Marta, u nas dzisiaj lało na przemian ze słońcem - dziwna pogoda, ale późnym popołudniem zrobiło się całkiem miło i ciepło... Widać, że rośliny z dnia na dzień większe i zielenią się, chociaż ewidentnie brakuje wyższych temperatur...
April, to miejsce z dużą ilością trawnika dzisiaj zostało częściowo zagospodarowane dosadzeniem dwóch drzew, a lada dzień po świętach powstanie tam miejsce na palenisko, z kamienną ławeczką i rabatą ją okalającą

M. absolutnie nie przepada za strzyżeniem trawy
Julka, fajnie, że mogłam podziałać na Twoją wyobraźnię pokazując swój rosnący klon... Twój niedługo też będzie dużym drzewem... Popatrzyłam dziś na mojego
Royal Red i jabłoń
Royalty - oba drzewa mają ponad 5m wysokości

Sadziliśmy, a jakże
Ewa, u nas też lało, a potem świeciło - oszaleć można z tą pogodą... Jeju, jak ja bym chciała zobaczyć już kwiaty
Bremer Stadtmusikanten!
Majeczko, jeśli będziesz miała ochotę, czy kiedyś przejeżdżała, to daj znać - zawsze jesteś mile widziana
Justi, dziękuję za miłe słowa! Masz rację, ja nie lubię jednolitych żywopłotów... Jeśli mają być tuje, to różnego pokroju i barwy, nie mogą być jednolite... Wydaje mi się, że tak jest ciekawiej, oryginalniej.
Amanogawa na pewno czeka na Ciebie w którymś z pobliskich ogrodniczych
MaGorzatko, masz rację - pączki berberysów są teraz jak małe kamienie szlachetne - rubiny i szmaragdy
Izo, witam ponownie! Klon
Red Sunset podobno jest zjawiskowy, pięknie połyskujący w słońcu wczesną jesienią... Bardziej czerwony, ale to sprawdzę sama za kilka miesięcy

Pozdrawiam Cię serdecznie! U Ciebie też tempo zawrotne...
OK, posadziliśmy wszystkie drzewa... Zdjęcia zrobiliśmy już pod wieczór, więc wybaczcie jakość... W ogóle, musicie sobie to wszystko wyobrazić, bo liściaki bez liści słabo się prezentują ;-)

Cyprys nutkajski rośnie jako soliter

Niespodziewanie pojawiła się u nas nowa ławeczka

Po lewej wiąz
Camperdownii, po środku modrzew
Blue Rabbit Weeping, po prawej klon
Red Sunset

Miłorząb między świerkiem a jałowcem

... i ciut bliżej, korona wystaje nad siatkę drugie tyle - będzie piękny z listkami
Pozdrawiam Was zryta, ale szczęśliwa
Ktoś wczoraj proponował kolację?