W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Ach, jakie cudne zdjęcia! Zachwycająca skrzynka balkonowa, cały krajobraz w miniaturce. Podziwiam, prawdziwa z Ciebie artystka. I cudowne są te krokusy i przylaszczki, świetnie je uchwyciłaś. Będę czekać na kolejne zdjęcia, także te krajobrazowe. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Świetne zdjęcia Ido! Zarówno te wiosenne jak i zmieniającego się nieba przyciągają wzrok... Też się zachwycałam cieniutkim księżycem-sierpem wczoraj wieczorem :)
Zrobię chyba na taras kompozycję z brateczków - Twoja bardzo mi się spodobała...
Miłęj niedzieli!
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Zaczyna się u nas robić bratkowo też nie wytrzymałam i kupiłam :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

O, złapałaś "nowy" księżyc - ciekawie się prezentował tuż pod Jowiszem i Venus,
od kiedy "łażę po nocach" baczniej zwracam uwagę na niebo.
Ja już zaliczyłam podrapanie rąk, cięłam wprawdzie tylko wstępnie,
ale korzystając z ładnej pogody spaliłam suche badyle bylin i gałązki róż - bez dymu.
Poprawię cięcie wraz z kwitnieniem forsycji :wink: .
Widzę, że pora wyciągnąć skrzynki i koszyki, chyba postawię na bratki :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iduś i wiosna i zachód słońca to śliczne zdjęcia, parapety zastawione na maksa a na róże czekam żeby cieszyć się razem z Tobą. Ciekawe co tam dzisiaj porabiałaś na działeczce. :uszy
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

lemka77
śliczne zakupy i śliczne zdjęcia .
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też mam ogród przy domu i nie zawsze zrobię to co zaplanuję .. Jednak słoneczko ładnie grzeje i kwiatuszki zaczynają rosnąć . Kwitnie coraz więcej cebulowych ,, Moje bratki siane w tamtym roku tez maja kwiaty a najwięcej rośnie tych drobniutkich liliowych samosiejek ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

hej lemuś :wit

Piękna kompozycja na balkonie a z boku na podłodze jakąś różyczkę dojrzałam?
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Lineto dziękuję. Bardzo mi miło, ze spodobały Ci się moje fotki i kompozycja balkonowa.

Aguś bratki są takie wesolutkie. To pierwsze tak kolorowe kwiaty -potrafią uradowac każdego. Fajnie, ze fotki Ci się spodobały. Niebo w sobotę było niezwykle piękne. Teraz już wiem, ze zanosiło się na zmianę pogody. Niedziela była zimna i wietrzna, a ja myślałam że po takim niebie można się spodziewać pięknej pogody.

Gosiu wcale sie nie dziwię że kupiłaś. Taka mała rzecz a cieszy. :lol:

Elu nowy księżyc chociaż malutki był bardzo błyszczacy. "Łazisz po nocach" - niedługo będzie cieplej po zmierzchu i dłuższy dzień, ale w ciepłe nocy miło się spaceruje. Podziwiam Cię za te kijki - coraz wiecej osób chodzi, kiedyś to był niecodzienny widok. Czas na skrzynk,i oj czas i na te pierwsze wiosenne kompozycje bo na zielone rabatki jeszcze trochę poczekamy. A znów zimnica taka brrr....

Maju kocia dzięki za miłe słowa ;:196 Na działeczce działania wokół rabatkowe. Szczegóły będą w wątku rózanum bo to na razie rabata różana. Ale dużo innych roślin ma tam jeszcze być więc z czasem będzie różano-bylinowa. :roll:

Sylwia dziękuję, takie udane zakupy lubię ;:173

Janeczko ja zawsze sobie obiecuję, że posieję bratki. Najbardziej podobają mi się te Rokoko ale u mnie na targu nikt takich nie sprzedaje. Ale jeszcze nigdy tych bratków nie posiałam- skleroza. W sobotę było słonecznie i faktycznie roślinki w oczach dosłownie wychodziły z ziemi ale od wczoraj ziąb. :evil:

Aniu - niezły z Ciebie różany detektyw. Jest różyczka, to taka marketowa kupiona przed Bożym Narodzeniem. Całą zimę stała w domu, teraz ją przesadziłam i hartuję na balkonie. Udało mi się ją podzielić i z jednej mam dwie -a śliczna jest - kwiaty ma podobne do Piano, takie bordowe kulki.

a w niedzielę, proszę zakwitł biały krokusik.
Obrazek

Obrazek

ciekawe czy to pąki kwiatowe? Fajnie by było, bo jeszcze nigdy nie kwitł.
Obrazek

takie śmieszne ujecie gałązek, a może domu?
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Lemuś no co ja poradzę,że wszędzie różyce dojrzę ;:124 Super,że udało Ci się przezimować różyczkę,czerwone kuleczki muszą być naprawdę urocze:)
Twój Rh ma pąki kwiatowe,czyli w tym roku na pewno zakwitnie...znasz może jego kolorek? Rośnie na słoneczku czy w półcieniu?
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Krokusik jak wspomnienie zimy. :)
Ale coś Ci chyba podgryza liście rododendronu?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Czyś ty czasem nie zmieniła aparatu?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dopiero teraz przejrzałam Twój wątek i dostrzegam wiele podobieństw w naszych ogrodach :D Mam również mnóstwo różnych roślin i bzika na punkcie róż :;230 Szkoda wyciętych drzew, ale to pewnie była konieczność, zdarza się. Za to zyskałaś dużo miejsca na nowe nasadzenia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iduś witaj wiosennie. :wit
Dla mnie w ogrodzie jest także zawsze dzień za krótki.
Wspaniałe fotki robisz. ;:138
Wydaje mi się, że Twój różanecznik na bank zakwitnie, ma pąki kwiatowe, tylko listki podjada chyba jakiś opuchlak. :)
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aniu to ta różyczka. Jeszcze ma na listkach brokat, taką obsypaną brokatem ją kupiłam. Ślicznie kwitła. Teraz przy przesadzaniu do większej doniczki podzieliłyśmy ją z mamą na dwie. Wygląda na to, że bedą rosły po tym rozsadzaniu.

Obrazek

Rh miał jakąś plakietkę z nazwą, ale w ciągu tych trzech lat zniknęła. Z tego co pamiętam miał być fioletowo-granatowy, ale nigdy kwiatków nie widziałam. Rośnie w półcieniu- pod jabłonką. Urósł już dość sporo mógłby w końcu się zlitować i zakwitnąć.

Lineto- masz rację krokus jest śnieżnobiały i jest ja wspomnieie zimy. Takiej bieli bardzo ciężko zrobić fotkę. Ale jest śliczny i ma spore kwiatki. Kupiłam go dwa lata temu w biedronce. Tej jesieni też zapoluję na cebulki krokusów.

Gosiu aparat ten sam co w tamtym roku. Moze troszkę lepiej poznałam jego możliwości ale tak naprawdę to wszystko kwestia dobrego światła. Ładnie słonko świeciło to i fotki udane.

Ewo majowa jestem konsekwentna w kupowaniu roślin bez konsekwencji :roll: Biorę wszystko co mi się podoba :;230
Właściwie niewiele drzew wycięliśmy w większości to były haszcze- dzikie śliwki które odbiły z korzeni starych drzew.
Było też kilka wisienek, które już nie owocowały. Łyso się zrobiło, ale ja te braki w zieleni szybko uzupełnię. ;:224

Tajeczko - no właśnie jak to jest? W pracy dzień się dłuży a na działce migiem leci.......
Cieszę się, że będzie roduś kwitł, mam nadzieję że go przymrozek nie zniszczy.
A jak zwalczać te opuchlaki? Wkurzają mnie te dziurki na liściach. Chyba czymś trzeba będzie prysnąć, żeby taki smaczny nie był :lol:
Miło mi, że podobają Ci się moje fotki. ;:196

Jeszcze trochę wiosny
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”