Witaj
Grzesiu 
Fajnie, że Ci się podoba

Ścieżka oddzielona jest od trawnika ekobordem, który jest wzdłuż wszystkich rabat w ogrodzie - dlatego zostaliśmy przy tym materiale. Ekobordy są wygodne w użyciu i stosunkowo niedrogie, jednak to materiał krótkoterminowy...po 2 latach juz przerasta przez niego trawnik, więc docelowo będziemy pewnie musieli wymienić go na cegłę klinkierową..ale nie wszystko na raz

Natomiast w tym miejscach gdzie ścieżka styka się z trawnikiem, nie ma wcale oddzielenia - chciałam, żeby wtapiała się w ogród...

Będę dosadzać też rośliny pomiędzy kamienie, żeby uzyskać 'naturalny' efekt..
Grzesiu, ja też sobie i wszystkim życzę, żeby sezon trwał jak nadłużej, oooo tak

Chcę się nacieszyć na zapas kwiatami i całym ogrodem
Oluniu 
Ścieżka ma 18 metrów długości, szerokość ok. 80 cm. Kamień to bodajże łupek gnejsowy, w każdym razie jakiś gnejs szaro-rudy. Nie ma włókniny pod kamieniami, jest wzmocnienie betonowe. Tak, ja pisałam, będę dosadzać tam rośliny, więc nie chciałam agro. Prze wejściem do domu mam też niewielki taras z tego kamienia i tam są betonowe fugi, żeby zapobiec wyrastaniu chwastów. Myślę, że przy betonie, agrowłóknina jest zbędna. Oluniu, podziwiałam już Twój ogród - piękny

Ciekawa jestem, jak będzie wyglądać Twoja ścieżka

Pozdrawiam serdecznie!
Chciałam Wam przedstawić powojniczki, o które drżałam rano z powodu nocnych przymrozków..żeby nie było, że to bezimienne chabazie

Zdjęcia zrobiłam po południu - wygląda na to, że niepotrzebnie się zamartwiałam..

Jak już wspominałam, powojniki kupione na Gardenii, kilka tygodni temu, rosły sobie w domu, a ok. 2 tygodnie temu trafiły do ogrodu...i stąd moje obawy
Paul Farges/Summer Snow, biały
Blue Explosion & Ernest Markham (różowy)
Błękitny Anioł, bladoniebieski
Polish Spirit, granatowy/fiolet
Ville de Lyon, różowy
Beautiful Bride, biały
Krakowiak, różowy
Jan Paweł II, biały
Kilkanaście innych wypuszcza już listki, ale tutaj - jak sami widzicie - zagrożenie przymrozkami jest największe..