoroczne i oczywiście nemezje:). Do tego śmierdziuszki lulu i zwykłe:).
I czekamy aż się coś pokaże:).
A groszku nigdy nie uprawiałam. Zobaczymy:). Wsadziłam po 4 nasiona. A dalej z nimi co? Trzeba im przygotować jakąś podpórkę?
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szafirki idą w górę
Obrazek

Tulipany też. Posadzone są kępami w jednym kolorze: fioletowe, żółte, czerwone, biało-różowawe. I kilka kępek mix:).
Obrazek Obrazek

Magnolia
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka nowych ujęć :wink: .
Tulipany coraz większe ;:138 .
Obrazek Obrazek Obrazek

Widok ogólny
Obrazek Obrazek

Troszeczkę warzywniczka, na którym jeszcze nic zielonego nie widać:)
Obrazek

I moja zakładana w sierpniu ubiegłego roku ośmiokrzaczkowa rabatka z borówkami na spółkę z poziomkami ;:173
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Własna produkcja:)

Kobea
Obrazek

Tunbergia-pierwszy rok - eksperymentalnie
Obrazek

Pelargonie angielskie - różowe z ciemnym środkiem, z sadzonek pobranych jesienią. Systematycznie uszczykiwane by się zagęszczały. Na kwiaty jeszcze trochę poczekam.
Obrazek
Obrazek :lol:

Dalie tez delikatnie pospieszam :;230
Obrazek

No i pomidorki:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Jestem z rewizytą.Muszę przyznać,że powaliłaś mnie tym swoim ogrodem. ;:oj ;:oj Jestem zachwycona ;:63 .Jest ład ,piękno,kolory,no i świetne pomysły np:tulipanki z kawałków wydmuszek,albo w wydmuszkach Rzeżucha( chyba)No,naprawdę nie brak Ci koncepcji ;:224 ;:224 .Myślę,że będę mogła coś od Ciebie ściągnąć tym bardziej,że jestem w trakcie przebudowy mojego ogródka :wink: ;:196 Odnośnie tego zdjęcia,o które pytałaś ta roślinka co ma niebieskie kwiatuszki to jest Clorodendrum Ugandese lub po prostu Niebieski motylek.Ta druga roślinka nie pamiętam ;:218 jak się nazywa.Jak sobie przypomnę,to dam znać ;:4
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Cudze chwalicie swego nie znacie , sami nie wiecie co posiadacie ;:215 Po obejrzeniu pierwszych zdjęć to mi się cisnęło :wink: Ty wiesz jak ja marzę aby na perzowisku mieć tyle krzaczorów i drzewek :roll: ;:108 Mieć już taki trawnik i zająć się tylko wymianą albo dokupywaniem nowych bylin . Masz już co najważniejsze teraz można szaleć kolorystycznie i nie martwić się że przeciągi ci co delikatniejsze wymrożą ;:108 Piękny ogród to nie tylko bylinki jak u mnie ;:196
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Jest co podziwiać! I tulipanki i własną produkcję ;:138 Świetnie! Tylko czekać, kiedy to wszystko się rozhula! Będę podglądać... ;:138
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz piękne klony , możesz wstawić więcej zdjęć jak już będą mieć liście ? ogród też bardzo ładny ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”