Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Aloesik/Łukasz? Ja dosadzam śnieżniki co roku, bo bardzo je lubię ;:108 Cebulki czasami gniją, może dlatego Ci nie wzeszły.. :roll:
Margo, pocieszyłaś mnie kochana ;:168 Dzisiaj trochę spanikowałam, ale sama widzisz jakie już są wyrośnięte..Czyli myślisz, że jak będzie do -3 to jeszcze ok? czy jednak lepiej je okryć? Trochę ich jest, więc okrywanie nieco problematyczne i czasochłonne, ale wolę się poświęcić niż potem płakać... ;:145
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miejmy nadzieje,że spadek nie będzie duży.
Ja też wysadziłam trochę roślin przechowywanych w cieple.
Ale akurat one już wzrastają w normalnych warunkach. Reszta czeka na strychu nie ma co ryzykować.
Gdyby zapowiadali spory spadek temp koniecznie okryj bo widac,że one ruszyły na całego :uszy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na razie nie mam takiego problemu, bo cały czas zimno i rośliny jeszcze nie zaczęły wegetacji na dobre. Tak będzie do ogrodników :evil: Mało co mi przemarza, bo niewiele zaczyna rosnąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justyna4833
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 gru 2011, o 12:01

Post »

;:oj ;:185 robię się tutaj bardzo chora,tak ślicznie ;:1 nie wiem gdzie patrzeć co oglądać ;:223
Pozdrawiam Justyna
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Kasiu ,ale gości miałaś tyle sarenek jednocześnie ,następnym razem jak ochłoniesz na widok takiego stadka to poproś je ładnie aby zaczekały a ty pójdziesz po aparat, :;230 :;230 :;230 żarty żartami ,ale faktycznie teraz coraz częściej dzika zwierzyna podchodzi do zabudowań,sarny , a tylko dobrze się rozejrzyj a dostrzeżesz zajączka pod krzewem ,albo bażanty za ogrodzeniem,lisy wieczorem też się ujawniają to urok mieszkania w poblizu lasu -dla mnie bajka :wit
Ps.zakupiłam dzisiaj agrowłókninę ,którą chciałam okryć wysiane warzywka ,chyba raczej ją wykorzystam do okrycia kwiatów - ,boję się tych zapowiadanych przymrozków :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piękna wiosna zawitała do Twojego pięknego ogrodu ! Kamienna ścieżka baaardzo ładna, ciekawi mnie , jak zamierzasz obsadzić rabaty wzdłuż niej ? Widzę ,że już kwitną Ci pierwsze TULIPANKI . U mnie jeszcze w powijakach... Ale nic , poczekam . Tymczasem strasznie denerwuje mnie trawnik, bo nie było jeszcze wertykulacji i wygląda po zimie jak pobojowisko . Ty już coś robiłaś z trawką ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasik popadla w nadgorliwosc i nie moze z ogrodu wylezdz :;230
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Kasiu , ale cudności pokazujesz. Rośliny już jakie duże, powojniki dorodne, pięknie jest u Ciebie. ;:138 Jak pomysłowo skomponowane rabaty ;:108 . Już tyle pracy włożyłaś w ogród, ja w sumie jeszcze nic konkretnego nie zrobiłam.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć dziewczyny,
Przepraszam, ale nawet nie mam siły i serca żeby należycie Wam odpisać..dziękuję Wam za odwiedziny, to mnie podtrzymuje na duchu ;:180
Ledwo żyję, nawet stukać nie mam siły w klawisze...miałam długi i ciężki dzień w pracy, same problemy, potem hiszpański, na którym przychodziło mi do głowy jedynie "que pasa?!?" i to tylko w przerwach kiedy nie ziewałam..padam ze zmęczenia.
Mam remont tarasu, więc oczywiście bez strat się nie obeszło ;:174
Jak po powrocie do domu zobaczyłam połamane róże przy tarasie to myślałam, że mi serce pęknie, a potem miałam ochotę kogoś zamordować :evil:
Świeżo podratowany wertykulacją trawnik ufajdany, zadeptany, rozsypany cement i jakieś budowlane śmieci na mojej ścieżce, połamane tulipany, ułamany rododendron..zgroza. Mieli zrobić remont w listopadzie, tylko jak zwykle z fachowcami i deweloperem zrobiła się obsuwa i weszli teraz. To prace w ramach mojej reklamacji, więc nie miałam wyjścia, musiałam ich wpuścić.
Mam ochotę siąść i płakać.. bo końca nie widać i tylko będę liczyć straty... a te roślinkowe..przecież nieprzeliczalne ;:145
Jeszcze brakuje mi mrozów i popadnę w kompletną depresję :(
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Bardzo Ci współczuję. Ja bym też ich... :pogon Wystaw draniom rachunek za wyrządzone szkody.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ależ się totalnie zdenerwowałam ...Ty nie płacz Kasiu , tylko policz straty ...Niestety każdą pracę trzeba szanować ...nawet cudzą , a może zwłaszcza ... Masz możliwość ...ba ! , nawet takie prawo - wyegzekwować poniesione koszty / naprawę ...Firma w Niemczech wchodząc na teren prywatny ma obowiązek po sobie posprzątać . Ma być stan taki , jaki zastali po wejściu na teren swych działań . No cóż - niemiecki porządek - ale mnie to się podoba i ja bym domagała się naprawienia szkód .
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jak mi robiono elewację miałam podobnie, zadeptali mi na śmierć dwie róże :evil: , ech Ci fachowcy od siedmiu boleści ;:134
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiuwspółczuję Tobie,powinnaś porozmawiać z "fachowcami" dobitnie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Współczuję strat :( Domagaj się jakiegoś odszkodowania, nie zwróci to życia roślinom, ale posadzisz nowe.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Kasiu współczuję Ci.Wszyscy fachowcy są tacy sami.Robią swoją robotę,a to co zrobione niszczą :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”