30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Bardzo podoba mi się Twój mini ogród ;:138 Rzeczywiście jak na 30 mkw to masz dużo roślin i nawet oczko ;:oj

Ja mam dwa ogrody - jeden u rodziców na wsi który odwiedzam w weekendy a drugi "tarasowy" w Warszawie :) Oba powoli powstają :D Na tarasie mam tak z 10 mkw do obsadzenia i tez brak mi intymności bo za tarasem jest teren spacerowy dla mieszkańców bloku :roll: Ale i tak bardzo się ciesze że mam choć namiastkę ogrodu w mieście :)

Na razie zrezygnowałam z bylin i cebulowych. Sadzę krzewy liściaste, karłowe iglaki i pnącza (w planie w tym sezonie :wink: ).

Co do małej ilości gości to nie martw się - mój wątek też jest w nich ubogi :lol: Najważniejsze to się nie zniechęcać :D
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Masz bardzo ciekawy ogród, jak na 30 M2 to masz wiele roślin.
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

Ale wiosennie u Ciebie u mnie na razie kwitną tylko żonkile :wink:
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :wit
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

7koliberek9 Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa :D Jeśli chodzi o intymność, to mam w sumie trzy "ściany" ogródka (4 to ścian budynku) i z każdej wzrok sąsiedów ( na szczęście dobrze się wszyscy znamy;) Z jednej strony oddzieliłam się jałowcami Sky Rocket, ale czekam aż przybiorą na masie... Druga "ściana" jest obsadzona przez sąsiadkę tujami i też czekamy aż urosną... Natomiast trzecia jest na razie "goła", tzn. nie mam żadnego wyższego nasadzenia, ponieważ szkoda mi słońca, którego i tak jest tutaj za mało...Ale myślę intensywnie czym się zasłonić, zasłonić widok na parking i ochronić przed wiatrem, którego najwięcej u nas od płd- zach.
Pozazdrościć tylko Tobie, że masz ogród na wsi... A taras też można sobie świetnie urządzić! Tyle teraz fajnych roślin do pojemników :D

przemo1669 dziękuję :wit Rzeczywiście mam trochę tego, ale staram się sadzić tak, żeby nie robić chaosu... Bardzo fajne są cebulowe, bo robią potem miejsce innym roślinom;) Wychodzę z założenia, że jak się coś rozrośnie to zawsze można podzielić, przesadzić, oddać innym :)

amatorka015 u mnie żonkile dopiero mają pączki... mam je przed wejściem do domu. Chciałabym, żeby zakwitły na święta :wink: Dziękuję za odwiedziny i oczywiście wpadnę z rewizytą :D
bozunia
1000p
1000p

Post »

Na dworze zimno i wieje! :? Chciałoby się posiedzieć na wiosennym słoneczku ale na razie nic z tego...
Dlatego dzisiaj kilka słonecznych letnich wspomnień :D Mój kącik przy miejscu do siedzenia, jeszcze niedokończony, ale cudownie pachnący :D Róże mają mało słońca... Zobaczymy jak sobie poradzą...

Róża pnąca 'That's Jazz'

Obrazek

Obrazek

Róża 'Walz Time' cudownie pachnąca

Obrazek Obrazek

Wiciokrzew pomorski 'Serotina' również pięknie pachnie

Obrazek Obrazek
bozunia
1000p
1000p

Post »

Ze strachem w oczach stwierdziłam dzisiaj, że moja Magnolia gwieździsta zaczyna otwierać pąki... Nie, żebym się nie cieszyła z kwitnienia...ale w nocy było poniżej zera i na razie nie ma ocieplenia... Okryłam ją na noc, ale już widzę, że płatki brązowieją.. ;:145

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Magnolka powolutku chcę pokazać swoją buzię :D
A Serotina jest piękny!
bozunia
1000p
1000p

Post »

Magnolka powolutku chcę pokazać swoją buzię
A Serotina jest piękny!
Magnolce się spieszy...a ja latam z agrowłókniną i sznurkiem co wieczór... Mam nadzieję, że jej kwiaty nie przemarzną, bo chciałabym chociaż raz ujrzeć ją w całej kwitnącej okazałości...
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

To okrywaj, ja też myślę o przymrozkach ale co ma być to będzie.
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Moja magnolia też niedługo zacznie chyba kwitnąć, ale jest trochę za duża na okrywanie jej wiec tutaj się przydaje przysłowie "Niech się dzieje wola nieba"
bozunia
1000p
1000p

Post »

Przemku, moja jest jeszcze malutka :wink: , prawie metrowa, więc nie mam problemu.

Przykrywam jeszcze kilka małych roślinek, np. piwonie.
No i przede wszystkim wciąż zdołowaną w ziemi donice z hortensją.
Wypuściła dużo listków i tak mi się wydaje, że przemarzłyby poniżej 0*

Obrazek
Obrazek

a taka była w zeszłym roku, mam nadzieję, że nie przycięłam jej za krótko i w tym roku również zakwitnie

Obrazek
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witaj Bożka
Śliczny masz ten kawałeczek własnego nieba :tan
Z hortensją ogrodową tak to jest , że lubi przemarzać , ale może zakwitnie ;:131 . Moje nie kwitną już trzeci sezon , raczy mnie tylko zielonymi liśmi :( straciłam dla nich serce pomino ,że są tak piękne :? Przerzuciła się na bukietówki i kwitnące na pędach jednorocznych ;:7
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
bozunia
1000p
1000p

Post »

Witaj u mnie Edyto! Dziękuję za odwiedziny :D
Bardzo podobają mi się hortensje bukietowe, tak się zastanawiam czy sobie nie wcisnąć takiej... Tylko gdzie? Może na miejsce rododendrona, któremu u mnie nie za dobrze, pąki mu wysychają co roku i nie kwitnie, marniutki strasznie. A jaką bukietową polecasz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Ja bardzo lubię hortensje limelight, pinky winky i anabelle hortensja krzewiasta :wit , ale są też odmiany przypominające ogrodowe mają grube zielone liście i kwitną na pędach jednorocznych tu opis odmian a jest ich bardzo dużo ;:108
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
bozunia
1000p
1000p

Post »

Limelight też mi się bardzo podoba:) Ale za wiele nie znam :wink: Dzięki za linka, w wolnej chwili obejrzę wątek, bo bardzo mnie ciekawi:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”