Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Pierwszy dzien wiosny szary-bury ale dobrze ze cieplo w miare i przestalo juz wiac :heja
Kristall-e sie mocza i pojde posadzic pozniej.
April, moczy sie takie ktore sie zakupi, zeby wilgoci na poczatek dostaly. Takich co sie przesadza moczyc nie trzeba, bo lepiej jak z wieksza bryla ziemi sie je wyjmie. Ja jak przesadzam, to dzien przed dobrze podlewam, tak zeby przy wykopywaniu ziemia dobrze trzymala sie korzeni.
Chyba ze cos nie za dobrze chce sie przyjac i chce zobaczyc co jest, to wykopuje otrzasam z ziemi, sprawdzam korzenie i mocze przed ponownym posadzeniem.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

April, ja zamawiam w internecie od dawna i dotychczas miałam szczęście do dobrej jakości sadzonek... A propos, właśnie dostałam przesyłkę z sadzawka.pl - trudno mi na razie ocenić jakość, bo to same kłącza (dorodne), ale zapakowanie roślin jest w porządku...
Przy przesadzaniu róż nie musisz ich moczyć... zakładam, że je wykopujesz i od razu przesadzasz we wcześniej przygotowany dołek (dobrze zaprawić go obornikiem)... Zamawiając róże z gołym korzeniem, powinno się po otrzymaniu przesyłki wsadzić je na kilka godzin do wody...
Małgosiu, z tego co pamiętam, zamawiałaś głównie trawy, czy jeszcze coś? Nie obawiaj się zawczasu...
Jula, no właśnie - to cala prawda z sadzeniem i namaczaniem ;) 4 Kristall posadzone w kupie - to będzie widok!
Jeju, jak mi się nic nie chce... chyba zwagaruję i nie pójdę na to zebranie...
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniałe zakupy i jeszcze czytam, że cały czas dochodzą nowe :D Z trawą zrobię tak, jak poradziłaś w swoim wątku: najpierw torf potem dosiewka. W pierwszy dzień wiosny... wagary jak najbardziej usprawiedliwione :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ja też lubię zamawiać przez internet, można w ten sposób zdobyć wiele rzeczy, których nie ma w okolicy.
Szkoda tylko, że przesyłki czasami mają takie drogie :roll:
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Dziewczyny, nie chcę was smucić ale w telewizji mówili że wiosna zawitała w tym roku 20 marca o 6 rano a wszystko przez to że mamy rok przestępny... ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak-tak, my to wiemy i juz wczoraj odtanczylysmy taniec wiosenny ale dzisiaj gwoli tradycji i dnia wagarowicza - tez sobie wiosennie robimy :heja
x-ag-a
---

Post »

Justyno, wczoraj zawitała do nas wiosna astronomiczna, dzisiaj jest oficjalna - kalendarzowa, a jeszcze wcześniej przyszła do nas ta termiczna :D czyli wiosnę mamy pełną gębą ;)
Julka, grunt to być hedonistą i robić sobie dobrze 8-) (iść na to zebranie, czy nie iść, iśc czy nie.... ).
Aneczko, ja ostatnio nie narzekam na koszty przesyłek, ale jeśli są zbyt wysokie i przestają być opłacalne to odpuszczam...
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Co do zebrania to musisz się zastanowić, czy Twoja absencja nie będzie dla Córki argumentem, że Tobie też się nie chce czasami. :wink: :lol:
Ech, w niektórych sklepach przesyłają za darmo jak się zrobi zakupy powyżej pewnej kwoty albo sztuk roślin. Heheh to się nazywa oszczędność :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Iść , dziecku też się cóś należy :wink: Widze, że transporty dochodzą ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguniu, Jule dzięki za info dotyczące przesadzania. Tak zrobię, najpierw podleję potem z dużą bryłą ziemi do nowego dołka. Ja ich korzeni raczej nie muszę oglądać bo jestem niemal pewna że w miejscu gdzie teraz są to szkodzi im wiatr zachodni bo jest ogromne puste pole gdzie dopiero zaczynają się budowy domów. Wiatr ma się gdzie rozpędzić a i piesek "dbał" o różyczki i je często "podlewał". teraz posadzę za ogrodzeniem i jak dorwę któregoś psa przy nich to... ;:134 ;:134
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja od kilku lat kupuję rosliny i inne rzeczy przez internet. Człowiek sobie spokojnie obejrzy, zastanowi się trzy razy. Teraz czekam na przesyłki z trzech źródeł. Nie śpieszy mi się, bo jeszcze porzadkuję w ogrodzie i szykuję miejsca dla nowości. I tak musiałabym na razie trzymać w doniczkach :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś chyba jednak poszłaś na to zebranie bo Cię nie ma. :roll:
Strasznie jestem ciekawa tych roślinek z sadzawki bo mam ochotę coś u nich kupić. :roll:
x-ag-a
---

Post »

Bry wieczór :)
Róże sadziłam zamiast zebrania 8-)
Ostatnie nasadzenia robiłam po ciemku, więc niewykluczone, że jutro będę którąś z róż przenosić ;)
W każdym razie skrzynie obsadzone... w mniejszej prawdopodobnie są: Larissa, Gentle Hermione i Falstaff, w większej Rottkapchen, Papa M., Red Leonardo da Vinci i Ascot... Miejsce po irdze-gigancie zrobiło się jeszcze luźniejsze, ponieważ M. wykopał mi wielką kępę floksów szydlastych, które wylądują przy skalniaku... Tam też znalazły się Rhapsody in Blue, William Shakespeare, Munstead Wood i Astrid Gräfin von Hardenberg... Muszę rano sprawdzić, czy posadziłam je zgodnie z planem ;)
W oczekiwaniu trwają powojniki Mikelite, róże Ilse Krohn Superior oraz byliny z sadzawka.pl... To był nieoczekiwanie produktywny wieczór, który jak zwykle bez silnej nogi M. nie powiódłby się do końca ;-)
Idę poczytać co u Was...
Miłego!

Wanda, masz super, że siedzisz w domu i na spokojnie możesz wszystko porządkować, sadzić... Ja robię chaotycznie, na chybcika, kradnąc czas samej sobie...
Majuś, jestem jestem... nie poszłam, ale ciiiiii :)
Zdam relację co do roślin z sadzawki, bo w końcu nie zabrałam pudła z pracy...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aga, jak tak czytam to widzę, że ostatnie i dni i wieczory u Ciebie są bardzo produktywne ;:138 Super, że tyle prac już masz za sobą, jeszcze trochę... i zostanie samo podziwianie :tan Róże w donicach będą cudnie wyglądały, nie mogę doczekać ie pierwszych listków, a potem pąków :heja Ale będzie pięknie ;:180 Jutro koniecznie wrzuć zdjęcia :D
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To dopiero jutro się dowiem, co mnie czeka :D Dzisiejszy dzień był zupełnie wariacki, załatwiłam kilka rzeczy i zdążyłam posadzić 6 róż. Kończyłam po ciemku, ale na szczęście blisko mojego ogrodu świecą lampy 8-) Zaczęłam od Gentle Hermione i Geoff Hamilton, między nimi siedzi Burgundy Ice :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”