Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Ewa, Jula - dziwne, ale u mnie też słonecznie... Momentami się chmurzy, ale narzekać na razie na pogodę nie można... Wyjdę chyba, co będę tak siedzieć :)
Julka, gdzie dokładnie przenosisz Wrednego? A może pod klonem, po okręgu, jakieś szczepione kulki posadzić?
Ewa, pracuś z Ciebie niemożliwy! Trudno tych starań nie doceniać :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wredny kupiony byl na rabate przed domem, dlatego tez dokupilam tam zolte groszkowce, zeby zima tez cos optycznie bylo. Tylko ze on mnie sie tak podoba a wiesz jaki mam stosunek do tej rabaty, no to go wkopalam na ogrodek ... ale on tu nie daje sobie rady. Pali mi sie strasznie, jak tak stoi od rana do nocy w sloncu a znowu przesadzony do cienia zzielenial i z efektu nici :roll:
Rabata przed domem jest od wschodu i slonce jest tam tylko do 12 Tak ze slonce by mial ale palace popoludniowe by go juz ominelo. Czyli wracamy do zamierzenia wyjsciowego :wink:
W kole nie chce juz nic sadzic, bo jednak Crimson King jest dosc sporym drzewem a do tego, sasiedzi maja przy naszym ogrodzeniu wielka choine, ktora robi tez u nas za ozdobe.
Teraz musze tylko znalezdz jakis wiekszy egzemplarz wisienki, bo ten ktory ogladalam, to taki maly byl.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, na 4 fotce to katalpa? Jeżeli tak, to napisz mi prosze, czy jest problemowa, bo to moje chciejstwo na tem rok :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Aguś, konsekwencja godna naśladowania, przedogródek idealnie w tym samym tonie co reszta. Tego się spodziewałam. Choć mi brakowało by kwiecia, ale skoro widzę modernizację rabaty z opcja na róże, będzie zatem kwitnąco!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, u Ciebe pełna harmonia, ład i porządek, a wszystkie rośliny dobrane jak przez projektanta z dobrymi papierami. Efekt końcowy przypomina okładkę podręcznika "jak stworzyć piękny ogród" - a Ty ciagle poprawiasz to cudo ;:180 Rabata różana na froncie pasuje doskonale ;:333
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu, Twój ogród jak z katalogu :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aga a jakze pochwalę się, ja bardzo lubię liściaste, iglaki tak symbolicznie sadzę aby łyso nie było w zimie :wink: Ale ześmy git kibicowały Radwańskiej , nie.... ;:136...no fotki miodzio ;:173
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dorota, i bardzo dobrze - myślę, że kombinacja iglaków, liściaków i pozostałych roślin daje poczucie posiadania prawdziwego ogrodu - to trzeba rozwijać dalej, dopełniając tym i owym. Radwańska rules :)
MaGorzatko, Kasik, Ewa - bardzo dziękuję za te wszystkie miłe słowa, ale przesadzacie z tym katalogowym czy okładkowym ogrodem... Do ideału mojemu naprawdę daleko, ale z drugiej strony czym jest ogród idealny? Chyba to ten, który jest nasz własny, który jest tylko nasz, przez nas tworzony, dający szczęście mimo, że efekty okupione ciężką pracą... Tak czy inaczej, dziękuję Wam z całego serca za dobre słowo - będę jeszcze ciężej orać, by zasłużyć na te wyróżnienia ;:196
Reniu, korona, o którą pytasz to Catalpa Nana... Nie jest w ogóle problemowa - jeśli to Twoje chciejstwo, to nie zwlekaj :)
Jula, już rozumiem o co chodzi z Wrednym... Jeśli w ogrodku słońce go przypala, to faktycznie musisz go przenieść na rabatę przed domem... Ja jeszcze kombinuję, co by go też mieć :) Wiązy to urokliwe drzewka! Trzymam kciuki za udany wybór wisienki ozdobnej :)

Wiosna w ogrodzie jest, ale wciąż przytłumiona przez chłody... Udało nam się zaliczyć spacer, w ogrodzie podlać kilka iglaków (w tym znowu niedomagającą Omorikę!) antygrzybem, rozsypać na trawniku od północy nawóz antymech... Zimno... Parę ujęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Bez wątpienia jest jednak wiosna. Widać to po roślinach na fotkach.
Wszystko takie przyczajone ale już niedługo zieono się zrobi wokół.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Aguniu, bardzo estetycznie masz w ogrodzie i w całym obejściu, napisz proszę jakie róże masz wsadzone na rabacie przed domem.
Gdzie zamierzasz posadzić renesansowe od Ewy.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agunia kolejne cudowne fotki ;:196 Tak ślicznie kwitną Ci wrzośce u mnie wszystkie przemarzły , niestety nie ma szans, ze odbiją :(
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Tak myślałam, że Juli zmieści jeszcze sporo.
Posadzi jedno na drugim, a miejsce na na nowe chciejstwa znajdzie.

Ogródeczek masz cacy zadbany. Ja swój za 10 lat będę miała w takim stanie, ale będę. :tan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześc gaduły. Od pół godziny próbuję nadrobic zaległości :;230
Aguś, spełniasz wszystkie MOJE marzenia. Zakupy idealne, zazdroszczę (bez zawiści) ;:185
Pokazałam Twój przedogródek mojemu M. Był zachwycony. Podobała mu się szczególnie katalpa. Piszesz że to bezproblemowe? Hm, to może mi kupi :;230 Muszę o niej poczytac.
Dołączam się do życzeń zdrowia dla latorośli ;:172
No oczywiście mnie się też ogród podoba, jest idealny, wylizany jakby powiedziała Jule i bardzo elegancki ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu witaj. :wit
Wiosenne fotki cudowne, do Twojego ogrodu wiosna wkracza o wiele szybciej. ;:108
U mnie śniegu dowaliło dzisiaj w nocy, że nawet dwu letni wnuczek patrząc przez okno powiedział ,,ale numer,, :;230
Ja także pozbywam się jałowców na rzecz rabat różanych, nie sądziłam, że takie wielkie porosną i zajmą dużo miejsca. :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zaczęło padać, bo koty wróciły mokre z podwórka. Znów będą przytulne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16