Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Jula, poszukam zdjęcia, ale klon rośnie na tle ogromnych brzóz i rzadko mam okazje go sfotografować - kiepskie warunki do zdjęcia... Sadziłam go na początku, kupowany około 2,5m... Teraz ma min 4m, ale fajną ma koroną, nie za szeroką... Przy tych bordowych liściach ma żółte kwitnienie - zjawiskowo to wygląda :)
Majeczko, jak już w końcu będzie maj, to będziemy w pełni szczęśliwe - teraz za często narzekamy na pogodę i opóźnioną wiosnę... Dziś dalszy ciąg sadzenia. Na oglądanie Amanogawy zapraszam w maju, na żywo :)
Małgosiu, marzę o takim wielgaśnym cyprysie płaczącym - chyba udzieliło mi się od M. który zawsze chce mieć wszystko wielkie :)
Agnes, świetnie, że pogoda dopisuje i super, że kupiłaś szczepionego modrzewia :) Nie jest bardzo duży, więc na pewno znajdziesz mu miejsce - wyeksponuj go :)
Joasiu, u nas nie pada, a przydałoby się w nocy trochę deszczu...
Franci, dzięki za rękawiczki! Przydadzą się :)
Niech popada, ale nie za dużo... Tak u Was grząsko?

dla Juli, klon Royal Red:

Obrazek
zdjęcie z 2007, w samym rogu klon

Obrazek
i tu teraźniejsze, jak się przyjrzysz, to widać koronę...

Obrazek
i tu między tujami a oliwnikiem
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Aguś u mnie cały ranek padało a raczej lało.....no normalnie jakby ktoś odkręcił kran.....taka ściana :roll: dobrze, że wczoraj rozstawiłam na działce wiadra i miski - będę miała wodę :lol:
a teraz nie pada i jest nawet cieplutko bo koło 10 stopni ;:oj
ale teraz wszystko ruszy :tan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, to Ty masz jeszcze mnóstwo miejsca na nowe nasadzenia :;230 No chyba że M protestuje bo lubi strzyc trawnik ;:134
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus ;:196 Piekny, piekny ;:167 Moj jest taki maly jak Twoj na poczatku, czyli doczekam sie wiekszego drzewa u siebie :heja :wink: Jak to dobrze, ze jest takie forum i mozna sobie zobaczyc jak co bedzie roslo - normalnie czad ;:63
U mnie slonce wylazi od czasu do czasu, zle nie jest - nawet 18 stopni sie zrobilo ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie pada od rana i głowę urywa :evil: Zamierzam robić nic, niech samo się robi, skoro tak zimno :evil: Zrobiło się mokro straszliwie, nieprędko wejdę do warzywnika.
Znalazłam wczoraj potężne pąki na Bremer Stadtmusikanten :D Normalnie olbrzymie, tylko, że na granicy gleby, wyżej zmarzło. Dobre i to, róża sobie żyje i niech jej tak zostanie. A zdawało mi się, że porządny kopiec zrobiłam :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Aga, ślicznie dziękuje za zaproszenie, ale jak znam życie to maj będzie wyjątkowo gorącym miesiącem
na prace działkowe i czasu będzie mało. ;:65
Pooglądam jak się prezentują u Ciebie, zrobisz fajne foty jak już wszystkie powsadzasz.
Następne foty jak już listeczki się rozwiną. :tan
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wiesz co Aga?
Strasznie mi sie podoba to, ze masz żywopłot, ale nie jest to rządek smętnych, cmentarnych, jak ja to mówię, tujek..... ;:63 teraz na tych zdjęciach to najbardziej widać...teraz ja też bym tak zrobiła w swoim ogrodzie.....no cóż.....mądry Polak po szkodzie.... ;:131
Bardzo przytulny ogród :D ...
A ja nie wiem czemu ńie mam jeszcze Amanogawy.... :roll: i tez muszę oglądać u innych.... :(
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus sadzisz? Tu niby slonce wyszlo i cieplawo jest ale takie zimne wiatrzysko wieje, ze zwialam z ogrodka w try migi :wink:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Dziewczyny, ale najpiękniejsze to są teraz pączki berberysów - takie wzruszające :)
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Aguniu! Fajne drzewa kupiłaś...Ja bardzo bym chciała klon Red Sunset. Ciekawe, czy kolor ma czerwony czy raczej brązowy.
Zazdroszczę Ci tempa prac w ogrodzie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marta, u nas dzisiaj lało na przemian ze słońcem - dziwna pogoda, ale późnym popołudniem zrobiło się całkiem miło i ciepło... Widać, że rośliny z dnia na dzień większe i zielenią się, chociaż ewidentnie brakuje wyższych temperatur...
April, to miejsce z dużą ilością trawnika dzisiaj zostało częściowo zagospodarowane dosadzeniem dwóch drzew, a lada dzień po świętach powstanie tam miejsce na palenisko, z kamienną ławeczką i rabatą ją okalającą :) M. absolutnie nie przepada za strzyżeniem trawy :)
Julka, fajnie, że mogłam podziałać na Twoją wyobraźnię pokazując swój rosnący klon... Twój niedługo też będzie dużym drzewem... Popatrzyłam dziś na mojego Royal Red i jabłoń Royalty - oba drzewa mają ponad 5m wysokości :)
Sadziliśmy, a jakże 8-)
Ewa, u nas też lało, a potem świeciło - oszaleć można z tą pogodą... Jeju, jak ja bym chciała zobaczyć już kwiaty Bremer Stadtmusikanten! :)
Majeczko, jeśli będziesz miała ochotę, czy kiedyś przejeżdżała, to daj znać - zawsze jesteś mile widziana :)
Justi, dziękuję za miłe słowa! Masz rację, ja nie lubię jednolitych żywopłotów... Jeśli mają być tuje, to różnego pokroju i barwy, nie mogą być jednolite... Wydaje mi się, że tak jest ciekawiej, oryginalniej. Amanogawa na pewno czeka na Ciebie w którymś z pobliskich ogrodniczych :)
MaGorzatko, masz rację - pączki berberysów są teraz jak małe kamienie szlachetne - rubiny i szmaragdy :)
Izo, witam ponownie! Klon Red Sunset podobno jest zjawiskowy, pięknie połyskujący w słońcu wczesną jesienią... Bardziej czerwony, ale to sprawdzę sama za kilka miesięcy :) Pozdrawiam Cię serdecznie! U Ciebie też tempo zawrotne...

OK, posadziliśmy wszystkie drzewa... Zdjęcia zrobiliśmy już pod wieczór, więc wybaczcie jakość... W ogóle, musicie sobie to wszystko wyobrazić, bo liściaki bez liści słabo się prezentują ;-)

Obrazek
Cyprys nutkajski rośnie jako soliter

Obrazek
Niespodziewanie pojawiła się u nas nowa ławeczka :)

Obrazek
Po lewej wiąz Camperdownii, po środku modrzew Blue Rabbit Weeping, po prawej klon Red Sunset

Obrazek
Miłorząb między świerkiem a jałowcem

Obrazek
... i ciut bliżej, korona wystaje nad siatkę drugie tyle - będzie piękny z listkami ;:167

Pozdrawiam Was zryta, ale szczęśliwa 8-)
Ktoś wczoraj proponował kolację? :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, nieźle się napracowaliście - efekty super :uszy Jak tylko się zazieleni, będzie jeszcze piękniej ;:oj
U mnie dzisiaj pogoda paskudna - cały dzień pada i ziąb okrutny, nawet gdybym miała czas to nic bym nie posadziła.. :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Agunia, pracowita pszczółko - pięknie.
Zadam u Ciebie pytanie, bo tu dużo ludzi zagląda. Znalazłam u nas w szopie 2 worki "ziemi do kaktusów". Czy ktoś z Was wie, do czego ją można wykorzystać? Czy na przykład można do domowych doniczkowych?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Kawał roboty za wami. Teraz już tylko czekać aż sie zazielenią. ;:138
Pozdrawiam Ida
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś no wspaniale to wygląda, zwłaszcza ten miłorząb jest wielgaśny. ;:oj Ale żeście się napracowali przy tym wkopywaniu, nie dziwię się że jesteś zryta. ;:168
Na tego zdechlaka uważaj żeby nie wypuścił kilku przewodników albo raczej kilku pniaczków. Mój nawet nie zauważyłam kiedy zrobił sobie z dolnych gałęzi pniaczki i teraz zamiast jednego ma aż 3 i już nie ma takiego efektu płaczka jak pojedynczy. Chciałam mu je obciąć ale ten główny jest po bokach łysy i boję się że źle to wyjdzie. ;:219
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”