Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"

Post »

Witaj Gosiu!
Czytałam u Janusza, że nie macie nawet przymrozków - zazdroszczę! Mieszkam w centralnej części Mazowsza i wg pogody 16 dniowej w okolicy świąt zapowiadają u nas -4 stopnie. Róznice klimatyczne to ciężka sprawa. :?.
Ja nie mogę nadal niczego wysadzić do gruntu, bo w poniedziałek skrobałam szyby w samochodzie.

pozdrawiam

Renata
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Gosiu Ładna ta Twoja wiosna aż Ci zazdroszczę( ale to nieszkodliwe) u mnie parę kroków w tyle ale i tak cieszy. Czytałem,że już nawet rośliny masz w inspekcie. Mam też pod folią dużo ale przeważnie byliny w doniczkach a one nie boją się mrozów. Z tego co powiadają w pogodzie u Was są często są silne wiatry a tego to bardziej nie lubię niż zimna. Takie to są plusu i minusy naszego klimatu.

:wit
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Gosiu pokaż jaką ścieżkę tworzysz. Sama czy masz pomocników?
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

Witajcie wszyscy :wit
Muszę wam powiedzieć, że prawdę Janusz prawi-wieje u nas niesamowicie.Wiosna to pora sztormów, więc nie ma się czemu dziwić.Dziś wicher okropny.Mam doniczki na tarasie z jałowcami, dosłownie odfrunęły, musiałam je obciążyć kamieniami.
Inspekt musieliśmy okryć i mocno obciążyć, bo inaczej z pewnością zatrzymałby się na płocie.
Około 19:00 mieliśmy 15 stopni...Jutro podobno ma się ochłodzić i popada.
W zeszłym roku "majówkę" spędziliśmy przy grillu w zimowych kurtkach, było 7-8 stopni na plusie i bardzo silny wiatr, a pod Zieloną Górą, gdzie mieszka mój brat, w tym samym czasie było + dwadzieścia parę stopni.

Ścieżkę buduję z kamieni i żwiru sama, "pomaga" mi synek, ma 3,5 roku :D
To bardzo ciężka praca.Nie sądziłam, ze aż tak!!!Jak skończę to z pewnością pokażę.
Chylę czoła prze ludźmi, którzy na co dzień takie rzeczy robią.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja również czekam na fotki ścieżki, nie tylko skończonej, w trakcie budowy też chętnie zobaczę :wink:
Nieciekawe prognozy pogody. Rośliny zaczęły rosnąć, lepiej żeby obyło się bez zapowiadanych przymrozków.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś właśnie rozmawiałam z moim H ,,o konieczności posiadania ścieżek", przyznał, że są konieczne.... od 8 lat to przyznaje... Pożyczysz mi synka? Zawsze jakaś bratnia dusza do pracy. ;:138 Moja ,,Mała" ma w tym roku maturę, więc nawet nie wychodzi oglądać krokusików.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, powiedz coś więcej o swojej ścieżce, to chyba zaraźliwe - u mnie powstała kamienna ścieżka w ubiegłym tygodniu :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Tak ,tak Gosiu pokaż ścieżkę w trakcie budowy.Mnie też chyba dopadła ta zaraza kamiennościeżkowa :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

Gosik twoje wiatry dzisiaj przyszły do nas...br... tak wieje, że drzwi w samochodzie ledwo zamknęłam :shock:, obawiam się, że moja agrowłóknina przykrywająca marchewkę wisi na czeresniach u sąsiada ;:oj
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

Kochani, u nas nadal wieje i to bardzo...a dziś do tego padał śnieg, zimno jak diabli, znów centralne chodzi pełną parą.
Ścieżka skończona.Zdjęcia pokażę, ale myślę, że najlepiej będzie wyglądała, gdy już trawa zacznie rosnąć.
Ścieżka bez jakiejkolwiek podsypki, na dość twardej powierzchni, miejscami gruz.Kamienie dość duże, sześciany 20-30 cm, ciut mniejsze, ciut większe.Darnina zdjęta za pomocą szpadla.Pod każdy kamień z osobna kopałam dołek, dopasowałam wysokość.Szczeliny obsypane dwoma rodzajami żwiru.Nie wiem jak się nazywają.Pierwszy, warstwa spodnia, drobny, o bardzo ostrych krawędziach, super się zbijał, tworząc dość twardą i stabilną warstwę.Wierzchnia warstwa, to żwir dość gruby, używany jako kruszywo do zapraw cementowych.Całość ma przypominać trochę nierówną ścieżkę górską. Mam nadzieję, ze przypomina :D
Żwir z pewnością będzie trzeba uzupełniać, być może nawet jeszcze w tym roku, kiedy to co jest :"usiądzie" i będzie widać braki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W moim bardzo prowizoryczny inspekcie busz zieleni.Mam tylko skromną nadzieję, ze te zmienne warunki pogodowe nie zniszczą mojej pracy i będzie co sadzić w maju na rabaty.
Wysiałam tyle, że trudno mi teraz wymienić.
Ogród uzależnia, w bardzo pozytywnym znaczeniu :D :D :D

Mój synek na wypożyczenie się nie zgodził :D
A tak a propos matury...mam wrażenie, że dopiero co ja pisałam, a to już 14 lat!!!Czas zdecydowanie zbyt szybko ucieka.Dziś jestem po 30, mam męża, synka i dom z ogródkiem...a niedawno jeszcze...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ja i mój Mały Pomocnik

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiu!
Dobry Pomocnik, bo ścieżka fajnie wygląda.
Ścieżki na działce to moje marzenie.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, bardzo fajnie wyszła Ci ta ścieżka - aż trudno uwierzyć, że wykonałaś tak ogromna pracę sama, gratuluję ;:180
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Slicznie wyglądacie Gosiu. Radośc ogarnia patrząc na was.
Co do ścieżki, to podziwiam Ciebie, ja jakoś nie widzę siebie z takimi pracami, a szkoda.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu fajnie wyszła ta ścieżka, ja też mam dużo kamieni i będę musiała się zmobilizować, efekt jest. Najbardziej cieszy własna praca i efekty, duże brawa.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Gosiu. Wpadłem zobaczyć czy Cię nie wywiało gdzieś w góry, bo straszne rzeczy mówili o wiatrach na wybrzeżu a może chodzisz z obciążeniem budując ścieżkę to nawet niezły pomysł na takie wiatry co promy znoszą.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”