Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Post »

Agatko z tymi rozkopami w takim okresie wiosennym to jest kłopot bo zamiast siać to trzeba czekać aż wszystko będzie gotowe. Też tak mam i powoli mnie coś bierze.
Z warzywkami tak jak Jadzia pisała, nie masz co panikować skoro nie ma gdzie tego wysiać. ;:108
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Maju, Jadziu dziękuję za wskazówki :) Może będą jakieś warzywka w tym roku :)
Maju faktycznie jest bardzo duży kłopot bo w zasadzie 90% powierzchni ma zostać albo podwyższana, albo wyrównywana, albo przekopywana. Wskazali mi jedno miejsce gdzie kopać nei będą- tzn przed domem, taka powierzchnia 2 m długa i na 30cm szeroka :;230 :;230 Tam na 100% kopać nie będą ;:14 hihihih i co ja mam z tym zrobić :P Coś mi się wydaje, że moje wszystkie roślinki, albo się zadomowią na balkonie- na szczęście bardzo długim, albo pójdą na rabatkę, która jest za ogrodzeniem :roll:
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Dla kompromisu zrób pól na pół ;) Są plusy takiego kopania, przynajmniej ewentualne zakopane niespodzianki można usunąć .... Jakieś plusy trzeba odnaleźć w tych minusach ;)
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga mnie też przekopali cały duży ogród ale już powoli zaczynają zasypywać. Takie wiosenne wykopki to są całkiem nie na miejscu. ;:185
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D Agatko, dobrze,że teraz to robią. Masz jeszcze cały maj!!! Zdążysz wszystko posadzić. Najważniejsze, zebyś była zdrowa!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Agatko wcale się nie dziwię że chcesz stworzyć piękny ogród niby twój a nie twój,Jak lubisz tak grzebać w ziemi to grzeb bo to ci da tak dużo radości,że zapomnisz o innych sprawach. Ja też tak bardzo chciałam grzebać w ziemi że musiałam mieć ten mój mały ogródek, to nic że pod blokiem że mały ale to ja jestem jego właścicielką w nim pracuję odpoczywam i piję kawkęi w maleńkiej altance.To nic że w każdej chwili mogą kopać i wymieniać instalację i tak zrobię go na nowo. Więc niemartw się tymi wykopami wszystko nadrobisz jak się zrobi ciepło rośliny szybciej będą rosły i dogonią te co były siane wcześniej. powodzania i zapraszam do mnie do mojego raju.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Wczoraj na tarasie w przepięknym słoneczku przez 6h pikowałam petunie, werbeny, szałwie, kraspedie, tunbergie. Sąsiedzi pytali czy kwiaciarnię otwieram, albo czy będę nimi handlować :P
I pomyśleć, że to jeszcze nie wszystko :P Dziś w kolejce czeka reszta petunii bo nasiałam ich o wiele za dużo ;:124 No a przecież nie wyrzucę :)
Niech już będzie maj, żebym mogła choć część wystawić na dwór, bo przestaje mi się to wszystko mieścić w domu :P Już nie mówiąc o minie mojego Kamila jak mu mówię- wystawiamy roślinki na dwór, a wieczorem- zbieramy roślinki :;230 (bo zapowiadają przymrozek)- i tak latamy przez 15 min z balkonu do pokoju z tymi kubeczkami :heja Złotą cierpliwość ma ten chłopak :heja
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Agato czytaj o Twoich perypetiach - nie zazdroszczę . Kamil i Ty macie niezłą gimnastykę biegając -więc to dla zdrowia.Po co wydawać na jakieś siłownie czy coś takiego :;230
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

No to ładne przedszkole macie :wink: Ale to co się wspólnie wykona potem cieszy jeszcze bardziej. Mój niestety stroni od ogrodu jak od ognia, ciężko go zmusić nawet do koszenia, o reszcie można zapomnieć. Za to gdy zrobił mi palisadę na tarasie pod rabatę, to chodzi i czasem ogląda czy się trzyma. Widzę, że zadowolony i powoli się chwali jak znajomi mówią,że to ładnie wygląda. Ja z tych upartych, więc powoli go wkręcę w prace ogrodowe i będzie potem chodził jak paw i swoją pracę podziwiał :D
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Agatko..faktycznie złoty chłopak z tego Kamila. Mój by na to nie poszedł. Pewnie bym usłyszała..sama sobie posiałaś, sama sobie noś. :;230 . Dobrze że chociaż trawniki pokosi i czasem jakąś męską robotę wykona. Kwiatki prawie go nie interesują..a szkoda. ;:173
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Szkoda ,ze nie widziałam tej Twojej kolekcji parapetowych . Pochwal sie tymi popikowanymi roślinkami .Ile tego jest ;:oj Gimnastyka poranno- wieczorna jak nic :;230 Utrzymasz za to kondycję ,jak juz zaczniesz działać w ogródku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Postaram się jutro wrzucić kilka zdjęć :) wczoraj jak skończyłam było już ciemno, a dziś byłam cały dzień poza domem, ale nadrobię I relacja fotograficzna będzie :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To czekamy na tę fotorelację. ;:65 A nie lepiej te kubeczki do jakichś skrzynek poustawiać, to wtedy masz kilkanaście kubeczków na jeden raz wzięte. Ja tak sobie robię, stare tace prostokątne, blachy do ciast czy zwykłe skrzynki po pomidorach np. wyłożone folią żeby nie ciekło i parę razy obrócę i wszystko wyniesione. Ja napikowałam lobelii wczoraj, chyba przeszło 30 doniczek a jeszcze mi jedna skrzyneczka siewek została. To tak jest jak wysiewa się całą torebeczkę i wszystko ładnie powschodzi. ;:108
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Napisz mi wreszcie co robisz z tą lobelią??!!!! ;:14
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Maju mam już kilka kartoników z lidla, ale koniecznie muszę zaopatrzyć się w kolejne ;) po wczorajszym pikowaniu mam ok 100 kubeczków z siewkami , a jeszcze kilka roślinki czeka na pikowanie. Chyba oszalałam ;:124 ale jak pięknie będzie :heja ( powiedziała nieskromnie) :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”