Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Aga, a propos wspomnianej katalpy - dostałam sadzonkę od Ewy, posadziłam w półcieniu, koło RH - czy to dobre miejsce? jaki ona ma przyrost? Ile lat ma Twój okaz?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś, zaległości nadrobiłam
trzymam kciuki za córcię ;:4 , ja miałam omdlenia w zeszłym roku, okazało się że miałam bardzo niski poziom żelaza, trochę tabletek i było ok.
Przedogródek super, normalnie już brakuje mi słów by chwalić Cię ;:108
miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Malgolinko, bardzo dziękuję za jak zwykle życzliwe słowa z Twych ust!
Odbieram dziś wyniki badań i zobaczymy, czy są konieczne jakieś wspomagające tabletki? W zasadzie, wolałabym znać przyczynę, niż gdyby miało nic nie wyjść. Oczywiście mam nadzieję, że to nic poważnego? Cieszę się, że Ci się podoba mój przedogródek! Udanego dnia (wciąż zimno i wietrznie?).

Kasik, zapewne dostałaś sadzonkę katalpy zwyczajnej, tej wydającej kwiaty? To szybko rosnące drzewko i przepięknie kwitnące, ale wydaje mi się, że woli stanowiska słoneczne? Młodą sadzonkę okrywaj na zimę? Moja katalpa to szczepiona Nana, rośnie 6-sty rok i chyba muszę sfotografować Wam pień ? jego grubość robi wrażenie!

Ewa, lubimy przytulne koty, prawda?

Teresko, widziałam wczoraj Twoje zimowe zdjęcia ? normalnie okropny widok, jak ja nie znoszę zimy, zwłaszcza o tej porze roku! Mam nadzieję, że to białe już zniknęło??
Jałowców na rzecz róż się nie pozbyłam, ale musiałam je przesadzić ze względu na wypadek w postaci zapadnięcia się ziemi w tej części ogrodu (pęknięty zbiornik szamba)? Na szczęście wszystkie przesadzone jałowce, łącznie z tym wysokim kolumnowym, przyjęły się bez problemu? Pozdrawiam Cię serdecznie!

Cześć April! Mówisz, że próbowałaś od pół godziny nadrobić zaległości? Ja czasami się poddaję, bo to niemożliwe być u wszystkich na bieżąco? Dobrze, że trochę nas pogoda przystopowała, bo efektów pracy i nowych inwestycji w formowych ogrodach całe mnóstwo?
Dziękuję za miłe słowa; cieszę się, że i M. spodobał się mój przedogródek? Catalpę polecam ? ta szczepiona przecudownie rośnie w koronę i zjawiskowo to wygląda. Miłego dnia!

Ewa-tuli, dzięki! Julka zawsze znajdzie sposób, by swoje chciejstwa upchnąć z głową.

Agulka, dzięki za miłe słowa! Wrzośce mnie też częściowo wymarzły, na pewno trzeba je co kilka lat wymieniać? Będziesz kupowała nowe?

Heniu, witam w kwietniowy poniedziałek! Czy zima u Ciebie grasuje, czy przeszła bokiem?
Heniu, na rabacie różanej mam posadzone takie róże: Leonardo da Vinci, Bonica, Cinderella, Aspirin Rose, Brehmer Stadtmusikanten, Sebastian Kneipp? Róże od Ewy powędrowały w pobliże pęcherznic Luteus ? chwilowo nie miałam miejsca i pomysłu gdzie je umieścić? Jeśli będzie to kiepskie miejsce, przeniosę je jesienią?

Ido, wszyscy czekamy na soczyste zieloności, a tu zima ciągle gra nam na nosach?

Miłego dnia wszystkim!
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, ja myślałam, że jest jedna katalpa :oops: twoja też kwitnie?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Katalpy w ogóle ładnie wyglądają. Te nieszczepione zachwycają kwiatami i liśćmi, wyjątkowo mi się podobają. Ale co mi się nie podoba? :;230
Pogoda paskudna, wieje i pada co jakiś czas białe :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś nadrobiłam zaległości u CIebie.....trzymam za badania córci wszystko będzie ok ;:333 zakupy okazałe już jestem ciekawa foteczek :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,u ciebie zawsze mozna nacieszyć oczy.Masz na pewno dobrej klasy aparat i wprawne oko,potrafisz wychwycić niesamowite szczegóły.
Ja robię próby z katalpą z nasion,dostałam nasionka jesienią od Bożenki i w lutym wysiałam.O dziwo wzeszło sporo siewek,na razie maja około 5 cm , jestem bardzo ciekawa czy uda mi się z teo chociaz jedno drzewko.
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, trzymam kciuki za Catalpę wychodowaną z nasion! Z tego co mi wiadomo, to dosyć prosta sprawa, więc na pewno Ci się uda zwłaszcza, że siewki już spore... Pokażesz fotkę?
Dzięki za słowa uznania w kwestii zdjęć - bardzo lubię podglądać przyrodę i uwieczniać ją za pomocą aparatu...
Aga, dziękuję, że zajrzałaś! Zakupy jutro przywiozą, oczywiście udokumentuję je :)
Ewa, no właśnie - jest tyle pięknych roślin na świecie, trudno się nimi nie zachwycać... Cataply mają coś w sobie :)
Reniu, jest kilka odmian Catalp - moja nie kwitnie... poczytaj sobie i wybierz coś dla siebie...
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Cześć, Aguniu - słonecznego dnia życzę :)
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, dziękuję i wzajemnie ;:196
Póki co niestety ziąb, wiatr, czasem zacinający śnieg... Brrrr! Może się trochę przejaśni po południu, ale nie zmienia to faktu, że pogoda jest paskudna.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit szaro-buro-ponuro, pada-wieje i ogolnie pogoda taka sobie. Ale nie biedziemy sie przejmowac, swieta ida :heja bosh jak ja lubie roznego rodzaju swieta ;:108
x-ag-a
---

Post »

Cześć Jula, ja się za bardzo tą pogodą nie przejmowałabym, gdyby nie miała takiego wpływu na mój nastrój... Jak świeci słońce, to góry mogę przenosić, a tak klapnięta jestem i marudzę ;-)
Do świąt nie jestem w ogóle gotowa, ale może jakoś się zbiorę w sobie.

Nisia wyniki ma idealne :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

aguniada pisze: Agulka, dzięki za miłe słowa! Wrzośce mnie też częściowo wymarzły, na pewno trzeba je co kilka lat wymieniać? Będziesz kupowała nowe?
Aguś nie będę sadziła już wrzośców, chociaż bardzo mi się podobają i żałuję :( ....ale one jednak zbyt delikatne na moje rejony....one rosły u mnie 3 lata.....i poprzednie zimy też podmarzały, kwiatuszków było odrobinę, a teraz przemarzły całkowicie....trudno.....muszę postawić na silniejsze roślinki...
U mnie teraz znów sypie śnieg....deszcz stopił to co napadało przez noc.....a teraz znów sypie.....a wietrzysko wieje jakby jakieś rekordy chciało pobić.....aż dach dudni ;:223
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Piękna będzie ta różana rabatka przed domem, biało - różowa, dobrałaś zdrowe terminatorki.
U mnie zimnica, wiatr głowy urywa i od czasu do czasu siecze a to śniegiem a to deszczem, mam nadzieję, że nie sprawdzą się prognozy tych wielkich mrozów, na wszelki wypadek Edena i kilka innych cennych róż opatuliłam ponownie agrowłókniną.
Ja poprosiłam Ewę o przysłanie róż dopiero w maju, wtedy już będę pewna gdzie mam wolne miejsce do sadzenia.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

aguniada pisze:Nisia wyniki ma idealne :)
Cudownie ;:138 .
aguniada pisze:Do świąt nie jestem w ogóle gotowa, ale może jakoś się zbiorę w sobie.
Ja też :roll: . Jak tu myć okna w taką zimnicę, bez przesaaaady. Tym bardziej, że to my jedziemy w gości :wink: . Sadzenie bylin to co innego :lol: . Posprzątam na ile mi Fanek pozwoli, a resztę później, i tak w maju mamy komunię to będzie trzeba wylizać, bo przyjadą różne wizytatorki :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”