Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Małgosi ja pamiętam jak moja mama i ciotki jak byłam mała wywalały dom do góry nogami przed rocznymi świętami i nie mogłam tego zarabiania się zrozumieć . Najważniejsze dni w roku a one urobione po uszy, znerwicowane. Jak byłam młodą mężatką moje koleżanki brały urlop żeby przed świętami posprzątać mieszkanie . ja miałam chandrę , ale do generalnych porządków u mnie droga daleka, zazwyczaj tak jak u Ciebie przez ogród . Na święta ładny obrus, kwiaty, dobre jedzonko i miła atmosfera. Okna czekają na ładną pogodę .
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Danusiu ja tak mam teraz, żadnego urlopu nie biorę na sprzątanie, mówię do M, że wypadało by okna chociaż pomyć, a M mówi, "a tam będziesz okna myła". Tak więc bezstresowo ogarniemy sobie chałupkę i będzie ok
Małgosiu jaka pogoda u Ciebie? u mnie zima

Małgosiu jaka pogoda u Ciebie? u mnie zima

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Dziewczyny święta racja z tym sprzątaniem ,kto by wywracał dom do góry nogami, w końcu cały rok sie brudzi ale i cały rok systematycznie sprząta.
- Tacca
- Kontakt:
Co tam kąty domowe , troszkę odkurzyć i już , okna zaraz deszcz zachlapie , za to ogrody , nasza wizytówka , nasza duma, zrobione na błysk.Przy okazji kości po zimie rozprostowane, mózg dotleniony, witaminka D tez dobra.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witajcie,cieszę się,że zaglądacie do mnie.Dzisiaj jest bardzo zimno,byłam zawieżć bratki na cmentarz normalnie zmarzły mi ręce i palce od stóp.Jednak rok temu było cieplej o tej porze oglądając zdjęcia.
Nie mam zupełnie koncepcji gdzie posadzić trawy,które mają przyjść,czy może przenieść byliny,które mam posadzone wkoło koła,które przygotowane jest pod basen i między krzewy ozdobne dać trawy?
Nie mam zupełnie koncepcji gdzie posadzić trawy,które mają przyjść,czy może przenieść byliny,które mam posadzone wkoło koła,które przygotowane jest pod basen i między krzewy ozdobne dać trawy?
- Tacca
- Kontakt:
Małgosiu chyba wszyscy mamy takie dylematy, w sklepie wszystko się podoba , przychodzimy na ogród i myślimy gdzie wsadzić i okazuje się że pół ogrodu trzeba przesadzić . Takie główkowanie lepsze od krzyżówek, ćwiczymy mózgownice żeby nie zardzewiały. Tą czynność akurat bardzo lubię , nogę na okrągło przesadzać , ciągle mam nowe rabatki .
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Małgosiu
miło spędziłam czas w Twoim ogródeczku 

Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami na temat sprzątania. Świetna to czas rodzinny, czas relaksu i wypoczynku.
Może dawniej była taka konieczność po zimie ogarnięcia chałup, które czasem były zakopcone i zapleśniałe.
Mamy pięknie wyposażone wyremontowane lokale, które na bieżąco utrzymywane są miło dla nas. Jedzenie też cały rok nie odbiega od świątecznego, z powodu jego dostępności.
U mnie w pracy to większość wyjeżdża na święta do luksusowych hoteli i innych ośrodków. Ja mam rodzinnie, ale też bym pojechała np. w góry. Pójdę na działkę w drugi dzień.
W pierwszy dzień 5 rocznica ślubu córki, jak ten czas leci. Też był 8 kwiecień i pierwszy dzień świat. Starsze osoby nie mogły tego pojąc. A u nas z miejscami na wesela jest problem. Młodzi mieli wymarzoną tylko jedną restaurację i szukali wolnego terminu, żeby nie za 3 lata. Takie były realia.
Dzisiaj siedzę w mieszkaniu, za oknem biało i mocno sypie śnieg, na termometrze + 4.
Pozdrawiam Małgosiu
Może dawniej była taka konieczność po zimie ogarnięcia chałup, które czasem były zakopcone i zapleśniałe.
Mamy pięknie wyposażone wyremontowane lokale, które na bieżąco utrzymywane są miło dla nas. Jedzenie też cały rok nie odbiega od świątecznego, z powodu jego dostępności.
U mnie w pracy to większość wyjeżdża na święta do luksusowych hoteli i innych ośrodków. Ja mam rodzinnie, ale też bym pojechała np. w góry. Pójdę na działkę w drugi dzień.
W pierwszy dzień 5 rocznica ślubu córki, jak ten czas leci. Też był 8 kwiecień i pierwszy dzień świat. Starsze osoby nie mogły tego pojąc. A u nas z miejscami na wesela jest problem. Młodzi mieli wymarzoną tylko jedną restaurację i szukali wolnego terminu, żeby nie za 3 lata. Takie były realia.
Dzisiaj siedzę w mieszkaniu, za oknem biało i mocno sypie śnieg, na termometrze + 4.
Pozdrawiam Małgosiu
Pozdrawiam Krystyna
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
...o jak dobrze ,że nie przynudzasz o sprzątaniu
ja tez nigdy nie rozumiałam tego wariactwa przedświatecznego...to zabiera cała radość
Gosia biało u mnie 

- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Małgosiu gdzie jesteś?
dzisiaj byłam w biedronce i kupiłam magnolię i bukszpana. Magnolia jest spora, i niektóre mają pąki kwiatowe
. Kupiłam fioletową cena 12,99 
dzisiaj byłam w biedronce i kupiłam magnolię i bukszpana. Magnolia jest spora, i niektóre mają pąki kwiatowe

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Małgosia poszła na sanki.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, czytam że już uszczykujesz dalie, a moje wczoraj wystawiły kiełki nad ziemię. Karpy wsadziłam do doniczki w połowie marca, trochę trzymałam na dworze jak było ciepło, a teraz w domu, bo są przymrozki. W zeszłym roku nie uszczykiwałam i badyle miałam na ponad metr i dużo liści mało kwiatów, ciekawa jestem jak będzie w tym sezonie po uszczykiwaniu.
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Ja nie uszczykiwałam dalii i całkiem fajne mi kwitły. Ale tamtych nie mam już.
Nowe nie wiem czy uszczykiwać czy nie i jak tak to nad którym liściem?
Nowe nie wiem czy uszczykiwać czy nie i jak tak to nad którym liściem?
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa, poradzono mi żeby uszczyknąć jak będą miały trzecią parę liści, później można jeszcze raz. Rozkrzewią się i będą miały więcej kwiatów.