Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Post »

Piękna wiosna w Twoim ogródku, aż serce rośnie ;:167 . Moje powojniki też poprzycinane, Sweet Summer :wink: zzieleniał (tzn. pączki mu się pojawiły) i nawet Gizela, którą już prawie wyrzucałam, z ziemi wybija. Hurrra! ;:48
Miłego dnia w ogrodzie życzę :wit , bo pogoda znów się cudna zapowiada.
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 15:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Agatko widze,ze i do Ciebie wiosna wreszcie zwitala ;:138
Wychodza Ci roslinki,zobaczysz jak predko zrobi sie kwieciscie i kolorowo u Ciebie :wink:
A krokusy mnie sie w tym roku nie udaly..
Wyszly wszystkie,kazda jedna cebulka miala listki,piekne duze,,,,a kwiatkow mialam tyle co kot naplakal :?
Mam nadzieje,ze u Ciebie beda piekne :wink:
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Pracowita z ciebie kobietka - takie siewy ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, jak tam po weekendzie? pracowity?
ja w sobotę zasuwałam 12 godzin. Ostatnie krzaczki sadziłam po ciemku ;:131
Też mam wszystkie parapety obstawione, i duży stół przy oknie i wszystkie szafki i pralkę :;230
Ciekawe czy coś z tego będzie ;:65
W następny weekend też ma być ładnie. Kupiłam kolejne krzaki pigwowca, budlei, pięciornika i wierzbę i coś tam jeszcze. Będzie się działo ;:181
Dużo słoneczka życzę
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ładnie i u mnie wschodzą parapetowce . Tylko jak będą szybko rosnąc to nie będę miała gdzie ich flancować , w szklarni za zimno ..Pewnie też dostawię stół ... Też czekam na lilie i byliny . Mają mi przyjść i dobrze żeby było już ciepło na dworze to od razu bym je posadziła na rabatkach ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Asiu, to cudowne, że czasami spisane już na straty rośliny pokazują, ze żyją. Mam nadzieję, że moje budlejki odbiją, bo dwie marnie rokują :(.
Iska, jak miło, że zajrzałaś ;:196 . Jakoś nie chcą mi następne krokusy się pokazać, raptem pięć... jestem rozczarowana :roll: . Nie mówiąc o tym, że żaden jeszcze nie zakwitł :evil: Dziś znowu chłodniej, to pewnie przyroda zrobi STOP. :|
Izo, oprócz pielęgnowania muszę być strażnikiem tych zasiewów, to jest bardzo męczące :lol:
Aprilko, mój weekend był tak sobie pracowity - raptem sobotnie popołudnie :roll: . Przycięłam jeszcze trochę krzewów, powybierałam zeschłe liście z niektórych gęsto rozrośniętych, z M wygrabiliśmy trawę z obeschniętej części trawnika. Niestety Franek dostał zapalenia spojówek i musiałam z nim iść od lekarza, a to trochę czasu zajęło.
Miałam nadzieję, że dziś trochę porobię ale chyba wietrznie dla F. :roll:
Janeczko, też czekam na przesyłkę i liczę na dobrą pogodę, bo za dużo tego będzie żeby w doniczki pakować.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Widzę, że wiosenne szaleństwono chyba wszystkim się udzieliło :;230
Agatko jakie piękne maluszki zarówno te w domu (też zaszalałaś) jak i te pokazujące się na działce. Fakt krokusy w tym roku takie jakieś dziwne, a jeśli chodzi o ślady 25 kilogramowego czworonoga, to ja mam dwa takie i chyba troszkę cięższe stąd tez te płotki zabezpieczajace u mnie. Jak roślinki podrosną i te łapki nie zagrażaja juz ich życiu, płotki wędrują w inne miejsce ochraniając następne.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko, zainwestowaliśmy w płotek z furtką wysokości metra żeby oddzielić warzywnik i kompostownik (ulubione miejsca rycia). Działało póki panna P. nie odkryła, ze przecież takie płotki przeskakuje się jednym susem. Czasami zastanawiam się, czy by z nią agility nie poćwiczyć :twisted:. Wzdłuż płotu chcę pomontować takie poziome prostopadłe rureczki na wysokości kilkudziesięciu centymetrów, powiedzmy co trzy metry, bo lata niemiłosiernie, nie po to, żeby poszczekać i postraszyć ale pomachać radośnie ogonem na inne psy :twisted:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ta Twoja panna to "mała" cwaniara, moje naszczęście omijają takie zabezpieczenia szerokim łukiem, a jak nawet wejdą tam gdzie nie trzeba to jak powiem "wyłaź z tamtąd" skutkuje, faktem jest to, że mając psy powinno się tak robić nasadzenia by miały one dojście do płotu, ale Polak mądry po szkodzie, jednak z drugiej strony patrząc trochę głupio by to wyglądało i było mało funkcjonalne. No chyba, że ma się działkę i kupę siana jak jeden z moich sąsiadów, który wokół ma posadzone tuje, potem następny płot, żeby w nie nie wchodziły i masę wolnej przestrzeni, a wszystkie rabaty na środku, ale to naprawdę trzeba mieć i powierzchnię i kasiorę :;230.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Z tymi pieskami to pieskie życie. Co powiecie na 40 kg leniucha, który od pół roku ma "małą towarzyszkę", na oko 15-18 kg, która spowodowała że w nim krew wrze?
Do tej pory duży nie właził mi do ogrodu, siatka była plastkowa i wystarczyło. Teraz siatka w strzępach bo razem się bawią albo mała gryzie i szarpie siatkę. Muszę przerzucić się na coś mocnego. Już zrobiłam projekt płotka metrowego, stalowego i będę działać. Niestety już wiem że 1m to mało dla milusińskiej bo nie musi się nawet rozpędzać, przeskakuje z miejsca ;:223 Ale się przecież nie ogrodzę wewnętrznym murem 2 metrowym ;:124
Mam nadzieję że z tego wyrośnie, ma dopiero 7 miesięcy.
Ja psom wokół całej posesji zostawiam 1,5 m korytarz żeby mogły wszędzie dobiec do ogrodzenia. Wydeptały tam już duże rowy. Ale i tak czasem coś narozrabiają w innych miejscach. Trzeba to pokochać ;:174
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko, Jolu, i tak niektórzy psiarze mi mówili, że demolka ogrodu będzie całkowita, więc ciesze się tym, co jest :mrgreen:. Przynajmniej nornic nie mam - P. poluje na nie namiętnie :lol:

Miałam nadzieję, że trochę dziś popryskam - kupiłam Promanal, a i miedzian czeka na kilka roślin, ale chyba wieje za mocno :roll: .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Franci jak wieje, to odpusc. Wiecej srodka zmarnujesz niz opryskasz a i szkoda zdrowia jak sie tego nawdychasz.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julka, odpuściłam :roll:. Porządkuję chałupkę.

Moje siewy warzywnicze sprzed tygodnia :lol: .
Sałata - strasznie szybko rośnie, jak się nie zrobi ciepło to będę brać prosto z doniczki na kanapkę ;:131
Obrazek

Pomidorki Koralik
Obrazek
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Ja także dzisiaj odpuszczę sobie wyjście go ogrodu bo wiatr i pada.
Ale zieloniutko masz na parapetach.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witaj Agatko , wpadłam z popołudniową ;:40 i chyba zostanę na dłużej :tan . Urzekły mnie Twoje hosty , moje niby już dwuletnie a nie tworzą takich pieknych rozet .No i powojniki ;:63 Wyszyński ten kolor już nie mogę się doczekać kiedy u mnie zakwitnie :wink: Hortensje ;:224 Mania zbieractwa wcześnie czy poźniej chyba każdemu się włącza :;230
;:14 po co ja tu zaglądałam , znowu lista chciejstw się powiększy :;230.
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”