Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Robaczku jak ty to robisz,mieszkamy tak blisko,ty już masz i tulipany i sasanki,u mnie jeszcze nie,a hiacynty gdzieś mi wcięło :evil:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale ładnie i kolorowo u Ciebie.
Zastanów się nad wisterią, żeby potem nie było katastrofy budowlanej :D
Sprawdziłam te betonowe deski. Drogie :roll:
Wychodzi chyba 200 zł za metr. Niestety nie dla mnie. M. by mnie z domu wypisał.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obawiam się, że wisteria w końcu uniosłaby altanę w niebiosa :;230 Zostawiłabym tylko róże, najchętniej powtarzające, z powojnikami. Miałabyś domek z bajki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kasiu, brak mi słów... Normalnie brak mi słów. ;:oj Masz taką wiosnę, że mnie aż skręca. No nie mogę... ;:233
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Kasiu nie za dobrze Ci się powodzi. :;230 U Ciebie wiosna,kwiaty- pomysłów moc, które umiesz zrealizować ;:138 No i złoto-gratulacje ;:215 Pergolę też sobie super wybrałaś już ją widzę u Ciebie w ogrodzie. ;:3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry wszystkim ;:138
Słonko za oknem, przymrozków w nocy jednak nie było, wiatr trochę ustał - można ruszać do ogrodu :tan
Chciałabym posadzić dwa liliowce, które na razie mieszkają sobie w donicach i może niektóre byliny, które przyszły w paczce w piątek. Czy można wysiać ostróżkę hiacyntową i smagliczkę do gruntu? czy za wcześnie?

Martusia ;:196 Rozumiem Cię doskonale, oczy Kota ze Shreka to moje podstawowe narzędzie negocjacji ;:333
Kasiu, u mnie jakoś wszystko wystartowało wcześniej w tym roku, bo tulipany są od północy i już kwitną - ale to odmianu botaniczne, zakwitają w pierwszej kolejności. Sasanki mają już ponad 2 lata, to spore kępy, dobrze ukorzenione i od strony południowej, mają zaciszne miejsce i dużo słońca, może dlatego? Nic się nie martw, u Ciebie też za chwilę wszystko wystartuje ;:168 Ja się obawiam nocnych przymrozków przy tak wybujałych roślinach, więc są i minusy wczesnej wiosny.. ;:218
Gosiu, wisteria to był tylko pomysł - dobrze, że tyle mądrych głów nade mną czuwa na Forum ;:333
Nie sądziłam, że ten beton taki drogi ;:202 Wychodzi na to, ze kamień tańszy - za kamień gnejsowy płaciłam 130 za metr, a były też inne za 80 zł za metr. Najtańsza wersja to odpad granitowy, to kosztuje ok. 50 zl za metr.
Ewa, róże i powojniki to zestaw obowiązkowy, zostaje ;:215 Muszę jeszcze wybrać odmiany róż, ale wstępnie podoba mi się wspomniany Bobbie James i do niego coś różowego w stylu RU, które już mam w innym miejscu. Myślisz, że można posadzić 4 różne odmiany, przy każdym filarze? Jeśli tak, to jest już Eden Rose, a do tego dobiorę 3 inne. Do tego powojniczki..
Asia, niech Cie nie skręca tylko lepiej przyjedź w odwiedziny ;:196 Zapraszam jak tylko skończę remont tarasu :tan
Ewuniu, odbijam sobie ogrodowe straty, które 'zawdzięczam' fachowcom od tarasu..metoda kompensacji dobra na wszystko :uszy A wiosenka niezależnie od tego, upodobała sobie mój ogród w tym roku - mam nadzieję, że przymrozki będą mnie omijać, bo inaczej może być pogrom... ;:202
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasiek czytam, ze u Ciebie tez slonecznie ;:3 U mnie tez nie najgorzej ale wiatrzysko skutecznie hamuje moje zapedy wyjsciowe :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, u mnie też słońce, najpierw nieśmiałe, teraz coraz mniej chmur :) Wychodzę i już :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Jestem pod wielkim wrażeniem Twojego ogrodu ;:108 nie mam pojęcia jak to się stało, że do tej pory go nie odwiedziłam. Piękne kompozycje roślinne i architektura ogrodowa tworzą niesamowity klimat.Jeśli pozwolisz będę częstym gościem.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kasiu ;:167 nacieszyłam oczy wiosna w Twoim ogrodzie :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, nie wiem dlaczego takie drogie. Może dlatego, że to nowość?
Wyglądają faktycznie rewelacyjnie, ale nie za taka cenę.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu ;:oj taka piękna wiosna u Ciebie a u mnie zima wróciła ;:145
i jeszcze mrozami nas straszą. ;:202
Fajnie wyglądają te Twoje tulipanki , jak jakieś wojsko, tak powsadzane w szeregu. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jule, ja też dzisiaj zdecydowałam się podglądać ogród zza okna :uszy Wieje cały czas, z moich ambitnych planów sadzenia wyszły nici..a w ogóle to zapomniałam Wam powiedzieć, że dostałam przesyłkę z cebule.pl. Szybko o niej zapomniałam, bo takie mizernoty przyszły, że ledwie można je dostrzec w trocinach... ;:222
Aga, ja miałam równie bojowe nastawienie, ale szybko się wyleczyłam ;:173 Zimnooo..
Aancyk - dziękuję, bardzo mi miło Cie gościć ;:138 Zaparaszam ponownie :wit
Halinko, miło mi ;:196 Zapraszam na wiosenne "ładowanie bateryjek" ;:4
Margo, być może chodzi o to, że to nowość. Może warto popytać w kilku miejscach? czasami jedna faktura i rodzaj bardzo drogi, a inny może być tańszy, choć różnica w wyglądzie niewielka :roll:
Ja znalazłam np. betonowa imitację drewna w formie dużego pniaka (przekrój dużego drzewa) wymiary w cm: 40x35x4,2; waga: 11,40 kg; cena brutto: 31 zł/szt, ale są też betonowe deski od 7 zł za sztukę, nie wydaje mi się żeby metr wyszedł 200zł. Wyślę Ci linka na PW.
Krysiu, u mie też dzisiaj chłodnawo, ale śniegu całe szczęście nie ma.. ;:131 Tulipanki sadziłam na warcie, rzędami, w klombach, kupach i jak popadnie :;230 Jest ich u mnie z 500 sztuk... ;:173

Tulipanki, tulipanki...moje ulubione cebulkowe ;:170 Już powoli startują, ale jak patrzę na ubiegłoroczne zdjęcia to już na nie czas. Na zdjęciach z 15go kwietnia ubiegłego roku, kwitła mi już cała rabata tulipanowa ;:oj
W tym roku wydają się jednak dosyć.. karłowate Liście trochę pokarbowane, a pączki kwiatowe głęboko siedzą w liściach..Może to złudzenie, ale liście wydają się mniej okazałe niż ubiegłoroczne. A jak się zachowują Wasze tulipanki?

Fotka z 15 kwietnia 2011:

Obrazek
Obrazek

Nie mam identycznego ujęcia, ale spójrzcie na same tulipany - te długaśne to czosnki, tulipany to te powykręcane liliputy :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

..chociaż 2 tygodnie to szmat czasu, może jeszcze wystrzelą.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

wiesz co Kasiu jak teraz czytam o tych tulipankach to moje też mają zdeformowane listki, w ogóle jakieś dziwne są.... mimo, że były przecież sadzone nowe cebulki i zupełnie na nowym miejscu, ale mi się zdaję, że to wina ciepłego grudnia i stycznia, wtedy one częściowo się pokazały no i luty to mróz i snieg i dostały po głowie :roll:
zaś te co się nie pokazały w styczniu to teraz ich listki są proste ale za to kwiatów nie widzę....dziwne :roll:

ale nie ma co się martwić na zapas, pewnie zakwitną :heja
ojej taka była przesyłka z cebul.pl? :roll: no to ..... ;:222
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

U mnie jest to samo. Poza botanicznymi - pozostałe są mizerne, wydaje się, że mają same liście, pączków kwiatowych próżno szukać. Też mnie to martwi. :(
Kasiu, dzięki za zaproszenie ;:oj . To Prima Aprilis? :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”