Kuchenne inspiracje AGNESS

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Aldonko same pyszności u Ciebie :D U mnie szykuje się większe pieczenie w przyszłym tygodniu na rodzinna uroczystość :D
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS, to ja u Ciebie szukam przepisu na dwukrotnie gotowaną pierś z indyka, a co znajduję ? ciasto na pokuszenie. Baba Jaga jesteś.
juda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2008, o 20:06

Post »

Pesteczko jakie Ty pyszności serwujesz, aż ślinka cieknie ;:333
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Zjarzałam i zachciało mi się jeść. Idę na śniadanie :lol:
Nareszcie będę umiała forszmak mężowi ugotować. Często piszczy, że taki dobry u niego w pracy w barze robią. O to będzie miał jeszcze lepszy w domu.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Dobrze, ze ja już po śniadanko, to jakoś wytrzymałam patrząc na te apetyczne fotki. 8-)
Awatar użytkownika
milkicja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 kwie 2010, o 18:19

Post »

A może masz sposób na zrobienie piersi z kurczaka żeby była soczysta?? Mi zawsze wychodzi sucha, czy piekę czy smażę zawsze jest sucha.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mikicjo pyszna jest pierś kurczaka robiona na parze. Najbardziej się zdziwiłam, ze wcale nie smakuje jak gotowana w rosole :shock: Ja robię tak, że przekrawam pierś na dwa cienkie kotlety, przyprawiam solą, pieprzem i suszonym koperkiem ( bo lubię :wink: ) zawijam w folię aluminiową i wrzucam tak do wkładu do gotowania na parze. Można przy okazji zrobić jakieś warzywa, bo jedno drugiemu nie przeszkadza. Mnie to bardzo smakuje, a przy tym jest zdrowiej i mniej tucząco. ;:108 Aha, trzymam na tej parze tak około 10 minut, ale najlepiej sprawdzić nożem czy jest już miękka.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Agness jesteś wielka, a dokladnie twoj przepis na mięso gotowane w majonezie.REWELACJA.
Mój M jest bardzo wybredny co do wędlin, ciągle szuka dobrych płacąc coraz więcej i ciągle nie jest zadowolony.
W czwartek poprosilam by kupił trochę boczku i karczku i zrobiłam je wg twojego przepisu i .......... uśmiech nie schodził mu z ust. Już planujemy jakie mięso zrobimy na święta.
Dodam jeszcze mój sposób na pieczone ziemniaki.
1/3 szkl. musztardy, 2 łyżki oliwy, posiekany ząbek czosnku, trochę oregano, bazylii, majeranku, soli i pieprzu, ok.1kg pokrojonych w cząstki ziemniaków, ja lubię ze skórką.
do wymieszanych składników dodajemy ziemniaki i zostawiamy na ok.10-20 minut.Dużą formę posmarować oliwą i wyłożyć ziemniaki tak aby były w jednej warstwie i piec w temp 225 st.C przez ok.40 min, aż ziemniaki będą miękkie.
Jeśli piekę jednocześnie mięso w piekarniku to robię tak jak wyżej, a jeśli mi się spieszy to obgotowuję kilka minut ziemniaki i dopiero je piekę. Jedne i drugie są pyszne
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

Agnes tyle pochlebnych opinii na temat mięska gotowanego w majonezie.Ja zbieram się do niego i zebrać się nie mogę a święta tuż, tuż.Chciałabym wg Twoje przepisu ugotować roladę z boczku z wkładką z polędwiczki wieprzowej, co o tym sądzisz?
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj Agnieszko :wit
czytam , że nie tylko ja w wątku ogrodowym nie mogłam pobuszować :D :D i trafiłam tu , a tu same pyszności i jak tu się odchudzać :;230 :wit
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko muszę przyznać, że do tej pory byłam cichą czytelniczką twojego kuchennego wątku. ;:131 Ale jak jesteśmy przy temacie mięska gotowanego w majonezie- to powiem otwarcie, że właśnie się u mnie gotuje. :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No a ja zbieram się powiedzieć Agusiu żę robiłam mięsko chyba z pierwsze strony z piczarkami i cebulką a dodałam trchę warzywek mrożonych i wyszła pychota i rodzinkę znowu zaskoczyłam ;:138 No i serdeczne dzięki ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

Milenko,
przepis na pierś z kurczaka znalazłam w naszym FO (u Ali -Kokolidek).
Od tamtej pory prawie zawsze tak robię, mięsko jest soczyste, kruche i pyszne.
Już podaję przepis (chyba Kokolidek mi nie wleje ;:14 :;230 )
Na dwie pojedyncze piersi:
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka oleju lub oliwy
1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
pieprz, sól do smaku
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, piersi obtoczyć w powstałym sosie
pozostawić na noc lodówce.
Następnego dnia smażyć na suchej patelni (rozgrzana, mały ogień)
Pychota Obrazek
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

zapomniałam dodać, że ja nie dodaję w ogóle soli do tej marynaty do piersi kurczaka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Akl62 bo czasami w ponury dzień warto go sobie rozjaśnić jakimś pysznym smakołykiem :lol:

Juda faktycznie smakowicie wyglądają bułeczki :D

Iduś jak zrobisz forszmak , to proszę daj znać czy smakował ;:196

Jagódko czasem i śniadanko nie pomoże, tylko bieg do lodówki w poszukiwaniu pyszności ;:224 Muszę wypróbować Twój sposób gotowania na parze mięska :D

Milenko widzę, ze dziewczynki podrzuciły już Ci pomysły na pierś :D smażoną w majonezie i ja bardzo lubię, jest soczysta i pyszna, a polecam również gotowaną w majonezie tak jak mięsko, z wcześniejszego przepisu, tylko gotować 2x po 5 min :D

Aniu strasznie się cieszę, ze mięsko Wam zasmakowało :D Jest naprawdę pyszne i wiemy co jemy, bez tej sklepowej chemii.....a żeby się nie znudziło można na zmianę gotować lub piec w różnych dodatkach :D Ja żeby i pieczone mięska różniły się w smaku od siebie i się szybko nie przejadły, to czasami wcześniej trzymam w marynacie, a czasami obsypuję dużą ilością ziół i czosnku i zawsze jest inne i pyszne. Wspaniałym pomysłem są też rolady z mięska. Można robić przeróżne....i z boczku i z szynki i z drobiu.....faszerowane mielonym mięskiem, lub warzywami, czy serem.....wszystkie pyszne i ciągle coś innego i nie ma mowy, żeby się znudziło, wtedy o sklepowych nawet się nie myśli.....tym bardziej, ze macie z M całkowitą racje, bardzo ciężko jest trafić naprawdę dobrą wędlinkę....ja czasami kupuję, bo u nas w sklepach bywają wyroby z 2 fajnych miejscowych masarni, takie ....prawdziwe, nie te różowe plastiki pachnące tylko szynką ;:219
Dzięki wielkie za przepis na ziemniaczki, takich nie robiłam, zapowiadają się pysznie i na pewno wypróbuję ;:196

Basiu
powiem szczerze, ze rolady nigdy w ten sposób nie gotowałam, trudno więc mi odpowiedzieć.....ale myślę jak będzie np w siatce , żeby nadzienie nie powypływało, to będzie pyszna :D Ja zawsze rolady piekłam....

Bożenko, witaj ;:196 Wątek ogrodowy będzie już na dniach, zaczynają pojawiać się pierwsze kwiatuszki :D

Aniu , zdradź mi proszę jak smakuje, czy gotowane mięsko przypadło Wam do gustu ;:196

Elu bardzo sie cieszę :D U mnie to mięsko duszone w cebuli jest na stałe w menu i dosyć często je robię. Bo jest i pyszne i bardzo szybkie w robieniu i elegancko wygląda, więc bardzo pasuje i na rodzinny obiadek i na większe przyjęcie :D Zmieniam tylko dodatek warzywny, żeby nie znudziło się....czasami robię w samej cebuli, czasami z papryką, czasami z pieczarkami :D

Ewuś dzięki za wstawienie przepisu, faktycznie tak zrobiony kurczaczek jest pyszny i soczysty :D Ja w ten sposób robię też marynatę do mięs na grilla- karkóweczki, piersi, skrzydełek itp....naprawdę polecam....pycha....czasami robię też z miodem i keczupem....też super :D
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”