Dom w odcieniach zieleni (2)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dom w odcieniach zieleni (2)

Post »

Wiktorio, dzięki serdeczne ;:167 za propozycje ale ja nie mam na te pięknosci już miejsca. Balkon zarezerwowany na fuksje, wiszące truskawki,posadzone mieczyki i Ismeny, no i mała donica na maciejkę. ;:196
Oj gdybym miała ogród to szalałabym z Wami ;:7 ;:7 ;:7
Natomiast jestem zainteresowana w przyszłości pstrokatym skrzydłokwiatem ;:215
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiktorio, faktycznie się napracowałaś. ;:108 Jakoś nie wpadłabym na to, żeby wylewać wybielacz na podłogę balkonu, ale ja mam betonową ( paskudną zresztą ), bo taką wylewkę zrobili podczas ostatniego remontu kamienicy.
Żeby go lać na spodnie tym bardziej bym nie pomyślała. :wink: Mam nadzieję, ze to jakieś robocze były. :uszy
Fajnie, że znalazłaś chętnych na swoje podopieczne, będą z pewnością piękną ozdobą ogródków. :)
Skrzydłokwiat bardzo ładnie zaczyna ci kwitnąć, a kwiatki spod bloku na pewno poprawiają wszystkim humor.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale mnie zaskoczyłyście ;:oj . Już myślałam, że nikt nie zajrzy do mojego wątku, a tu tyle fajnych wpisów ;:196 .
Skrzydłokwiat faktycznie jest w ciapki, czyli gemini, ale dla niepoznaki wsadziłam go do wspólnej doniczki ze zwykłym, więc tylko na zdjęciu wygląda, jakby było go "dużo". Tak naprawdę to jedna sadzonka, dlatego ten jego kwiat jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem. Jednak, póki co, rozwija się dużo lepiej od tego zielonego, więc może nawet kiedyś się rozrośnie. Jak już będzie na tyle duży, żeby go rozsadzać, to będę o Was pamiętać ;:108 .
Filigranowa - ;:196
Mniodkowa - ;:196 . Zaraz Ci pokażę mój "olbrzymi" balkon. Posprzątanie na nim ma się nijak do zrobienia porządków na parapetach ;:108 .
A ze spodniami, to przemknęło mi przez głowę, żeby przebrać, ale doszłam do wniosku, że tyle razy pod rząd ostatnio zabawy z wybielaczem nie były groźne dla moich ciuchów, że to raczej bez sensu ;:223 .
Mmarylo - ;:196 . Ja też nie mam ogrodu, tylko kawałek trawnika pod blokiem. Jakby co, to masz jeszcze "chwilę" na decyzję, bo wybieram się kiedyś (nie mogę sama ze sobą ustalić, kiedy) do Katowic, więc to prawie, jakby im znaleźć dom we Wrocławiu :wink: - czyli bez pośrednictwa PP.
Rapunzel - ;:196 . Ja mam na balkonie kafelki i zauważyłam, że na nie najlepiej właśnie działają wybielacze, płyny do toalet, itp., tym bardziej, jeśli pod skrzyniami szoruję podłogę pierwszy raz od trzech sezonów (skrzynie pełne ziemi są stanowczo za ciężkie, żeby je wynosić z balkonu :wink: ).
Spodnie, niby zwykłe dresowe, ale nowiutkie, takie w których nie jest wstyd pokazać się przed ludźmi na wyjazdach w plener, ze ściągaczami na nogawkach (bo takie z luźnymi nogawkami, jakich wszędzie pełno, jakoś mi się nie podobają), kupione po kilku miesiącach poszukiwań :cry: .

No to przechodzę do zdjęć mojego olbrzymiego :wink: balkonu, na którym chyba niedługo w ogóle się nie zmieszczę.
Fotki ogólne: Obrazek
Obrazek Obrazek
Dwie doniczki z begoniami (w trzeciej jeszcze nic nie wyrosło, więc nie pokazuję):
Obrazek Obrazek
Dalie, które przetrwały zimę: Obrazek
Oraz przylaszczki forumowe (przyjechały niedawno, ale chyba już się zaaklimatyzowały):
Obrazek Obrazek

Na koniec rzut oka od wnętrza pokoju na mój minibalkonik z poziomkami. Poziomki spędziły zimę w ciemnym garażu, ale już odzyskały dostęp do słońca. Żółte, w zeszłym roku wysiane i dwuletnie czerwone, kupione jako sadzonki:
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Masz bardzo ładne donice drewniane na balkonie ;:108
I jaka dżungla! Tylko kobieta potrafi zmieścić tyle doniczek na tak małej powierzchni :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

o rany Wiktoria ;:111
Twój balkon faktycznie "ogromny" :wink: ale zapełniony tak, że ja nie wyobrażam sobie, żebyś tam miała zrobić choć pół pirueta :;230 od razu sobie wyobraziłam co powiedziałby mój M jakbym mu tak zastawiła balkon kwiatkami ;:14 "a kawę to gdzie ja mam pić latem?" :;230 choć nie urażając Cię, to na takich małych balkonikach to nijak nie da się usiąść więc w sumie to zostaje tylko kwiatkami zapełnić ;:108
jestem też pełna podziwu dla chęci szorowania go ;:202 ja to mopem raz dwa ;:224 choć jak pomaluję swój to i ja padnę na kolana :;230

co do wyszukanych miesiącami spodni i braku dla nich szacunku to nie powiem juz nic :wink: ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Podziwiam ile roślinek masz na balkonie :) ja mam ogromny taras i stoi pusty :) podziwiam takich ludzi którym się chce sadzić sezonowo :) ;:108
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Wiktorio masz przepiękne drewniane donice.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiktorio, w takich fajnych dresach sprzątać balkon? ;:14 No trudno ja jakimś ACE też kiedyś załatwiłam fajne błękitne bermudy i już musiały być potem tylko po domu.
Co do mycia kafelek wybielaczem, to kto wie, czy nie wykorzystam twojej rady, bo mam kafelki w pokoju dzieci przed wyjściem na balkon. Mopem wodą z płynem uniwersalnym ciężko je domyć, ale może w ten sposób się uda.

Obsada balkonu konkretna, faktycznie zostawiłaś tylko mały fragment, żeby stanąć i roślinki podlać :)
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

lol ale cudowne przedszkole :;230 moje mi zrobilo psikusa i sie zesikalo na panele :;230 :;230 :;230 :;230 dobrze ze moj jeszczet tego nie widzial ;:223 ;:3 ;:3 niech ladniutko i szybciutko rosna
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Poziomki... mmm. Na balkon jeszcze spokojnie da rade coś wcisnąć :wink:
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Balkonik naprawdę robi wrażenie ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

No, no...balkon - extra. Pełno sadzonek i młodych roślinek ;)
Ale jeszcze przejście jest ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czas nieco odkurzyć wątek. Cały dom przed Świętami posprzątany i odświeżony, a tu pajęczyny :wink: .
Niuniu, Meandrzejew, Aluniu - dziękuję bardzo za pochwały ;:196
Mniodkowa - ;:196 a widzisz... i tu się mylisz :wink: . Nawet mój szwagier, który jest u mnie kilka razy w roku, po tym kiedy to wszystko (poza skrzyniami) wyniosłam do garażu, powiedział, że teraz to nawet stolik i krzesło się zmieści ;:108 . Czyli, że coś tam się da upchnąć.
Trzynastko - ;:196 Nawet nie wiesz, jakbym chciała mieć coś większego, niż to.
Rapunzel - ;:196 Byle do połowy maja - wtedy część ląduje pod blokiem, a część w skrzynkach balkonowych i zrobi się trochę miejsca :) .
Monik - ;:196 . Ja tak ostatnio miewam z doniczkowcami, które "chwilowo" zestawiłam na podłogę. Kiedy ich nie przesuwam, to pod podstawką mokro :shock: . Wygląda na to, że część ceramicznych podstawek jednak przepuszcza wodę.
Domimiko - ;:196 Też już się nie mogę doczekać na poziomki. A na balkon co chwilę wciskam coś kolejnego, ale teraz już tylko w małych doniczkach. Wszystkie rośliny w wielodoniczkach już się tam nie mieszczą i trafiają na podłogi w pokojach :) .
Justus - ;:196 Ten balkon jest na tyle mały, że właściwie prawie z jednego miejsca sięgam ręką do wszystkich doniczek, ale faktycznie, jest kawałek miejsca, żeby wyjść i stanąć :wink: .

Czas nadrobić zaległości w zdjęciach. Na początek wielka paka od agi111. Zamówiłam jedną roślinkę, a dostałam do niej ogrom gratisów :tan :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oraz przesyłka od AloesIka (skrupulatnie obejrzana przez załogę poczty :wink: )
Obrazek

Na koniec przecenowe nowości z OBI ze zmaltretowanymi listkami:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

No coś TY - na poczcie przetrzepali Ci paczę z roślinkami? :shock: ;:14 jednak nie skończyły się jeszcze te czasy ludzkiej ciekawości na PP :;230 ale widać roślinki się pokazały, im miny pewnie ;:202 i nie widzieli żadnego pożytku w takich skarbach ;:224 ja to pracując na takiej poczcie i wiedząc, że wysyła się tyyyyle roślin za jej pośrednictwem, nie wiem czy nie dopuściłabym się 7 grzechu głównego :;230
anturium jakiego kolorku???? ;:224
a storczyki to faktycznie biedne mają te liście, ale ważne, że nadrabiają główkami ;:108 ;:167
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Być może koperta sama się rozerwała :roll: . Była zaklejona firmową taśmą klejącą, a na awizie był dopisek "kwiatek!", więc na pewno ktoś obejrzał zawartość.
A anturium jest fioletowe. Już się nie mogę doczekać na kwiaty ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”